pondělí 19. března 2018

Nejlepší sekera na dřevo

Takzvaný kalač je velká a těžká sekera na štípání špalků, má mohutnou hlavu (několik kg) a snese i to, když do ní bušíte kladivem, pokud se špalek nedá rozštípnout. Aktuální cenu sekery Kalač XTline 4kg naleznete zde. Speciální vrhací sekery.


Zajímavostí je i sekera Tomahawk, v podstatě bojová vrhací sekera. Jde jednoduše o sekeru na štípání dřeva. I štípací sekery však mají svoje podkategorie.

Sekeru na dřevo vybírejte podle toho, k čemu ji budete využívat. Kompaktní – na kempování a turistiku. Mají krátké topůrko a snadno se vejdou do batohu.


Univerzální – pro veškerou práci se dřevem, jako je štípání malých polínek, osekávání a příprava třísek. Na konci recenze štípačů navíc najdete průvodce výběrem a nákupem, který vám pomůže zaměřit se na nejdůležitější parametry a ujasnit si, jaký typ vlastně potřebujete. Existuje několik typů lazury na dřevo. Jedná se o silnovrstvou lazuru, která je vhodná pro dokonale vyschlé dřevo.


Dalším typem jsou tenkovrstvé lazury, které obsahují méně sušiny.

Nevýhoda spočívá v tom, že se tento typ vpije do hloubky dřeva a na povrchu nezbyde prakticky žádná ochranná vrstva. Fast Extreme Homemade Firewood Processor Machine, Amazing Wood Cutting Machines Modern Technology - Duration: 11:10. Obvykle se prodává plochý klín, který funguje na stejném principu jako klasická sekera – rozsekne poleno vedví.


Na trhu se také vyskytují modely se štípacím křížem, který poleno ihned rozdělí na čtvrtiny. Ten bývá u dražších modelů součástí balení, případně je možné jej dokoupit. Vybírejte si Kalače na dřevo podle parametrů a srovnávejte ceny z internetových obchodů na Heurece. Na výběr máte z produktů. Vůbec největší zájem je mezi zákazníky v současnosti o Fiskars Ostřič nožů a seker Xsharp, který si můžete pořídit za 2Kč vč.


Pokud vás zajímají spíše nejlepší sekery z hlediska hodnocení uživatelů, tak se podívejte do kategorie sekery recenze a testy. Které dřevo je nejlepší ? Připravili jsme pro Vás článek o největších supermanech mezi dřevinami z celého světa a dozvíte se, které české dřevo je se svými vlastnostmi nejblíže tomu absolutnímu vítězi v kategoriích nejtěžší, nejpevnější, nejtvrdší, nejlehčí a nejtrvanlivější dřevo na světě. Sekery na dřevo již dávnou nejsou, to co bývaly, tedy dřevěná násada a kus ostrého železa.


Svou evolucí prošel jak materiál, tak technologie na jejich výrobu. Mnoho násad je v dnešní době vyztuženo skelnými vlákny, jsou opatřeny protiskluzovým materiálem, aby se zabránilo jejich vyklouznutí z ruky a práce s nimi byla maximálně účinná a pohodlná. Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu. Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah.


Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech. Nabízíme širokou škálu barev - malířské, fasádní, na kov, dřevo a další včetně penetrací a příslušenství za nízké ceny s možností dopravy až domů.

Na jejich sekání se totiž žádná sekera nikdy hodit nebude. Menší „zub“ vadit rozhodně nebude ( na rozdíl od nože), protože sekera neřeže, ale štípe svou kinetickou energií. Nemá cenu se snažit hned sekeru přebrousit a už vůbec ne do ostrého úhlu. Pokud hledáte nejlepší kotel na dřevo , kupte si vítěze testu Atmos DC S. Tento model je vyhotoven z kvalitních ocelových plechů, dohořívací prostor je zase opatřen keramickými tvarovkami pro ideální spalování. Kotel Atmos je vhodný pro spalování velkých kusů dřeva.


Velký zásobník paliva zaručí dlouhou dobu. Nikdy jsem to nepoužíval, ale na štípání jsou dle pramenů nejlepší tzv. Hlavně je třeba štípat dřevo jako čerstvé, suché je napytel.


I když teď si matně vzpomínám, že v případě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky