středa 14. března 2018

Jaké hrnce na indukční vařič

Existuje nějaký snadný způsob, jak zjistíte, zda je jsou vaše hrnce nebo pánve použitelné pro indukci? Pokud přiložíte ke dnu nádoby magnet a ten tam drží, dokáže indukční deska vaše nádobí zahřát. Případně hledejte na výrobku symbol indukce. Fungují tedy všechny hrnce a pánve na indukční varné desce?


Jednoplotýnkový indukční vařič je zařízení ve tvaru menšího čtverce, nebo obdélníku. Pokud je vařič dvouplotýnkový, jsou buďto umístěny za sebou, nebo vedle sebe.

V závislosti na tom, jaké rozložení se vám více líbí, nebo hodí, vybírejte. Výkonnost indukčního vařiče se projeví například při smažení na tenké pánvi. Fungují na něm tedy všechny staré smaltované nebo litinové hrnce a pánve, a všechno moderní nádobí, kde je indukce uvedena. Na indukci se neohřeje čistý hliník, měď a některé z prvních nerezových sad nádobí, který byly vyráběny ještě před zavedením indukce.


Může se stát, že některé, často opravdu velmi staré hrnce , na ní ale fungovat budou. Pokud však nevlastníte sadu poctivých hrnců po babičce, připravili jsme pro vás pár ra jak si vybrat indukční nádobí dle vašich potřeb. Potřebujete nové hrnce , které se budou hodit na indukci?


Zatímco v případě ostatních typů sporáků lze použít téměř jakékoli nádobí, při vaření na indukci je třeba volit nádobí pečlivě.

Máte-li indukční sporák a přejete si na něm používat pánev wok, ani to není problém. Pokud jste čerstvými majiteli varné desky na principu indukce, nemusíte hned vyhazovat staré nádobí – prostě jen vyzkoušejte, zda dno je z magneticky vodivého materiálu (nebo z něj má alespoň vložku). Jaké nádobí je vhodné na indukční varnou desku Vestavba-spotrebice. Unsubscribe from Vestavba-spotrebice.


Pořiďte si hrnce na indukci a věřte, že pocítíte rozdíl. Princip je ten, že elektrický proud prochází spirálami ve sporáku a vytváří elektromagnetické pole, které se díky indukčnímu nádobí mění na silný zdroj energie. Díky tomu je vaření na indukci rychlejší a úspornější. Narážíme na to, že ne všechny hrnce tohoto typu jsou vhodné například na indukční desku, která je nedílnou součástí moderních domácností.


Skleněné hrnce I když se může sklo tvářit jako velice křehký materiál, jsou z něj běžně vyráběny skleněné hrnce. Pro vaření na indukčním vařiči ale nemůžeme použít libovolné nádobí. Indukční vařič zahřívá pouze nádobu, která je na něm umístěna. Pokud se voda v hrnci vyvaří (a vařením naprázdno by mohlo dojít k přehřátí), indukční cívka se sama vypne. Totéž udělá, jestliže na varné ploše leží nějaký cizí předmět.


Je tedy jasné, že na indukční plotnu nevyužijete obyčejné – třeba nerezové nebo skleněné hrnce. Protože jim chybí ona speciální vložka. Někoho může odradit i cena indukčních sporáků, která je o něco vyšší než peníze, které si nachystáte na plynový nebo elektricky vařič.


Hrnce na indukci v našem obchodě.

Pokud zapneme vařič bez hrnce , po malé chvilce se na displeji objeví chybové hlášení, zazní zvukový signál (pípání) a vařič se vypne. Stejným způsobem se vařič zachová, pokud se na něj postaví „nevhodné“ nádobí. Moje kolegyně si chce pořídit indukční dvojvařič a požádala mě o radu, jaké hrnce se mohou na tomto vařiči použít. Já celý život jsem odkázán na plyn a tak nemám žádné vědomosti.


Má kvalitní antikorové nádobí se silným dnem a nerada by byla nucena ho přestat užívat. Naopak, je-li dno hrnce větší, než rozměr topné zóny, jídlo se na krajích nebude dostatečně vařit. Takové nádobí tedy vhodné není. Na ty podložky velký pozor - když už pominu, že tím vlastně degradujete indukci na obyčený plotýnkový vařič je tu ještě poměrně velké nebezpečí poškození indukční desky tím, že se podložka přehřeje! Alzaboxů (odběrný míst) po celé České republice.


Máme pořádně širokou nabídku produktů i doplňkových služeb.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky