čtvrtek 1. března 2018

Domácí gulášové koření

Domácí guláš je jednoduché jídlo, při jehož přípravě se musí dodržovat určitý postup, a aby byl „opravdový“ svou barvou a chutí, i určité zásady (např. kolik se použije masa, tolik by mělo být cibule). Při přípravě guláše hraje nemalou úlohu i kvalita použitého koření – zvláště papriky. Gulášové koření - recepty na každý den.


Domácí bramborový chléb - Jedna z variant na chutný domácí chléb z hladké mouky, brambor a droždí. Pokličkový chleba s olivami a škvarky - Pod pokličkou v troubě upečený chleba ochucený olivami a škvarky, ke konci pečení dopečený odklopený, pěkně dozlatova. Hrníčkový recept bez vážení!

Výrobek byl vložen do databáze již v minulosti, proto se údaje nemusí shodovat s aktuální podobou. Zjistili jste, že má jiné složení? Na sádle zpěníme cibuli a osmažíme ji téměř do zhnědnutí. Přidáme česnek a pokrájené maso. Maso necháme minut dusit.


Potom přidáme cibuli, česnek, mouku, papriky a gulášové koření a rajský protlak. Vše důkladně promícháme a přilijeme vývar (dávám 1l vývaru a potom ještě dle potřeby vodu a občas přilévám). Vodu dávám převařenou, horkou z varné konvice.

Okořeníme pepřem, solí a kmínem (přístroj nastavíme do polohy 1). Milovníci ostrého koření mohou přidat kousek chilli papričky. Dusíme doměkka a ke konci přidáváme česnek.


Ten ostatně můžete dát již na počátku vaření, nemáte-li rádi jeho intenzivní aroma, můžete ho nakrájet nadrobno a osmažit společně s. POSTUP PŘÍPRAVY TISK ULOŽIT. Pak k němu nadrobíme na maličké kousky chleba, zalijeme asi. Maso, nakrájené na malé kousky a opečeme na sádle a cibuli, osolíme, okořeníme kmínem, přidáme česnek na plátky, podlijeme a dusíme. K poloměkkému masu přidáme gulášové k. Směs dáme z plotny, přidáme gulášové koření , vodu a dáme zpět na plotnu.


Recepty na nejlepší gulášové polévky. Poctivá gulášová polévka rychle zasytí a zahřeje. Zapomeňte na instantní náhražky, vychutnejte si pravou chuť domácí gulášové polévky. Charakteristickou chuť jí dodává vynikající dušené hovězí maso a paprika společně s brambory. Na másle osmahneme cibuli, zalijeme ji vývarem, přidáme fazole, sůl, pepř a koření.


Povaříme minut a dochutíme octem a cukrem. V hrnku se studenou vodou rozmícháme hladkou mouku a dobře ji vmícháme do fazolové směsi. Podáváme se smetanou, libečkem a chlebem.


Chlebové směsi pro Vaše domácí pekárny.

Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí. Bez koření se v kuchyni neobejdeme, to ví jistě každý. Jak to ale bylo kdysi, v dobách našich (pra)babiček? Ty neměly takové možnosti. V hrnci zpěníme na oleji cibulku, přidáme sladkou papriku a gulášové koření.


Vsypeme nakrájené brambory a uzeninu. Postup: V papiňáku na oleji zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme na kostky nakrájené maso a osmahneme. Zaprášíme mletou paprikou, krátce promícháme a ihned zalijeme vodou, aby paprika nezhořkla.


Opět vše důkladně promícháme a přidáme lečo. Barbecue se zeleným pepřem Vynikající směs na nakládání masa před grilováním, přípravu na rožni nebo pečení. Houbový prášek ze sušených hub používáme k ochucování omáček nebo polévek.


Můžeme z něj také vyrobit různé kořenící směsi do paštik, polévek nebo gulášů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky