pátek 21. dubna 2017

Hranolky bez oleje

Dnes jsou hranolky neuvěřitelně oblíbené nejen v restauracích rychlého občerstvení, ale také doma. Děti milují křupavou kůrku, ale matky dětem toto jídlo často odpírají, protože se připravuje na velkém množství tuku, a to je velmi, velmi škodlivé. Ale vynalézavé hospodyňky vždycky najdou cestu.


Dnes si řekneme, jak připravit hranolky bez kapky oleje a tuku. TIP: Jak připravit hranolky bez oleje ?

Nová horkovzdušná technologie. Pokud se neumíte vzdát tohoto lahodného jídla, už víc nemusíte zoufat. Na pomoc nám přichází věda a technika.


Standardní fritézy, do kterých jste museli nalít i celou láhev oleje , nahrazují nové, teplovzdušné. Jídlo fritují úplně stejně, jako ty. Osušené hranolky pořádně promíchejte s trochou oleje.


Použít můžete olivový nebo kvalitní slunečnicový, každý z nich jim dá trochu jinou chuť.

Pravé americké hranolky se obvykle smaží v oleji arašídovém, tak ho klidně zkuste. Pokud máte rádi hranolky výraznější, přidejte i trochu koření, není to ale nutné. Ve směsi obalte hranolky a potom je vyskládejte na pečící papír na plech. Dejte péct do předehřáté trouby tak na cca 200°C (pokud máte hranolky silnější, tak doporučuji o něco méně – 180°C) a pečte dozlatova (tak minut, někdy víc – záleží na troubě). Během pečení je dobré hranolky párkrát otočit.


Fůj, ty jíš hranolky , jo? Tak tohle může říct jen ten, kdo zná jen cukrem stříkané hranolky z fast foodu nebo polotovar smažený doma na prudko ve fritéze. Hranolky ale můžete dělat tak chytře, že vám figuru nezkazí.


Pokud si tedy vybere vhodné brambory a dáte si práci s přípravou i finálním smažením. Domácí hranolky bez tuku - recept: Syrové brambory oloupu, protlačím přes mřížku na lisu na hranolky. Nechám je minut louhovat ve vodě, aby se vyplavil škrob. Horkovzdušná fritéza zvládne připravit zdravě a rychle hranolky , rybu, krokety, řízky, zeleninu i koláč a další a to i bez přidání oleje na smažení. Frituje se pouze pomocí horkého vzduchu bez přebytečného oleje , proto není tolik cítit a je ideální i pro použití v menších bytech.


Postup: Brambory oloupejte a nakrájejte na hranolky. Do mísy nalejte olej, přidejte nasekaný česnek, mletou papriku, sůl, pepř a hranolky ve směsi důkladně obalte.

Troubu předehřejte na 2stupňů, hranolky rozprostřete po zapékací misce či plechu s pečicím papírem a pečte je 25–minut dozlatova. Mnoho ľudí miluje hranolky. Preto si dnes ukážeme, ako si hranolky dopriať bez výčitiek a hlavne pripravené bez oleja.


Budete s nimi mať ohromný úspech. Smažení bez oleje je budoucnost a zdravé hranolky tak už nejsou jenom snem všech jedlíků. Díky fritovacímu hrnci bez oleje můžete s čistým svědomím mlsat vše – chutně, jednoduše a zdravě. Pokud chcete snížit množství tuku, můžete hranolky připravit zcela bez oleje. V průběhu pečení můžete hranolky obrátit, ale není to nutné.


Z druhé poloviny můžete udělat batátové pyré. Stačí zabalit do alobalu, péct společně s hranolkami a pak ještě navíc – minut, dokud nebude batáta po zapíchnutí nože. Fitrecepty - Mrkev očistěte, nakrájete na hranolky a dejte do mísy. V míse mrkev smíchejte s olivovým olejem, bazalkou, oreganem, solí a pepřem.


Nejlepší příloha k hamburgeru? Překvapí vás nejen svou sladkostí, ale oproti klasickým bramborám i měkčí strukturou. Neříkám, že ty bramborové rázem přestanete milovat, ale jestli jste ty batátové ještě neochutnali, zkuste je. Jsou výborné a váš jídelníček bude zase o něco pestřejší (nutričně i barevně).


Já vím, řeknete mi, že jíte zdravě, ale hranolky jsou prostě hranolky , a musí být chuťově křupavé a ne vysušené bílé bez chuti (zkoušela jsem všechny možné druhy domácích i kupovaných předsmaž. hranolek), ale výsledek vždy stejný,“ napsala na web svou zkušenost s hrncem uživatelka Vivien.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky