úterý 18. dubna 2017

Jak žehlit tričko

Jak žehlit tričko

Ať už žehlíte poprvé v životě, nebo jste to jen dlouho nedělali, tento článek plný užitečných tipů se vám bude jistě hodit. Zkontrolujte si cedulku oblečení, měli byste podle ní zjistit, zda danou věc můžete žehlit a na jakou te. The Daily Show with Trevor Noah 500views. Snad všichni známe ten skvělý pocit obléci si právě vyžehlené voňavé tričko.


Pokud si na žehlení zakládáte a žehlíte každý kousek, určitě se zde vyplatí připomenout, že potištěná trička by se měla žehlit výhradně po rubové straně, s nízkou teplotou a bez napařování. Skvělým pomocníkem pro žehlení. Unsubscribe from TOM HELP? Tričko obrať naruby a polož jej na žehlicí prkno. Důkladně jej uhlaď a narovnej.


U větších kusů oblečení se vždycky začíná menšími pracnějšími částmi, kterými jsou límečky, rukávy nebo nejrůznější volánky. Teprve pak se pusť do velkých ploch. Také tolik nesnášíte žehlení ? Máme pro vás praktické rady.


Jak žehlit tričko

Naučte se skládat košile jako v profesionální čistírně. Budou tak ve skvělém stavu a jednoduše je budete moci dát na poličky ve skříni, než si nějakou vezmete na sebe. Tak není divu, že hledáme i my metody, jak se mu vyhnout. Nejste v tom rozhodně sami, tahle činnost patří mezi nejméně oblíbené domácí práce. Využíváme je nesčetněkrát denně.


Ručníky ale i utěrky je nutné kvůli hygieně prát minimálně jednou týdně. Nejenže tak zabráníme usazování bakterií ale udržíme je i hygienicky čisté, což je pro zdraví život žádoucí. Trička můžete prát v pračce při teplotě 40°C (bílá trička), při teplotě 30°C (barevná), žehlit nesmíte pouze potisk. Trička je vhodné žehlit naruby, protože tak předejdete zničení aplikací nebo nápisů (pokud máte žehličku s technologií OptimalTEMP, tak tričko obracet nemusíte).


Jak žehlit tričko

Jak trička prát a žehlit ? Nejprve si tedy tričko obraťte naruby, pak jej rozložte na žehlící prkno a uhlaďte. Vyžehlete nejdříve rukávy, límečky nebo volánky. Tričko perte stejně jako každé jiné bavlněné tričko na doporučenou teplotu 40°C.


Nesráží se a drží tvar. Potisk je odolný a při rozumném zacházení vydží stejně dlouho jako tričko. Nedoporučujeme příliš časté používání sušičky, protože zkracuje životnost obrázků. Když budete prát tričko naruby, vydrží.


Jak žehlit tričko

Z BIO bavlněného úpletu například šiju trička tak, že trup je právě z BIO bavlny a rukávy jsou z jiného úpletu s příměsí elastanu – trup není nijak namáhaný, takže se většinou nevytahá a rukávy se díky úpletu s elastanem také nevytahávají. Neznám jedinou ženu, která by se do žehlení prádla pouštěla s chutí. Nejlepší by samozřejmě bylo nežehlit vůbec, ale některé materiály to přímo vyžadují. Vyzkoušejte některý z triků, díky kterému si vyžehlíte halenku před odchodem do práce a nezabere vám to více než minut. Tričko v tomto článku je podle střihu z Burdy č. Ten má výhodu, že je určen přímo na proužkované tričko a jsou v něm zakreslené značky pro správné sesazení proužků.


Přední a zadní díly jsou v podstatě stejné, zadní je jen o kousek delší (aby ramenní švy seděly, kde mají, a netáhly se dozadu). Jo jo, s plisovanými sukněmi po vyprání také vždy bojuju… A to je ani nestrkám do sušičky a vždy musím pečlivě žehlit sklad po skladu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky