pátek 14. dubna 2017

Třídy elektrických spotřebičů

Tedy pokud již někdo má doma spotřebič s vyšší energetickou třídou může ho mít dokud se mu nenávratně nerozbije. Stejný spotřebič však legálně nezakoupí. Jaké jsou třídy elektrických spotřebičů a co znamenají?


Třída elektrických spotřebičů označuje bezpečností opatření, která je třeba přijmout jako ochranu před úrazem elektřinou. Třída I – Svítidla třídy I vyžadují uzemnění.

Kontakt s nechráněnou částí elektrického vedení způsobí únik elektrického. Jestliže manipulujete s elektrickým spotřebičem, je tu vždy riziko úrazu. V tomto článku se dočtete o stupních ochrany elektrických spotřebičů. Lhůty pravidelných revizí elektrických spotřebičů a nářadí Rozdělení elektrických spotřebičů podle užívání.


Skupina A - Spotřebiče poskytované formou pronájmu dalšímu provozovateli nebo přímo uživateli. Skupina B - Spotřebiče používané ve venkovním prostoru (na stavbách, při zemědělských pracích atp.). Protože v podstatě může kontroly elektrických spotřebičů , zejména před jejich použitím, provádět vždy jen jejich uživatel a za revize elektrických spotřebičů odpovídá jejich provozovatel, jsou navrženy nově jejich definice, a to zařazením nových článků 3.

Spotřebiče třídy ochrany IImají většinou vnější povrch z nevodivého materiálu a vidlice těch-to spotřebičů nemá ochranný kontakt. Má jen dva „kolíky“ (obr.2a, 2b). Provádí se u elektrických spotřebičů třídy ochrany I, prodlužovacích přívodů a odpojitelných přívodů. U spotřebičů třídy ochrany I se měří odpor mezi ochrannou zdířkou vidlice a přístupnými neživými částmi spojenými s ochranným vodičem, včetně prodlužovacího nebo odpojitelného přívodu. Správné určení třídy ochrany je základním (byť ne jediným) předpokladem pro stanovení správného postupu měření při revizi elektrického spotřebiče.


Pevně připojený pohyblivý přívod u elektrického ručního nářadí a elektrických spotřebičů třídy ochrany II a III musí být neoddělitelně spojen s vidlicí. Větrací otvory na spotřebiči nesmějí být zaprášené nebo zakryté. Jak postupovat při provedení revize nebo kontroly elektrických spotřebičů a nářadí?


Kontroly a revize se vztahují i na prodlužovací šňůry a odpojitelné přívody. V případě, že přívod obsahuje ochranný vodič, ověřuje se jeho celistvost a odpor a aplikují se lhůty pro spotřebiče třídy ochrany I. Inspektorát Práce patří mezi kontrolní orgány pro vykonávání revizí elektrických spotřebičů a nářadí. Jaký hasicí přístroj na co použít? Nedejte ohni šanci zničit Váš majetek a zastavte ho hned na začátku!


Hasičský záchranný sbor JMK ve spolupráci s Policií ČR - Krajské ředitelství JMK a Diecézní charitou Brno Vám nabízí několik informací o hasicích přístrojích, jak zvolit správný typ a jak s ním správně zacházet. Elektrické spotřebiče a elektrické ruční nářadí během používání.

Stále se setkáváme s problematikou revizí a kontrol elektrických spotřebičů a elektrického ručního nářadí a dále s prokazatelným seznámením s návody těchto elektrických zařízení. Měření elektrických spotřebičů při revizích Doplňující materiály BP– magisterské studium 1. Elektrický spotřebič Není snad člověk, který by si pod tímto pojmem nedokázal něco představit. Kontroly, zkoušení a revize nepřipevněných elektrických spotřebičů. Kontroly a zkoušení nepřípevněných spotřebičů provádí ten, kdo je užívá, a to ještě před jejich použitím, včetně. Nejprve je naším pracovníkem kontaktována pověřená osoba daného oddělení.


Společně domluví vhodný termín revize. Pokud se jedná například o velkou administrativní budovu, revize provádíme o víkendu (bez přirážky k ceně). U škol se můžeme domluvit na prázdninovém období.


Revize provádíme také o svátcích.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky