úterý 11. července 2017

Hliník v organismu

Další možností, jak se hliník může dostat do našeho organismu , jsou různé druhy očkování, protože se někdy hliník používá jako stabilizátor očkovacích látek. Takové množství se rovná čtverci o velikosti krát 5cm,vystřiženému z hliníkové folie (alobalu) na pečení, který má tloušťku desert mikrometrů. V malém množství hliník škodlivý není, ale problém nastává ve chvíli, kdy se v lidském těle začne hromadit. Na tuto myšlenku ho přivedl fakt, že hliník v půdě byl vždy chemicky vázaný právě na křemík, tudíž biologicky nedostupný pro rostliny i živočichy.


Ve dvacátém století začali lidé hliník těžit a tuto vazbu s křemíkem narušili, čímž se hliník stal biologicky dostupný pro živé organismy. Jak detoxikovat hliník z těla a proč je to nezbytné.

Jsme ve “ Věku hliníku“, dle přednášky Dr. Ale hliník , podaný injekčně, se v organismu zadržuje v převážné míře ve formě různých stabilních komplexních sloučenin, a to významně ovlivňuje možnost jeho vyloučení z organismu a na druhé straně naopak zvyšuje jeho toxické účinky. Detoxikace organismu je zcela přirozená. Naše tělo se detoxikuje samo a to neustále. Má k tomu uzpůsobených několik orgánů.


Jejich funkcí je látky v těle třídit, dočasně skladovat a při zvýšeném obsahu je z těla vylučovat. Jarní očista organismu si přímo říká o hojnost zeleniny a jarních bylinek jako kopřiva, pampeliška, jitrocel, petrželka, medvědí česnek a další. Opět nezapomínejte na zvýšený příjem tekutin, které jsou při detoxikaci organismu zcela zásadní.


V životním prostředí však není možné se těmto nebezpečným těžkým kovům vyhnout a navíc jejich množství v životním prostředí neustále narůstá.

Nejčastější těžké kovy v organismu. Z různých zdrojů do organismu nejčastěji pronikají hliník , arzen, kadmium, cín a rtuť. Na druhou stranu neexistuje žádný důkaz, že by lidské tělo potřebovalo byť stopové množství hliníku ke svému fungování.


Jeho přítomnost v organismu tak není vůbec žádoucí. Dnes už malé děti mají v těle a. Vědci našli hliník v imunitních buňkách mozku, tedy ve stejných imunitních buňkách, u nichž v předešlých studiích pozorovali, jak pohlcují hliníkovou příměs v místě vpichu vakcíny. Hliník je pomalá smrt organismu pro každého. Tyto imunitní buňky poté transportují naložený hliník mechanismem trojského koně do jiných orgánů v těle, a to včetně mozku.


Dnes se s ním setkáváme v mnoha podobách a leckdy si to ani neuvědomujeme. Pokud jednou použijete alobal, nic se vám samozřejmě nestane. Problémy se mohou začít objevovat s jeho častým používáním. Za určitou dobu se třeba rozvinou nemoci související s toxiny v tomto kovu. Nahromadí se v organismu a tělu se nepodaří je všechny odplavit na 1. V takovém případě má naše tělo nedostatek jódu, a jak říkají odborníci, „hladoví“ po něm.


Nebezpečí zde spočívá v tom, že dojde ke vzniku autoimunitních pochodů ve štítné žláze. Ovšem navzdory riziku toxicity u jódu, k těžkému předávkování nedochází často. V praxi to znamená, že okyselíme-li vařený pokrm octem, z hliníkových nádob se začne uvolňovat hliník a my jej tak budeme nevědomky přijímat při každém dalším použití tohoto nádobí.


Přitom některé druhy octa mohou být i velmi zdravé.

Riziko rozpouštění hliníku se také zvyšuje v důsledku kyselých dešťů. Při používání hliníkových příborů a vaření v hliníkových nádobách dochází pouze k lehkému zvýšení obsahu Al v pokrmech. Koriandr je jediná bylina, která dokáže účinně odstraňovat těžké kovy (konkrétně hliník , rtuť, olovo), a to v několika málo týdnech. Překyselení organismu způsobuje přemíra kyselin nebo naopak nedostatek zásad.


V těle zajišťuje ustálený poměr mezi tvorbou a vylučováním kyselin a zásad tzv. Ta je nepostradatelná k udržení homeostázy – schopnosti organismu vytvářet stabilní vnitřní prostředí důležité pro celkové.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky