pondělí 17. července 2017

Vysočanka brtnice

Brtnice , koncerty,dechová hudba. Občerstvení a servis zajištěn. Nejprve to byla ale taneční kapela a dechovka byla pouze její rozšířenou verzí.


Vysočanka má již více jak dvařicetiletou tradici. V typickém nástrojovém. Již zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti.


Pokud Vám změna účinkujících nevyhovuje, je vstupenky možné vrátit nejpozději 28. Zpět na: Tematická nabídka Pořad pro seniory, ale i pro všechny ostatní, kteří se rádi pobaví při dechovce, zatancují si, či si jen přijdou poslechnout známé melodie. Nyní je tomu již let, co hraje vždy pro nadcházející pohodu Vánočních svátků své koncerty, do kterých zařazuje i skladby s vánoční tématikou, koledy, pastorely a vánoční písničky. Své čtyřicátiny oslaví v sobotu 12.


Oslava začne v hodin v tamním Společensko-kulturním centru. Za tuto dobu odvedl velký kus práce její zakladatel a kapelník Jiří Vorlíček. Tato ryze amatérská kapela získala své renomé mezi mnoha profesionálními soubory, a tak není divu, že je velmi populární nejen na Vysočině. Proto také uspořádala pro svoje příznivce velkolepou.


Pouťové odpoledne sdechovkou – od 15. Vánočně laděný koncert k tanci i poslechu. Sál bude otevřen od 16:hodin. Lukách nad Jihlavou u Vánočního stromu.


Je pro vás připraven bohatý program. Nahrávání hudebních skupin, výroba reklamních spotů na vysočině. Doplněna je bohatým kulturním programem.


Přes den přerovnává stébla a klacíky, občas na hnízdě sedí, jindy vyletí za potravou. Následovat bude první hostující kapela Katie. Během přestávky se představí mladé talenty Mirka Válková a Dominik Hruška. Bohužel je název druhé kapely, po které na dechové nástroje zahrají Jiří a Jan Vorlíčkovi, otec se synem.


Program koncertu je plný nových vánočních písní, koled a pastorel, které nám připomenou, že přichází doba vánoční. Informace o malých dechových hudbách a orchestrech v ČR. Chcete prezentovat Vaši dechovou hudbu na našem serveru ? Po oba dny bude otevřena stálá expozice betlémů. Zájemci si mohou vyzkoušet vyřezávání figurek. Již tradiční Letní slavnost na stonařovském městečku, tentokrát spojená s křestem Stonařovské polky.


Prezentovaly se tyto kapely a soubory v tomto pořadí: Mladá muzika Šardic: Um. Součástí brtnické poutě bude i nedělní odpolední posezení s dechovkou. Uskuteční se od hodin v Klášterní zahradě. Všichni jsou srdečně zváni. Vstupné je 1korun, mladí do let.


Dechová hudba Doubravěnka. Poslední fotografie pochází z archivu dámské kapely Viktorky, která na akci také vystupovala.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky