středa 13. září 2017

Papinův hrnec návod

Nedávejte tlakový hrnec do vyhřáté trouby. Návody ke všem výrobkům Tefal naleznete na Tefal. Nikdy nepoužívejte tlakový hrnec bez přidání.


Máte možnost si je uložit či přímo vytisknout. Nikdy tlakový hrnec neotvírejte, dokud ho neodtlakujete.

Pokud návod nenajdete, kontaktujte nás. Jak použít tlakový hrnec. Tlakové hrnce jsou kuchařské kouzlo - jsou totiž tolik rychlé! Tlakový hrnec neboli papiňák je skvělá pomůcka, díky které bude jídlo uvařené rychle a přitom si zachová vitamíny a minerály, které se jinými způsoby v. Díky němu jsou pokrmy nejen zdravé a chutné, ale hlavně rychle uvařené. I přesto však mnoho z nás chová tlakovému hrnci nedůvěru.


NÁVOD K OBSLUZE PŘED PRVNÍM POUŽITÍM Před prvním použitím tlakový hrnec a všechny jeho části důkladně omyjte teplou vodou s přídavkem saponátu a vytřete do sucha.

PŘED KAŽDÝM POUŽITÍM (obr. 2) PŘED KAŽDÝM POUŽITÍM ZKONTROLUJTE PRACOVNÍ I BEZPEČNOSTNÍ VENTIL. Papinův tlakový hrnec využívá efektu, kdy je díky vaření pod tlakem dosahováno vyšší teploty. Vyšší teploty je při použití Papinova tlakového hrnce dosaženo využitím jednoduché fyzikální zákonitosti, zatímco při běžném atmosferickém tlaku dosahuje voda varu při 1°C, vyšší tlak umožňuje dosáhnout teploty výrazně vyšší.


Už od pradávných dob si lidé snaží zjednodušit a urychlit vaření. Je s námi již více jak tři staletí, od dob, kdy si pan Denis Papin všiml, že správně využitý tlak páry dokáže výrazně zredukovat počet minut, který musíme trávit za plotnou. Tlakový hrnec , známý také jako Papinův hrnec čili papiňák, je nezbytnou součástí moderní kuchyně. Nejen, že významně urychluje vaření, ale také maximálně zachovává chuť potravin. Podle čeho si tlakové hrnce vybírat?


Intuitivní nastavení tlaku podle piktogramů zabezpečí ideální podmínky pro vaření všech druhů masa a ostatních pokrmů. Hrnec pohodlně otevřete jen jednou rukou, stačí otočit. PDF návod ke stažení Tlakový hrnec Fissler Vitaquick l: Ideální nástroj na vaření pro každého, kdo oceňuje moderní vaření, kvůli krátkému času vaření, zachování vitamínů, minerálů a chuti.


Současné tlakové hrnce mají moderní design, užitečné funkce a všem kuchařům ušetří nejen energii, ale především čas. Vyšším tlakem se dosáhne vyšší teploty vaření (1°C až 1°C, teplota varu vody za normálního tlaku je asi 1°C), a tím i rychlejšího uvaření pokrmu. Papinův hrnec je silnostěnný hrnec sloužící k vaření za vyššího tlaku, než je běžný atmosférický tlak.


Vynález Denise Papina ale obstál bez úhony.

Víko se sice oddělilo od hrnce , který ležel a prskal na zemi, ale obě části zůstaly nepoškozeny. Velkou výhodou této poklice je fakt, že vždy perfektně sedí na těle tlakového hrnce. Již nemusíte hledat správnou polohu, jak pokliciumístit, aby do sebe rukojeti zapadly a obávat se, aby byl tlakový hrnec správně uzavřen, aby byl pokrm správně připraven nebo dokonce nedošlo k poškození hrnce.


S poklicí Aston SMART máte. Parní hrnec sice není dokonalý, funguje však spolehlivě a vydrží i častý a intenzivní provoz pro přípravu pokrmů. Nejen to jsou největší klady parního hrnce Tefal. Proto doporučujeme si pečlivě nastudovat návod takovým způsobem, abyste mohli elektrický hrnec naplno využívat.


Co je multifunkční hrnec. Multifunkční hrnec , multicooker, chytrý hrnec , pomalý hrnec … takhle všelijak se tomuto kuchařskému „zázraku“ přezdívá. Někdo mu dokonce říká horkovzdušný hrnec , přičemž.


ELEKTRICKÝ TLAKOVÝ HRNEC S AUTOMATICKÝM OVLÁDÁNÍM NÁVOD K POUŽITÍ, RECEPTY, RADY PRO VAŘENÍ Vážený zákazníku! Přečtěte si laskavě tento návod k použití před tím, než tlakový hrnec uvedete do chodu! Všestrannost tlakových hrnců TEFAL vám umožní vařit chutná jídla, bohatá na živiny, rychle a každý den!


Dušení, vaření na mírném ohni, smažení nebo vaření na páře v tlakovém hrnci je rychlejší a tudíž vám usnadňuje život. Součástí balení je návod s uvedenými časy pro přípravu vybraných potravin. Vhodný pro všechny tepelné zdroje! Hrnec je vhodný na všechny typy tepelných zdrojů.


Snadné otevírání Pomoc pri varení Nezbytné vybavení. CLIPSO PERFECT - PRO VÁS TEN PRAVÝ! Dokonalé varení, které je tak snadné.


Zjednodušeně řečeno, pomalý hrnec vám umožňuje připravit pokrmy takzvaně „v jednom hrnci“ – všechny přísady do něj vložíte, nastavíte teplotu, čas a můžete se věnovat něčemu jinému. Odpadá tím nepohodlné stání u plotny i nutnost použití vícero nádobí k přípravě jídla.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky