úterý 12. září 2017

Lednička příliš mrazí

Jednou z nich může být to, že lednička nechladí, ale přímo mrazí. Obvyklou situací je, že chladnička nevypíná, takže neustále chladí, až začne vznikat uvnitř námraza. Taková oprava vyžaduje odborný zásah, který neodkládejte, jelikož zdánlivě drobná porucha se. Mrazák mrazí , ale lednička nechladí. Můžete si prohlédnout informace a reference na mém profilu a pokud budete mít zájem, zobrazte si mé kontakty kliknutím na „Ukázat kontakty“.


Tak mam taky dotaz, lednice zanussi cca let OK a najednou mrazi i na nejnizsi stupen (je to lednice jen nahore s mrazackem, cili zadna klapk an aprepousteni). Rikam si, odesel termostat a nevypina, kdyz ho dam do mrazaku (termostat, tak vypne). Vykuchal sem ze stare lednice (na vyhozeni) termostat a taky nevypinal, fajn, mel sem jeste jednu.


C, tedy jsme sehnali dalšího specialistu a ten pravil to co xcpilot, že má své dny za sebou a oprava drahá. Když je lednička umístěna v prostoru, kde je chla může to podle mě zkreslovat teplotu spínání a vypínání kompresoru, a termostat vůbec nesepne. V rekreačním domě nám odešel termostat a bylo jej nutno vyměnit. Po opravě fungovalo všechno jak má.


Ale když jsme po týdnu přijeli do vychladlého domu, kde byla teplota cca. Monoklimatické lednice – Neobsahují žádný mrazák. V domácnostech se příliš nepoužívají, běžné jsou v komerčních provozech, kde jsou pro mrazení k dispozici samostatné, např.


Pultová lednice – Minimalistický typ vhodný pro nejmenší domácnosti, ale taky do rekreačních zařízení, kanceláří. Před dny jsem stahle chlazení, protože hodně namrzala. Dobrý den, má let starou kombi chladničku Fagor - jednokompresorovou. Od té doby přestávala chladit.


Se stoupající cenou se zpravidla snižuje spotřeba chladničky a rozšiřuje výběr funkcí, které vám lednička nabídne. Pokud lednička ještě není příliš stará a zralá na výměnu za moderní úsporný spotřebič, je třeba zjistit závadu a zda se vám její odstranění vůbec finančně vyplatí. Například může být závada na přívodu elektrického proudu, nebo může být vadný termostat. Příčin může být celá řada. Zvýšení kontroly teploty mírně může snížit zmrazení, pokud chladnička pracuje správně.


Některá místa uvnitř chladničky jsou chladnější než ostatní. Přemístění mléka na jiné místo může zastavit jeho zmrazení. Ta lednička zase tak moc stará není. Nedávno jsmeji i odmrazovali. Malý mrazák mrazí a lednička chladí.


Ale stejně se občas na podlaze objeví voda. Dokonce jsem jí právě utřela. Jenom ne novou ledničku,kde bych na ni vzala? Není ale příliš obvyklý. Jeho nevýhodou je, že jeho nedokonalým utěsněním uniká chladný vzduch, čímž se zvyšuje energetická náročnost.


Zaměnitelné otevírání dveří – Možnost volby, na kterou stranu se dveře lednice otvírají, je u amerických lednic nemožná. Jelikož mají dvoudveřové provedení, otevírají. Nevhodné je mrazit zeleninu, která obsahuje hodně vody jako třeba okurky. Chladnička je velice pěkná, prostorná a dobře uspořádaná. Patří sem také rajčata nebo třeba cukety.


Když je zmrazíte, je třeba počítat s tím, že nebudou příliš dekorativní. Toto označení spotřeby energie nemusí být však konečné. Na spotřebě energie závisí mnoho faktorů. Umístění lednice (neměla by stát příliš blízko přívodu tepla), nastavená teplota chladící i mrazící části, ale také plnost lednice.


Pokud si pořídíte větší lednici a nakupovat budete jen jednou týdně, tudíž.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky