pátek 13. dubna 2018

Elektrické spotřebiče v domácnosti prezentace

Elektrické ohřívače vody. V porovnaní s klasickým umývaním riadu pod tečúcou vodou ušetrí umývačka približne - elektrickej energie (pri spotrebe - kWh denne) a len l vody na jeden cyklus, v porovnaní s ručným umývaním je to 4-krát menej. Anotace: Materiál je určen pro žáky 9. V štvorčlennej domácnosti môžete počítať s ročnou spotrebou elektriny asi 5kWh. Společným znakem je využití elektronických součástek – diod , tranzistorů , integrovaných obvodů atd.


Chladnička s mrazničkou sú spotrebiče, ktoré sú v domácnosti trvalo zapojené do elektrickej siete.

Je preto dôležité poznať ich spotrebu energie. Chladnička a mraznička sú takmer v každej domácnosti v prevádzke nepretržite. Na mrazenie a chladenie potravín preto míňame najviac elektriny spomedzi všetkých. Odhady opřené o vědeckou hypotézu nebo teorii předvídání neboli predikce budoucího vývoje spotřeby je základem strategického plánování spotřeby.


Provozovatel webu AV Media, a. Uvědomme si, že viníkem nehody způsobené elektřinou je většinou člověk, a ne elektrický spotřebič. V žiadnej kuchyni sa dnes nezaobídete bez rýchlovarnej kanvice, mikrovlnnej rúry, praktických kuchynských robotov, mixérov, šľahačov alebo hriankovačov. Akustická produkce v interiéru bude zásadně určována akustikou prostoru (závěsy, knihovny, podlaha aj.) Budete-li si pořizovat elektrické spotřebiče do nového domu s rozvahou a dostatkem informací, vytvoří vám v domácnosti příjemnou atmosféru, ušetří čas a námahu a budou dlouho a spolehlivě sloužit.

Spotrebiče v domácnosti (NF) T u nájdete prehľad najbežnejších spotrebičov, farebne odlíšený od zelenej po červenú podľa podielu na nízkofrekvenčnom elektrosmogu v domácnosti. Akvárium Čerpadlá, ktoré okysličujú vodu v akváriu produkujú veľmi silné magnetické pole, medzi 3až 4nT na pol metra. Musíme ji proto vyrábět v elektrárnách. Většinu elektrické energie vyrábějí elektrické generátory v elektrárnách.


Mění se zde jiné druhy energie v energii elektrickou. V závěru prezentace je žákům popsán postup při nákupu domácích spotřebičů. Jsou především upozorněni na to, že se zacházením se spotřebiči je nutné dbát bezpečnostních zása které je nutné si nastudovat v návodu k použití daného spotřebiče (viz. snímek a 11). Na závěr mají žáci za úkol zodpovědět. Zásady pro zajištění bezpečnosti dětí v domácnosti zabezpečení elektrických zásuvek.


Přinášíme vám opravdu velký výběr značkových elektrických pomocníků do domácnosti , které vám usnadní všechnu práci. V žádné kuchyni se dnes neobejdete bez rychlovarné konvice, mikrovlnné trouby, praktických kuchyňských robotů, mixérů, šlehačů nebo topinkovačů. Plánujete-li nákup některého elektrického spotřebiče , vždy je to příjemný výběr, protože si následně ulehčíte práci v domácnosti. Praktické stroje, které drtí, sekají a mixují, zdokonalí techniku vaření, rychlovarné konvice a pečicí trouby šetří váš čas. A pak jsou tu spotřebiče veskrze příjemné, z. TUUL je pomocník pre každého učiteľa, ktorý učí s digitálnymi materiálmi.


S TUULom bude Vaša príprava na hodinu rýchla a inšpiratívna aj pre ostatných. Spotřeba elektřiny na provoz indukční varné desky. Rozděl elektrické spotřebiče do dvou sloupců podle potřebné velikosti napětí : žehlička – pračka – počítač – nabíječka na mobil notebook – elektrický holicí strojek - fén stojací lampa – mixér – nabíječka na baterky elektrická sekačka – elektrický sporák Spotřebiče rozdělujeme podle velikosti.

Světelné spotřebiče v domácnosti. Mění elektrickou energii na světelnou. Zahřejeme–li vlákno elektrickým proudem vydává energii ve formě záření.


Mechanické a kombinované spotřebiče v domácnosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky