pondělí 9. dubna 2018

Domácí těstoviny fleky

Mouku prosejeme na vál. V míse rozšleháme vejce s vodou a solí. Do mouky na vále uděláme pomocí prstů důlek.


Uvařené ochutnáme, jsou-li provařené a široké nudle a flíčky přecedíme, omastíme máslem a dobře promícháme, aby se nelepily. Doma vyrobené těstoviny - fleky , uzený vepřový bok, vejce.

To je česká klasika - zapečené těstoviny. Domácí výroba těstovin zabere doslova pouze pár minut. Víte, jak na domácí těstoviny ? Máme pro vás snadný recept, se kterým se je rychle naučíte.


I když nevlastníte speciální strojek na jejich výrobu, můžete si doma připravit fleky , nudle i jiné tvary, které lehce nařežete nožem. Domácí fleky jsou super lehké a chuťově nenahraditelné! Pokud máte doma mlýnek na těstoviny , máte úplně vyhráno.


Vmícháme fleky a vaříme - minut.

Potom je slijeme a promícháme s uzeným masem. Vejce rozšleháme se zakysanou smetanou, osolíme, opepříme a spojíme s těstovinami. Takto připravenou směs na domácí fleky s uzeným masem vložíme do máslem vymazané formy a upečeme v horké troubě dozlatova. Také jste měli babičku, která doma připravovala ty nejlepší nudle do polévky, které jste kdy jedli? A kromě nich zvládala i skvělé fleky.


Vše dělala ručně, pouze za pomoci válečku a nože. Rozhodla jsem se ji napodobit a zkusit si připravit tyto těstoviny , samozřejmě v bezlepkové formě, také sama doma. A určitě to doporučuji i vám, neboť to není. Stačí ho dobře propracovat. Náročnost je jen fyzická, pokud třeba válíte nebo víc porcí, člověk si na tom trochu s tím válečkem zamaká.


Díky tomu, že jsou těstoviny domácí , ani není třeba je. Zapečené fleky s uzeným masem recepty, které budete milovat. Takto se dělaly domácí těstoviny dřív, hladká mouka je navíc typická pro italské těstoviny (bere se však mouka z jiného druhu pšenice, označovaného jako semolina). Hrubá mouka představuje pravý opak.


Po uvaření bude v nudlích patrná její hrubší struktura, ovšem výsledek bude měkčí v důsledku vyšší. Domácí těstoviny - jak skadovat Ahoj holky, tak manza me presvedcil, ze kupovane flicky proste nejsou ono a tak jsem udelala domaci , ale docela dost nam jich zbylo, proto jsme se chtela zeptat nevite, jak je skladovat a take jak dlouho vydrzi.

Tohle je naprostá paráda! Vše ručně krájené a balené. Vyskúšajte a na paštéty z obchodu v momente zabudnete! Moje těstoviny , i když jsou jednoduché, nudle, špagety, fleky , lasagne, jsou kvalitní díky výchozím surovinám.


Určitě mezi ně patří i domácí. Recept, podle kterého se vám Uzený vývar s fazolemi a domácí fleky zaručeně povede, najdete na Labužník. Tématické fráze: zapecene fleky fleky fleky recept zapékané fleky fleky domácí těstoviny recept fleky recepty fleky recept na domácí fleky zapeceny fleky fleky zapečené recept domácí fleky recept zapečené fleky zapékane testoviny recept na fleky zapecene testoviny fleky zapecene fleky recept recept na zapecene fleky fleky se. Někdo dělá šunkofleky bez vrchní sýrové vrstvy, jiný na ni nedá dopustit.


Další přísahá na domácí těstoviny , zatímco jiný bez obav sáhne po kupovaných flíčcích. Bez ohledu na pravověrnost vašeho šunkoflekového vyznání je jedno jisté: remoska je k jejich přípravě jako stvořená! Dříve si domácí těstoviny připravovali téměř v každé domácnosti. Dnes je na trhu ohromné množství druhů těstovin – vaječných, bezvaječných, semolinových, kukuřičných i bezlepkových. DOMÁCÍ TĚSTOVINY - PRAKTICKÝ NÁVOD A RECEPTY Autor: kolektiv autorů.


Pokud ale jednou ochutnáte domácí těstoviny , nebudete už chtít jiné. Výroba domácích těstovin sice vyžaduje trochu času a práce navíc - výsledek ale stojí za to! Těstoviny jsou velmi oblíbeným jídlem dětí i dospělých. Potřebujete-li radu, jak.


Slaninu nakrájejte nadrobno a opečte ji v hrnci. Přidejte nakrájenou cibuli a po chvíli přisypte papriku. Zamíchejte a na takto připravený základ nasypte na brambory nakrájené na.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky