pátek 24. dubna 2020

Sekaná pečeně

Let us Create the Perfect Weekend for you. Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne - recept: Rohlíky do sekané nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme mléko vsáknout. Plátky slaniny dejte do pekáčku tak, aby jejich konce přesahovaly okraj nádoby a na dně nádoby se překrývaly nebo spojovaly. Pokládejte plátky hustě proti sobě nebo s menšími mezerami.


Jakmile vaše sekaná pečeně dosáhne dokonalosti, snadno můžete přejít k ještě vyšším cílůplněné sekané pečeni.

Nabízí se tu především vařená vajíčka, která v české i rakouské kuchyni stačí na to, aby pozměnila název na štěpánskou sekanou pečeni. Po odkrytí hlídáme, aby sekaná byla stále podlitá a přeléváme ji vypečenou šťávou. Pokud si toto nebo jiné z mých receptů doma zkusíš, vyfoť tvůj výtvor na Instagram a. Studená nebo teplá, vždy vynikající s jakoukoliv přílohou! Domácí sekaná se špekem. Sekaná se žampiony a okurkou.


Ze všech ingrediencí vypracujeme kompaktní těsto. Voda nám pomůže masovou směs pěkně spojit a dohladka „vyprátovat“.

Z hmoty vytvarujeme šišku (nebo dvě malé) a vložíme ji do tukem vytřeného pekáče. Krátce po zapečení sekanou podlijeme trochou vody. Když šlo pečení do finále tak jsem sekanou pomašlovala troškou plnotučné hořčice a ještě chvilku nechala péct,. Děkuji za vaše recepty, výsledek mého snažení dle vašich recptů vždy potěší rodinu.


Použijeme jemně sekané hovězí, telecí a tučné vepřové maso (od každého jeden díl) - celkem 7g. K mletému masu přidáme 1g másla, vejce, sůl, muškátový oříšek, nastrouhanou citronovou kůru, g strouhané žemle a šálek studené vody. Lahůdková sekaná pečeně. Dřevorubecká vařená sekaná. Tématické fráze: sekana sekaná recept sekaná z mletého masa recept na sekanou domaci sekana aby se nerozpadla co pridat.


Maso nejlépe dny předem nakrájejte na větší kusy a nasolte ( sekaná bude líp držet pohromadě). Nejprve postupně umelte najemno hovězí s kořením, zázvorem, citronovou kůrou, majoránkou a trochou studeného mléka (kvalitní vyzrálé hovězí vezme mléka více). Studená se hodí jako i jako občerstvení pro hosty nebo jako rychlá svačina.


Je snadný a rychlý a na závěr je i chutný. Pekla jsem větší šišky pro početnější návštěvu a všem tak chutnalo, že nic nezbylo :). Mohu recept jen doporučit.


V Česku má sekaná pečeně nejčastěji tvar velké šišky, z které se okrajují plátky porcí.

Ale není to rigidní podmínka. Aby sekaná pečeně udržela tvar, nerozpadla se a nepopraskala, lze zajistit několika způsoby, anebo jejich kombinací. Přečtěte si recept na Bavorská sekaná pečeně. V receptu se vždy píše-důkladně propracovat.


Vzala jsem tedy na propracování elektrický šlehač s háky na těsto. Hovězí a vepřové maso omyjeme, mírně osolíme a jemně umeleme s cibulí. Za postupného přilévání studené vody vymícháme na lepkavou hmotu. Do masové hmoty přidáme strouhanku, mléko, rozmíchané vejce, pepř, česnek utřený se solí, prosátou mouku, umletý i. Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů.


Z toho vznikla také klasická česká sekaná. A tam, kde uzenáři působili, se to zakořenilo, a dodnes se tam vyrábí. Vařená sekaná recepty, které budete milovat. Pečená sekaná recepty, které budete milovat. Méně šťavnaté, libové maso.


Vepřová pečeně s kostí a bez kosti. Křehké a mírně vláknité. Vhodné ke grilování, pečení, smažení, pošírování, na rolády.


Dietní sekaná pečeně , brambory – ilustrační foto foto: Romana Ingredience: 2g hovězí zadní, 2g vepřová kýta, g vejce, g stouhanka, sůl, podravka light bez glutamátu, kg brambory Postup: Maso na dietní sekanou omyjeme, umeleme na masovém mlínku, dáme do mísy, přidáme vejce, sůl, strouhanku, podravku light a promícháme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky