čtvrtek 23. dubna 2020

Spotřeba staré lednice

Zajímalo nás, jakou spotřebu mají lednice v reálných podmínkách. Vstoupili jsme proto do čtyř domácností a změřili, kolik kilowatthodin energie opravdu lednice zkonzumují. Jak měření spotřeby dopadlo? Návrat investice do nového kousku je tak během dvou let, vysvětluje Robin Weintritt. Stará lednice a spotřeba elektřiny už rozebírají maminky na webu eMimino.


Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Protože právě spotřeba , námraza a také hluk lednice spolu souvisí. Možná jste ani netušili to, že když je námraza milimetry, zvyšuje se spotřeba energie až o. A už toto číslo by vás mělo přesvědčit o tom, že je čas na výměnu.


A čím je větší námraza, tím se zvyšuje také hluk lednice. Nahrazením staré lednice novějším modelem lze ročně ušetřit několik set až tisíc korun, zatímco například vytahováním nabíječky na mobilní telefon ze zásuvky ušetříte ročně pouze jednotky korun. Proto se místo příkonu u chladniček uvádí spotřeba elektřiny za rok.


Abychom ale nemuseli složitě zkoumat, jestli třeba spotřeba 1kWh za rok je u lednice moc, nebo málo, ulehčila nám EU výběr pomocí energetických štítků. Investice do nové úsporné lednice by se vám tedy měla do několika let vrátit. Staré spotřebiče se sváží k recyklaci, kde jsou nejprve odstraněny nebezpečné látky.


Moderní stroje pak oddělí kovy, plasty a další materiály k dalšímu využití. Získané materiály se použijí k opětovné výrobě. Nové spotřebiče jsou opět připraveny pro vaši domácnost! Při volbě typu lednice berte v úvahu nejen cenu, design a provedení a výbavu, ale především spotřebu elektrické energie. Nové lednice a mraznice spotřebují elektrické energie mnohem méně, než staré , vyběhlé kusy.


Na rozdíl od většiny jiných domácích spotřebičů musí lednice běžet téměř nepřetržitě. Naštěstí má již většina strojů velmi nízkou spotřebu. A jak můžete žroutův hlad ještě víc omezit?


Pultové lednice – Velmi kompaktní jednodveřové nízké lednice s malinkou mrazicí částí. Jsou vhodné do malých domácností, kanceláří nebo rekreačních objektů. Mnozí pamatují staré lednice , které mívali často právě tuto podobu. I dnes jsou k dostání pultové lednice v retro provedení.


U staré chladničky, třeba ve třídě C, se denní spotřeba energie. Vyplatilo by se vám uvažovat. Dobrý den, chci se zeptat, jak velký příkon má lednice. Lednice Gorenje jsou rozšířeny o nové, vylepšené modely.


Příkon – pohotovostní režim, ≤ W. Spotřeba elektřiny závisí jak na příkonu spotřebiče, tak na. Počítal jsem to a zdá se mi to pito. U nových chladniček je spotřeba udávána na energetickém štítku. Zajímalo by mne jakou máte spotřebu u chladniček v reálném provozu, rozdíl realná spotřeba vs. Trend posledního desetiletí však ukazuje, že se čím dál větší mírou podílejí na spotřebě energie domácí spotřebiče.


Důvod pro to je dvojí: domácnosti používají staré , energeticky náročné spotřebiče nebo naopak navyšují množství spotřebičů nových. Standardem vybavením dnešní domácnosti je pračka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky