pátek 17. dubna 2020

Sekaná recept pohlreich

Klasická česká sekaná je pouze z masa a cibule s vajíčkem, strouhankou a kořením. Možností je ale mnohem více! Do masa lze přidat také různou zeleninu, zkuste třeba kapustu, dýni nebo sušená rajčata.


Sekaná pohlreich recepty, které budete milovat. Sekaná s bramborovou kaší je matadorem našich domácností. Chcete se naučit vyhlášenou sekanou, která nepraskne a zařadí se mezi poklady vaší rodinné kuchařky?

Připravte ji podle našeho video návodu a pečte tu nejlepší mletou sekanou jednou provždy. Ze všech ingrediencí vypracujeme kompaktní těsto. Voda nám pomůže masovou směs pěkně spojit a dohladka „vyprátovat“.


Z hmoty vytvarujeme šišku (nebo dvě malé) a vložíme ji do tukem vytřeného pekáče. Krátce po zapečení sekanou podlijeme trochou vody. Pustíme se do sekané z mletého masa. Uděláme si typickou českou sekanou,“ uvádí recept Filip Sajler z pořadu Kluci v akci.


Klasická staročeská sekaná má plnou masovou chuť a hodí se jak k rajské omáčce, tak k vařeným bramborám nebo bramborové kaši.

Nepodléhejte pocitu, že jde jen o mleté maso. Dokonalá sekaná je umění, u kterého stačí přidat více soli, nebo naopak ubrat česneku a komplexní chuť se jako mávnutím kouzelného proutku. Plátky slaniny dejte do pekáčku tak, aby jejich konce přesahovaly okraj nádoby a na dně nádoby se překrývaly nebo spojovaly.


Pokládejte plátky hustě proti sobě nebo s menšími mezerami. Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne - recept : Rohlíky do sekané nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme mléko vsáknout. Klasickou sekanou známe všichni, ale sekaná ze zajíce je jistě pro mnoho z nás novinkou.


Do sekané můžete podle chuti přidat tymián nebo červenou papriku anebo můžete její povrch poklást plátky slaniny. Když maso drží pohromadě, vyndám ho z mísy a zpracovávám na vále. Dávám si na tom dost záležet, protože právě v téhle chvíli můžu zařídit, aby sekaná v troubě nepraskla. Než ji dám do pekáče, klidně s ní párkrát uhodím o vál, abych z těsta vyhnala vzduch. Těsto vytvaruju do šišky a pěkně uhladím.


Tvůj recept na sekanou a musím říci, že po opakovaných neúspěších s praskající a tím pádem nevzhlednou sekanou, se mi konečně povedla sekaná , která při pečení nepraskla a všem strávníkům moc chutnala (přiznám se, že jsem ještě po obědě uždibovala studenou). Děkuji za báječný recept. Postup přípravy receptu. Smícháme mleté maso, rohlík (který nakrájíme na kolečka a namočíme ho v mléce, pokud nemáme mléko tak ve vlažné vodě), vejce, česnek, koření, sůl, strouhanku (přidáváme podle tuhosti), cibuli najemno nakrájenou, bramboru nastrouhanou na jemném struhadle. Za stálého míchání zalijeme hovězím vývarem (připojuji výborný recept na hovězí vývar z kostí zveřejněný na JakTak.cz), osolíme, přidáme pepř a přivedeme k varu.


Vaříme velice zvolna minut. Naučíte se uvařit oblíbená jídla české i zahraniční kuchyně.

Do povědomí veřejnosti se dostal díky televizním pořadům jako moderátor kuchařského šou Na nože! Sekaná , je považována za běžné jídlo, ale můžeme z ní vykouzlit oblíbenou domácí pochoutku. V naší kuchyni se po ní jen zapráší!


U sekané bychom se měli řídit pravidlem “všeho s mírou”, proto solíme a kořeníme vždy přiměřeně! Sekaná z mletého masa je šťavnatá a velmi chutná. Online recepty pro začátečníky a pokročilé kuchaře a kuchařky. Taková bytelná zelňačka vydá klidně za hlavní jídlo, a to je už kysané zelí samo o sobě dobrotou nadupanou vitaminy. Jeho přetavením do vyššího levelu pak získáte opravdu silnou polévku.


Jen vybrané kysané zelí předem ochutnejte, aby nebylo kyselé až moc. V dobách, kdy bylo kuře vzácností, se jako sekaná zpracovávalo někdy tuhé maso vysloužilých nosnic, a nebo – mnohem častěji – maso králičí. Kuřecí sekaná se připravuje obdobě jako ze slepice, králíka nebo zajíce. Tématické fráze: sekana sekaná recept sekaná z mletého masa recept na sekanou domaci sekana aby se nerozpadla co pridat recept sekana jak dlouho péct sekanou sekaná recepty jak dlouho se peče sekaná recepty sekaná jak upéct sekanou jak péct sekanou jak se dělá sekaná jak se dlouho peče sekaná jak se peče sekaná top recepty.


Jednoduchý recept , výsledek epesní. Alespoň tak tuto špenátovou polévku hodnotím já. S tímto postojem se ztotožňuji a pokud to jde. Pohlreicha si bez blanšírování ani neškrtne.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky