čtvrtek 9. dubna 2020

Test kavovaru na kapsle

Jak vybrat kávové kapsle. I když se text týká nákupu kávových kapslí, hned první kapitolu věnujeme kávovarům a jejich výrobcům. Jimi použité technologie mají zásadní vliv na šíři dostupných příchutí. Nezaujatý test kapslových kávovarů.


S návodem jak vybrat kávovar na kapsle vyberete ten nejvhodnější. Ať už to bude Tassimo, Nespresso, Nescafé Dolce Gusto, nebo Tchibo.

Přečtěte si recenze před koupí. Zamilujú si ich predovšetkým tí, ktorí si chcú vychutnať lahodnú kávu cappuccino, latté, alebo espresso. Kapsle nejsou levné – závisí na výrobci, ale může být i desetkrát vyšší, než by byla porce kávy do automatického kávovaru. Pokud je tedy spotřeba kávy ve vaší domácnosti vysoká, velmi rychle se dostanete na cenovou hranici, ve které se pohybují dražší kávovary.


Zabírá málo místa a svůj účel při přípravě kávy dokonale splní. Plně automatické kávovary s mlýnkem zrnkové kávy jsou sice dražší, ale nabízí velké množství možností automatické přípravy nejkvalitnější kávy, přesně dle vašich představ. Na druhou stranu se nemusíte omezovat na kapsle , které jsou nákladnější a často hůře dostupné. V našem článku se můžete podívat na porovnání jednotlivých typů kávovarů a dozvíte se, na co se zaměřit při výběru automatických modelů.


Počet testovaných produktů: 60.

Hledáte dokonalé espresso? Věříme, že vám s výběrem vhodného přístroje pomohou naše testy. Zkoušíme automatické, pákové i kapslové kávovary a zjišťujeme u nich, jak dlouho jim trvá příprava kávy, zda má nápoj správnou teplotu i to, zda se dobře obsluhují a udržují v čistotě. Kávovar na kapsle Tento typ je určen především do domácností, případně do firem, kde nebude tak hojně využíván. Cena jednoho šálku espressa nebo jeho mléčné variace je ve většině případech předem určena, protože pro jednu značku kávovarů lze použít pouze určitý typ kapslí.


Na základě parametrů, testů a uživatelských zkušeností jsme připravili výběr zahrnující nejlepší kávovary na kapsle a jejich recenze. Kapsle jsou k dispozici ve více příchutích a kombinacích, můžete si tedy udělat to, na co máte chuť například oblíbené kapučíno, či silné espresso. Samotný kávovar patří do kategorie těch levnějších, avšak koupí kapslí se náklady na šálek kávy zvyšují, s čím třeba při koupi počítat. Obecně lze kávovary na kapsle rozdělit do tří skupin. Základní přístroje umí připravit pouze nápoje, které jsou naporcované do připravených kapslí.


Kromě klasického nápoje v podobě espressa či lunga tak sice dostanete například cappuccino, avšak pěna ze sušeného mléka v kapsli nebude nikterak oslnivá. Nejlepší kávovar na kapsle za vysokou cenu je DeLonghi EN 7MB. Jestliže tedy hledáte vynikající vlastnosti a provedení bez ohledu na cenu, právě tento model může být vašim vysněným favoritem.


Značnou výhodou je perfektní chuť kávy, která si v ničem nezadá s nápoji dostupnými v kavárnách. I některé kapslové kávovary disponují nádobkou na mléko a připraví tak cappuccino stiskem jediného tlačítka, případně můžete využít pěnič mléka, pokud je součástí balení. Nevýhodou však zůstává, že budete stále odkázáni na předpřipravené kapsle (nebojte, výběr je široký).


Dobrý kapslový kávovar můžete pořídit od tisícovky, ale jsou i modely, jejichž cena se pohybuje i nad tisíc korun. Vyzkoušejte náš Alza Test , který zaručuje objektivní výběr na základě zákaznických zkušeností.

Kávovary na kapsle jsou v poslední době velice populární a byly jedním z hitů letošních Vánoc. Ti z vás, kdo již přešli z instanční kávy na opravdové espresso si pro domácí použití musí pořídit odpovídající nástroj. Na trhu ale existuje více jak stovka různých typů a druhů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky