pondělí 13. dubna 2020

Sušička s tepelným čerpadlem princip

Kondenzační sušička s tepelným čerpadlem nevypouští tolik tepla a vlhkosti do okolí. Kvůli konstrukční složitosti ji pořídíte s vyššími náklady. Vyšší cena má však dobrou návratnost v úspoře elektrické energie oproti klasické kondenzační sušičce.


Příkon sušiček s tepelným čerpadlem se může dostat pod. Cyklus tepelného čerpadla tvoří odpařování, stlačování, kondenzace chladiva. Navíc jako jediný domácí spotřebič využívá jak chladící.


Nezabere tolik místa jako klasický sušák a zvládne sušit větší dávky prádla. Totéž umí sušička s případnými žmolky na oblečení. Během sušení se také v prádle nezachycují alergeny, které se při praní vymáchaly. Navíc není k zahození, že při zvolení toho správného programu nemusíte vůbec žehlit. Zbytkové teplo, které vzniká během sušícího cyklu, se využije pro ohřev studeného vzduchu.


Tím, že není odváděno ven ze sušičky, se uspoří spousta energie. Každý další rok provozu se finanční nevýhodnost levné sušičky ještě více prohlubuje. Kvalitní sušička s tepelným čerpadlem tak svojí vyšší cenu po několika letech díky nízkým provozním nákladům obhájí. Z dlouhodobého horizontu se tedy finančně rozhodně vyplatí koupit kvalitnější a úspornější model. Sušičky s tepelným čerpadlem.


Oproti sušičkám bez tepelného čerpadla mají modely s čerpadlem pouze jeden, uzavřený, okruh. Horký vzduch zde není ochlazovaný vzduchem z místnosti. Když už italský stroj, tak raději ariston či indesit než zanussi s jakoukoli rádoby luxusní nálepkou.


A sušička s tepelným čerpadlem je rozhodně lepší než kondenzační, protože používá nižší teplotu a není takový žrout proudu. Ale při správném používání nesráží prádlo ani obyčejná sušička. Pokud si v dnešní uspěchané době hledáte ideálního pomocníka, který vám ušetří čas strávený údržbou prádla, pak je sušička prádla to nejlepší, co si můžete koupit.


Tepelné čerpadlo také zbytkové teplo využívá k dalšímu ohřevu studeného vzduchu a nedochází tak k úniku mimo. Mezi funkcemi nechybí rychlý či šetrný program k dětem ani automatické nastavení vlhkosti a optimální teploty. Proto je možné v sušičkách s tepelným čerpadlem sušit i náchylnější tkaniny, jako je třeba hedvábí nebo bavlna. Na druhou stranu, sušičky prádla s tepelným čerpadlem jsou stále finančně náročnější ve srovnání se svými tradičními předchůdkyněmi, i když jejich cena za poslední roky klesla. Nejúspornější je sušička s tepelným čerpadlem , to odpovídá energetické třídě A. Pokud budete používat sušičku opravdu často, tak se vyšší počáteční investice do technologie s tepelným čerpadlem brzy vrátí.


U tohoto druhu se můžeme často setkat s označením pouze sušička s tepelným čerpadlem. Jedná se o technologického nástupce, který v současnosti dominuje trhu se sušičkami od nejlevnějších modelů, až po ty nejsofistikovanější. Princip sušičky je stejný, kondenzát je. V kondenzační sušičce s tepelným čerpadlem se horký vzduch rovnou.


Jen dumáme nad tím, zda koupit úspornější s tepelným čerpadlem nebo. Ochráníte tak sebe a zabráníte škodám. Tato pokročilá technologie je v současné době tím nejmodernějším, co mohou sušičky prádla svým zákazníkům nabídnout. Má nízký příkon a umožňuje prádlo sušit při nižších teplotách šetrněji. Menší nevýhodou je trochu větší hlučnost.


To pomáhá ušetřit peníze za elektřinu. Přebytečné teplo z bubnu totiž převádí na elektřinu, která se znovu použije. Výhodou je i nižší teplota, což prodlužuje životnost látek a barev. Navíc – voda zachycená do zásobníků má nízkou tvrdost a tak nám kondenzační sušička může posloužit i jako zdroj vody do napařovací žehličky či k zalévání květin. Samostatná sušička nebo kombinace s pračkou.


První kritérium při výběru je, zda si chcete pořídit samostatnou sušičku, nebo spotřebič 2v- pračku se sušičkou. Pokud vám to prostor umožní, volte samostatnou pračku a samostatnou sušičku. K tomu slouží speciální spojovací.


Můžete je umístit vedle sebe nebo nad sebe. S technologií EcoDry ušetříte po celou dobu životnosti sušičky, protože Miele udržuje spotřebu energie a doby sušení po celou dobu životnosti svého přístroje na stejně nízké úrovni. Rozlišujeme dva základní.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky