pátek 10. dubna 2020

Sušení prádla na balkoně

Sušení prádla není pro každý balkon. Systém sušení prádla na balkoně volíme podle jeho umístění. Nejlépe se provádí tam, kde není přímo u balkonu nebo lodžie umístěna silnice, jak to často bývá v případě bytových domů.


Balkon ve městě je velké plus. Nejen, že si tam můžete vytvořit zonu klidu nebo minizahrádku, ale má i praktické využití např.

Přinášíme tipy, jak sušit prádlo na balkoně a přitom zabrat co nejméně místa. Teprve když dodržíme vše potřebné, bude nám sušička sloužit jak má a nebude způsobovat žádné škody. A teprve pak oceníte ohromné přednosti sušičky oproti sušení prádla v bytě na sušáku či na radiátorech, sušení na balkóně, kde se pak ani nehnete a podobně.


Plísně se pak velmi složitě likvidují, způsobují nevzhledné skvrny a přináší i nebezpečí zdravotní. V malých bytech je při sušení prádla uvnitř i další problém. Vlhkost, která roste při sušení prádla nepříznivě ovlivňuje mikroklima bytu, a sušení v místnosti pouze poškodí povrch.


Ideální je sušení na vzduchu a slunci, např.

Prádlo by ale nemělo být úplně mokré, důležité je dobré odstředění. Taky není třeba prádlo nechávat na přímém slunci příliš dlouho. Uzavřený blok je instalován na jedné stěně, ve které je zapnut buben se zkroucenými lany, jehož konce jsou připevněny k jedné tyči.


Na protější straně je konstrukce, která je háčkem, se kterým je prkno s lany pevně upevněno. Při sušení v místnosti je dostatečné odstředění ještě důležitější. Při vyjímání popruhu z držáku na konci sušení jsou lana navinuta na bubnu setrvačností. Stropní sušáky vám pomohou využít prostor ve vaší koupelně, chodbě, terase, na balkoně nebo lodžii s maximálním pohodlím.


Prádlo visí u stropu, kde mnohem méně překáží a pokud je sušák nad vanou, lze se v ní dokonce sprchovat nebo koupat. Náš panelák prodělal kompletní zateplení fasády včetně vnitřku lodžií před lety a při té příležitosti nám všem firma provádějící zateplení automaticky přivrtala na ty zateplené stěny i konstrukce na natažení šňůr na sušení prádla. V našem okolí mají sušáky na zateplených vnitřních zdech. Stabilní přenosný sušák na prádlo nabízí cca metrů sušící plochy, což představuje až dvě plné pračky prádla.


Boční křídla jsou vhodná na sušení delšího prádla. Praktickým pomocníkem je držák na sušení ponožek. Rozměr sušáku 17× × 1cm.


Pokud váháte, jestli vyměnit rozkládací věšák nebo šňůry na balkoně za nový spotřebič, pokračujte ve čtení následujících řádků, které vám poodkryjí výhody i nevýhody. Tento závěsný sušák je praktický, pevný a ideální k sušení prádla v koupelně, nebo například na balkóně, a vyznačuje se velmi vysokou kvalitou: proto se na n.

Pokud máte balkón nebo terasu, při slunečném a teplém počasí je volba na sušení prádla jasná. Co si s ním ale počít v zimě, když venku mrzne? Pak se mnohdy znechuceně díváme na sušák, který v bytě zabírá místo, ustavičně o něj zakopáváme a ještě je tu z vypraného prádla nepříjemná vlhkost.


Tip na ušetření místa při sušení prádla Jistě vás někdy napadlo, jak doma ušetřit místo při sušení prádla. Co takhle sušit ho na balkoně ? K tomu nejlépe poslouží stropní sušák Ideal. Jednoduše ho připevníte do stropu nebo do stěny a okamžitě tak získáte několik metrů sušicí plochy. V SVJ, kde nejsou padlí na hlavu a ani výbor není na palici, nikoho ani nenapadne bavit se nebo dokonce zabývat takovými blbostmi, jako vnucováním barvy dveří do jednotky, bránění dání si sušáku pod okno bez jakéhokoliv zásahu do fasády nebo okna, satelitní antény na zábradlí balkónu nebo dokonce věšení prádla na. Také řešíte ve vaší domácnosti věčné téma – kam s mokrým prádlem?


Pokud máte to štěstí a jste vlastníky zahrady, můžete prádlo sušit venku na sluníčku a na čerstvém vzduchu. Ale co s mokrým prádlem v době, kdy venkovní teplota nedovoluje sušení ani na zahradním otočném sušáku na prádlo ani na balkóně či lodžii? Vhodné na balkon či na dosušení oblečení Závěsný sušák na prádlo je skvělým řešením pro sušení prádla v menším bytě či na balkoně. Celkovou délku šňůr má metru.


Háky k zavěšení, chráněné plastovými kryty,se postarají o bezpečné ukotvení na radiátor či balkonové zábradlí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky