pondělí 8. února 2016

Tvrdá mouka

Tvrdá pšenice (hard wheat) se vyznačuje vysokým obsahem bílkovin. Pokud má kvalitní lepek, je ideální na silné a pružné těsto, a tudíž nejlepší pro výrobu chlebové mouky (bread flour) (stejně jako česká hrubá mouka ). Nejvíce používaná mouka u nás je ta pšeničná, která se hodí na všechny druhy těsta a pečiva. Vyrábí se především z odrůdy pšenice seté, odrůda pšenice tvrdá se používá k výrobě tzv.


Chléb vyrobený z této mouky má delší trvanlivost než odpovídající tradiční výrobek. Delikátně jemně mletá mouka v ideální kvalitě i pro domácí přípravu všech druhů těstovin, se získává pečlivým mletím těch nejlepších zrn italské tvrdé pšenice.

ASO - Zdravý život Mouka z tvrdé pšenice Bio 1kg. Mouku vám pomeleme čerstvou těsně před odesláním Vaší zásilky. Tímto způsobem vám můžeme zaručit maximální výživovou hodnotu.


Neapol – to je pizza a pasta. Zde se melou ty nejlepší druhy pšenice na krupici, ze které lze připravit úžasná těsta. Na těstoviny se používá mouka z tvrdozrnné pšenice - semoliny, ale stejně tak se používá mouka z měkkozrnné pšenice. Důležité je, aby mouka obsahovala dostatečné množství lepku. Semolina neboli semolinová mouka je pšeničná krupice umletá z tvrdé neboli tvrdozrnné pšenice (Triticum durum).


Používá se zejména na výrobu kvalitních těstovin nebo pro přípravu semolinových (pšeničných) kuskusů, bulgurů a chalv.

Mouku ze špaldy využijete na pečení chleba, dalamánů, koláčů, k přípravě kaší i nápojů. Má vyšší podíl minerálních látek a bílkovin než šlechtěná pšenice. Nejlepší recepty a články.


Klasické kuře na paprice. Dokonale připravená vajíčka - receptů, které udělají z vaší snídaně tu nejlepší část dne! Polohrubá mouka -40dkg já dávám půl na půl hl. Cukr krystal - dkg vejce ks olej 2dcl prášek do pečiva ks Mléko dcl i trochu více Vejce, cukr, olej, vyšleháme, postupně přidáme mouku spráškem a tekutinu, když chcete můžete do poloviny přidat kakao. Semolinová mouka je semletá tak zvaně tvrdá pšenice.


Ty zajišťují vyšší vaznost těsta. Proto se ze semolinové mouky vyrábějí především vysoce jakostní těstoviny. Vhodné pro vegetariány i vegany. Jeden z nejlepších zdrojů přírodního vitaminu C. Amalaki, (nebo Amla, Amlaka, Amlaki a existují i jiné varianty) nazývané též „Indický angrešt“ je vyjímečné ovoce se spoustou pozitivních zdravotních účinků na lidský organismus.


A výsledek MUSÍ být vždycky stejný. Zákazníka nezajímá z čeho pečeme. Chce za své peníze kvalitu, na jakou je zvyklý.


PODMÍNKY UCHOVÁNÍ Skladujte v suchu VÝROBCE BonaVita spol s r. Kůrka nebude pak až moc tvrdá a bude krásně vláčná. Když pečete s láskou , pozná se to na první ochutnání Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.

Mouka dle uvážení, např. Případně sušený česnek nebo čerstvý, pražená cibule, ale studená, zrní,tedy slunečnice, len, sezam,vločky. Základem je mouka z pradávného mlýna rodiny Caputových. Taky podle chuti nebo nálady.


N kg mouky asi 360mml vody.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky