pátek 5. února 2016

Jablečný sirup bez cukru

Jablečný sirup bez cukru

Sirupy si můžete připravovat prakticky celoročně. Pokud máte rádi ovocné, po celý rok se vám bude hodit právě recept na jablečný sirup. Milovníci bylinných sirupů mohou v zimě sáhnout místo čerstvých bylinek po těch sušených. Jablkový koláč bez cukru - recept: Zpracujeme na vále v těsto. Všechny recepty jsou bez cukru a bílé mouky - sugar free.


Jablečný sirup bez cukru

I přesto jsou sladké a chutné. Bílý cukr nepotřebujete, zkuste to s našimi recepty bez cukru. Recepty jsou vhodné při cukrovce, redukční dietě a pro všechny, kteří si chtějí zdravě zamlsat a nepřibrat. Dobrý den,příště vyzkoušejte, po vylisování si dát přes cedník silonovou punčochu a uvidíte kolik zachytíte kalu.


Po zahřátí sbírám znovu s punčochou,je to sice zdlouhavější ale sirup je krásně čistý. Ty silonky používám již 5let. Jablečný bez cukru recepty, které budete milovat.


Jablečný sirup bez cukru

V jednoduchosti je síla! Jablečné pyré je úžasná věc a podle mě by neměla v kuchyni chybět. Nejenom, že je to skvělá mňamka a nejlépe ještě teplá, ale je to. Takovou obyčejnou, běžně dostupnou věc, jakou je jablečný ocet, můžete používat každý den. Na pokožku, vlasy, při hubnutí nebo když se spálíte na slunci.


Díky němu budete krásná za málo peněz a bez chemie! Vaše pleť bude vypadat mladší a vlasy zdravější. Množství cukru ale hlídáme, jsou-li jablka sladká, dáme méně cukru.


Přidáme ještě 2-lžičky kys. S cukrem mošt mícháme opět do teploty 80°C, a to tak dlouho, dokud se cukr zcela rozpustí. Horký sirup nalijeme do lahví a zavíčkujeme. Tentokrát nám Teal ukáže, jak upéct zdravý jablečný koláč :).


U nás se po něm jen zaprášilo! Co se týče titulků, omlouvám se za drobné chyby, které se mi tam. Postup přípravy receptu. Většina sirupů, na které narazíte, jsou dochucené cukrem a převařené, takže z nich vymizí velké množství živin. Jablka dobře umyjeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na čtvrtiny a vložíme do studené vody, aby nezhnědla.


Zkuste pro změnu recepty na přírodní sirupy bez přidaného cukru a vaření, které vyrobíte jednoduše z bylinek, medu a ovoce. Ze zkušenosti několikáletého sirupování mám dojem, že nejlepší chuť sirup dostává až tak někdy v prosinci, kdy splyne chuť cukru s bezinkama a má to už ten správný ucelený říz. Jinak já také dávám pod víčko na hladinu kávovou lžičku pálenky a kyselinu citronovou nepřidávám vůbec. Pro lepší chuť rozhodně.


Rýmovníkový sirup bez cukru Zavařování a nakládání nachlazení bolest hlavy jak vyrobit sirup veganství alergie na mléko slazení. Připravte se na podzim a na zimu. Udělejte si rýmovníkový sirup proti kašl. Na jablečný sirup jsem použila červených jablek střední velikosti, vodu, cukr, skořici a citronovou šťávu.


Jablečný sirup bez cukru

Jablka jsem odšťavnila na šnekovém odšťavňovači. Dříve byl bílý cukr velmi drahou potravinou. Koláče, buchty a dorty se tak na jídelních stolech objevovaly pouze o víkendu a svátcích.


Dnes je cukr levný a objevuje se skoro ve všech průmyslově vyráběných potravinách – přesvědčte se sami a zkuste jeden den kontrolovat složení jídla, které vám přistane na talíři, možná budete překvapeni.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky