středa 21. září 2016

Chladící faktor eer

Hodnota EER se zpravidla pohybuje mezi a 0. Energy demand for cooling of the data room when changing the energy efficiency rating EER (a) and energy demand for air transport when changing the supply fan working pressure (b) Závěr Přímé volné chlazení datových center představuje jednu z alternativ pro snížení potřeby energie na chlazení IT provozů. Neboli chladicí faktor ( EER ) a topný faktor (COP). Nelekejte se neznámých zkratek, tyto dva koeficienty zkrátka udávají poměr výkonu a příkonu dané klimatizace a vypovídají tak o její efektivitě.


Chladicí faktor EER Topný faktor COP Hlučnost venkovní j. BA), v 1m Sezónní chladicí faktor SEER Sezónní topný faktor SCOP Hmotnost venkovní j. Ideální chladnička s uvedenými teplotami by měla chladící faktor 11. Za min by odebrala z chladícího prostoru MJ, což znamená, že by za tuto dobu dokázala vychladit 1l vody. Chladící faktor skutečných chladniček dosahuje asi poloviční hodnoty. Souprava vnitřní a venkovní jednotky včetně dálkového ovladače. Chlazení kW, Vytápění kW.


Haier Flexis Bílá kW HSU-25F1W3. Nástěnné klimatizační jednotky jsou nejžádanějším produktem. Jsou vhodné pro řešení klimatizace a vytápění jak rezidenčních (bytových) tak komerčních prostor. Ministerstvo průmyslu a obchodu stanoví podle § odst. COP – Topný faktor Udává jak efektivní je tepelné čerpadlo při vytápění objektu.


Vysoký chladící faktor EER až 2 předčí svojí úsporností i splitové klimatizace. As the other three were just an extension of an existing network (TCERTO) or an upgrade of existing infrastructure ( EER and MAU), users were not involved at the planning stage ojcs Vzhledem k tomu, že další tři se týkaly pouze rozšíření stávající sítě (projekt TCERTO), respektive modernizace stávající infrastruktury (projekty EER a MAU), se uživatelé fáze jejich. Posuzuje se chladicí faktor kompaktní jednotky s kompresorovým oběhem a interními nebo externími kondensátory. Při extrémně nízké teplotě venkovního vzduchu však kondenzační tlak klesne natolik, že dojde k celkové změně parametrů chladícího okruhu, což společně s reakcí jistících prvků vede až k výpad-ku chodu zařízení. Performance - topný faktor ), pro chladicí zařízení se používá EER ( Energy Efficiency Ratio – chladicí faktor ). Vyjadřuje energetickou efektivnost chlazení.


Bezrozměrové číslo EER udává poměr chladícího výkonu ku příkonu tepelného čerpadla. V příspěvku je kromě teoretického roz-boru vyhodnocen i celkový chladicí faktor klimatizace ve dvou budovách a jsou analyzovány výsledky rozboru. Celkový chladicí faktor během provo - zu klimatizačního zařízení je jedním z důležitých ukazatelů jeho hospodárnosti. Příkon zahrnuje spotřebu oběhového čerpadla, ventilátoru a kontrolní jednotky.


EER na teplotě venkovního vzduchu, teplotě vody na straně výparníku. Je obecně známo, že s rostoucí teplotou chla-zené vody roste chladicí faktor , naopak s rostoucí teplotou venkovního vzduchuchladicífaktor klesá(obr.4). Hladina akustického výkonu. Tato hodnota je srovnatelná s hodnotou topného výkonu COP (pro topný provoz). Zjištěná hodnota nesmí překročit deklarovanou hodnotu o více než dB(A).


Základním parametrem pro efektivitu chladicích zařízení je faktor COP, podíl chladicího výkonu k příkonu kompresoru. Aktuálně se pro chladicí faktor používá označení EER. Velikost tohoto faktoru závisí na okamžitých provozních podmínkách.


Je to chladicí výkon jednotky dělený množstvím elektrické energie, která je pro dosažení tohoto výkonu zapotřebí (celkový příkon). Jinými slovy, čím je hodnota EER vyšší, tím vyšší je energetická účinnost. Potřeba elektrické energie na chlazení je dána chladicím faktorem EER ( Energy Efficiency Ratio ) daného chladicího zařízení. Zaměřili jsme se na mobilní, nástěnné i okenní modely.


Přinášíme také rady a tipy, jak vybrat klimatizaci.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky