středa 28. září 2016

Domácí šampon z kopřiv

Klíčová slova: domácí kopřivový šampon kopřivový šampon bez chemie kopřivový šampon recept kopřivový šampon výroba domácí kosmetika návod na kopřivový šampon jak vyrobit kopřivový šampon co vyrobit z kopřiv jak využíž kopřivy jak na domácí vlasovou kosmetiku jak vyrobit domácí kosmetiku kopřivový šampon. Domácí kopřivový šampon. Ačkoliv kopřiva roste prakticky všude kolem, tak i přesto na ni často zapomínáme. Obsahuje však řadu významných látek včetně vitamínů a minerálů, které se podílejí na jejich účincích.


Zapomeňte na laciné kopřivové šampóny, které se dají koupit v drogérii ještě dnes. Skvělé je, pokud si můžete natrhat čerstvé kopřivy (rostou od jara do podzimu).

Připravíme si čtyři hrsti sušených kopřiv a spaříme je půl litrem vařící vody. Směs necháme minut vyluhovat. Pak směs scedíme a vmícháme do ní dva žloutky. Takto připraveným šamponem z kopřiv si myjeme hlavu.


Která kosmetika je bez chemie a přitom levná a účinná? Přeci ta, kterou si vyrobíte sami doma. Příroda je v plném rozpuku, a tak by bylo škoda sílu bylin a stromů nevyužít.


Zkuste si domácí šampon z břízy a kopřivy pro zdravé a lesklé vlasy, antiperspirant bez strachu z hliníkových solí a jejich zdravotních rizik nebo jemný a výživný peeling s vůní medu nebo.

Jen stěží najdeme někoho, kdo by kopřivu neznal. Většina z nás ji má za obtěžující všude rostoucí plevel. Extrakty z kopřivy jsou nejen od nepaměti využívány v lidovém léčitelství, ale taktéž jsou velmi uznávány v moderní medicíně.


Pro domácí šampon z jedlé sody budete potřebovat: vejce, lžičky jedlé sody, lžíce oleje. Jak dokáže kopřiva pomoci Vaším vlasům? Chcete-li mít vlasy zářivé, lesklé a husté, tak si můžete připravit odvar z kopřivy, který tyto problémy jednoduše vyřeší… Pokud máte mastné nebo řídké vlasy, tak si můžete udělat domácí kopřivový šampon , který je na 1 přírodní bázi… Připravte si některý.


Pokud si chcete vyrobit domácí šampon na vlasy z bylinek, které máte doma v květináči nebo na zahradě, postačí k tomu i tento univerzální a snadný postup. Budete potřebovat uzavíratelnou lahvičku na šampon , pár kapek esenciálního oleje, převařenou destilovanou vodu, tři až čtyři lžíce nastrouhaného olivového mýdla, a pokud chcete prodloužit trvanlivost. Pokud trpíte na roztřepené konečky, pak stačí vetřít do konečků kvalitní kokosový olej. Pokud chcete účinek ještě podpořit, můžete vlasy překrýt igelitovým sáčkem a nechat působit minut.


Nejčastěji se doma vyrábí kopřivový šampon z … nějakého šamponu určeného pro miminka, u kterého máme jistotu, že byl mnohonásobně dermatologicky testován a je dokonale šetrný k naší pokožce a vlasům. Výběr značky je celkem jedno, jen to musí být kvalitní přípravek určený pro naše nejmenší. Z čeho si domácí šampon připravíte. Po deseti dnech můžete tinkturu scedit do dobře uzavíratelné láhve, v níž ji pak.


Damayanti - vlákno Domaci recepty: V Indii si ženy šampon z mýdlových ořechů vyráběly už v dávných dobách , tak to zkusím podle nich. Je k tomu potřeba malý hrnec s litrem vody do toho asi tak skořápek , přivést do varu a povařit minut. Při vaření se ze skořápek uvolní saponin.


Hrst kopřiv a hrst ořechových listů povaříme zhruba minut.

Hodinu necháme louhovat. Přidáme nastrouhané olivové nebo dětské mýdlo a krátce ještě povaříme. Přidáme tea tree oil a nebo i několik kapek oblíbeného éterického oleje. Také oddaluje plešatění a vypadávání vlasů u mužů. Kořen z kopřivy totiž brání přeměně DHT na testosteron v okolí vlasových cibulek a tím přímo bojuje proti vypadávání vlasů u mužů.


Tento domácí šampon z kopřivy neobsahuje žádné konzervační látky, takže nemusí být stabilní jako kupovaný šampon , proto ho skladujeme v temnu a chladu bez přístupu vzduchu. Na mytí si vždy trochu odlijeme do malé skleněné lahvičky a používáme nejvýše tři až čtyři dny. Litr šamponu se dá koupit za třicet korun! Nepodléhejte tlakům z reklam a používejte přípravky, které fungují.


A kopřivový šampon na růst vlasů opravdu pomáhá. Kombinace extraktu z kopřiv a výživných esenciálních olejů dalších rostlin poskytuje zklidnění pokožky hlavy a působí proti tvorbě lupů. Vhodné je umývání hlavy odvarem z čerstvých kopřiv nebo odvarem z kořene kopřivy. Pro každý druh vlasů je velmi blahodárná tinktura z oddenku kopřivy, který vykopete na jaře nebo na podzim a tinkturu si lehce připravíte jeho louhováním.


Po vychladnutí smícháme s přírodním tekutým mýdlem Castilie, přidáme mandlový olej, kapky levandulového olej a gelu z aloe vera. Důkladně promícháme a slijeme šampon do skleněné nádoby, kterou dáme do ledničky, kde ho budeme skladovat po celou dobu. Před každým použitím dobře protřepeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky