středa 7. září 2016

Domácí čokoládový termix

Necháme pořádně rozmixovat, přidáváme mléko podle potřeby a kakao podle chuti. Výsledkem je domácí , levný, ale výborný termix , který neobsahuje éčka. Veľmi rýchla maškrta nielen pre deti. Domáci čokoládový termix. Manželka ho robila často, keď boli deti malé a mne došiel na chuť teraz.


Včera jsem čokoládový z košíku vracela zpátky do chladicího boxu, protože mi přišlo, že tato položka je z nákupu postradatelná. Meloun a citron jsem fakt potřebovala a peněz v kapse mi nestačilo… A dnes otevřu recept na čokoládový termix. A vypadá to mnohem luxusněji, než co bych našla v plastové. Presne viete čo ste doň pridali, chutí úžasne a keď sa spapá budete chcieť viac – takže určite nakúpte dvojnásobok ingrediencií. Termix je dezert, který se skládá pouze ze surovin - smetana ke šlehání, plnotučný tvaroh, cukr a vysokooktanová čokoláda nebo kakao.


Pri príprave domáceho termixu si najskôr uvaríme čokoládový krém. Horúci krém nám pomôže tvaroh tepelne upraviť – termizovať a tak vyrobiť chuťovo dokonalý termix v domácich podmienkach. Do menšieho hrnca nalejeme smotanu a privedieme k varu.


Domácí čokoládový termix

Keď zovrie, stiahneme z ohňa a hneď do nej nalámeme čokoládu. Termix rozdělte do mističek, nechte vychladnout a před podáváním ozdobte hoblinami čokolády anebo grankem. Tématické fráze: termix podle hrušky domaci termix lada hruska domácí termix ládi hrušky lada hruska termix termix podle ladi hrusky domaci t. Krok 1: U obou příchutí postupujte stejně, pudink uvařte v mléce podle návodu na obalu, oslaďte podle chuti a ještě teplý jej prošlehejte s tvarohem.


Do kakaového můžete přidat lžíci či dvě kakaa, aby měl krém intenzivnější chuť. Keď sme boli deti, na raňajky sme si radi pochutnávali na hustých termixoch. Základem receptu je bílé tofu, kakao a citrónová šťáva. Banán celý termix zjemňuje a také trochu přislazuje, nutně ho však do směsi přidávat nemusíte.


Domácí čokoládový termix

Místo rýžového sirupu jde použít i třtinový či kokosový cukr nebo datlovou pastu. Například vanilkový, čokoládový , jahodový, citronový, karamelový, banánový… Jejich příprava, stejně jako u většiny domácích termixů, je nejen jednoduchá, ale i rychlá. Připravte si také domácí pribináček.


My se dále zaměříme na domácí termix – recepty bez pudinku čili bez škrobu. Kdo by neměl rád termix ? Dopřejte dětem domácí verzi známé čokoládové dobroty. Začněte povařením smetany.


Pudingový prášok uvaríme podľa návodu aj s cukrom. Ešte do teplého pudingu vmiešame tvaroh. Pridáme kakao, prípadne cukor podľa chuti a nalejeme do misiek. Ozdobíme hocičím čo máme po ruke a uložíme do chladničky.


Vychladnutý termix chutí najlepšie. Vložit recept Vyhledáván í. Kto by nemal rád čokoládový termix ? Pamätám si ako som ho milovala ešte ako dieťa. Stačí zatvoriť oči a hneď mám v pamäti tú neodoľateľnú chuť tvarohu a čokolády #128578; A tak netrvalo dlho a začala som hľadať spôsob ako si ho vyrobiť sama … a podarilo sa … je to tá čistá čokoládovo-tvarohová chuť, ktorú som.


Nedávno jsem měla v kavárně k snídani domácí čokoládový termix s müsli a byl tak výborný, že jsem si ho zkusila udělat doma. Dokonce jsem z něj udělala i krém na dort k mamčiným narozeninám. Dort měl velký úspěch a krém snad dvojnásobný (bylo v něm dvojté množství čokolády teda :D).


Termix není nutné kupovat, protože si určitě zvládneš udělat termix domácí. Příprava domácího termixu je opravdu snadná, takže jej zvládneš levou zadní! Co mám na domácím termixu nejradši je to, že si ho mohu osladit dle chuti a nemusím do sebe nacpat tuny zbytečného cukru navíc. Takový je doma připravený tvarohový dezert, který milují děti i dospělí.


Domácí čokoládový termix

Proč za něj tedy zbytečně utrácet peníze v obchodě, když si termix za pár minut vyrobíte sami. A záleží jen na vaší chuti, zda bude vanilkový, čokoládový , jahodový nebo třeba karamelový. Uvarený puding nechajte mierne vychladnúť a ešte do teplého pridajte tvaroh a prípadne podľa chuti kakao, vanilku, rozpustenú čokoládu a iné. Všetko dobre vyšľahajte mixérom dohladka.


Hotový termix prikryte fóliou, aby sa vám na jeho povrchu nevytvorila kožka. Nechajte ho vychladnúť a vložte ho do chladničky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky