čtvrtek 29. září 2016

Pokládka dlažby na terče

Pokládka na výškově stavitelné podložky. Terče nesmějí být pokládány na izolační desky z polystyrenu, měkké fólie, asfaltové izolační pásy apod. Při kladení dlažby je třeba vyjít z nejvyšších bodů plochy. Výškově nastavení terčů regulačním klíčem probíhá před uložením dlažby.


Tento způsob položení dlaždic v sobě skrývá spoustu výhod jako je rychlá a téměř bezproblémová pokládka včetně výměny jednotlivých dlaždic, snadná údržba a jednoduchá, nenákladná demontáž.

Tou největší je to, že se jedná o systém suché výstavby. Ve stavebnictví je čas neúprosný a právě díky suché výstavbě lze čas potřebný pro pokládku dlažby na terase či střeše výrazně zkrátit. Na sucho uložená dlažba umožní zpřístupnění izolovaného střešního pláště a jiných ploch pro další využití.


Systém je založen na ucelené řadě výškově stavitelných. My se zaměříme na praktické srovnání obou metod a pokusíme se vám ukázat, proč je výhodné použít pokládku na terče. Najdeme vám spolehlivého řemeslníka.


Získejte cenové nabídky na zednické práce. Terče pod dlažbu (pro suché kladení dlažby ) Terče pod dlažbu slouží pro suchou pokládku plošné dlažby zejména na střešních konstrukcích, terasách, balkónech, lodžiích atd.

V současnosti je moderním způsobem pokládání dlažby pokládka na terče. Mezi jejich nesporné výhody patří jednodušší a snazší pokládka také následná údržba. Plastové terče o průměru 50mm mají trn dlouhý 45mm a jsou určené do trávy, písku nebo štěrku.


Jste-li průměrně manuálně zruční, zvládnete pokládku svépomocí. Na hlavě terče jsou mezerníky, které přesně vymezí jednotné spáry mezi dlaždicemi. Práce probíhá od rohů a od stěn směrem k okrajům plochy a samotnou pokládku je možné modifikovat řadou doplňků – například protihlukovými podložkami. Dále lze terče dělit po čtvrtinách podle potřeby a místa podložit jen částí terče. Mezi nejoblíbenější možnosti patří pokládka 2cm dlažby do trávy, na terče či do štěrku.


Pokud plánujete realizaci nové venkovní dlažby , kromě výběru samotného podlahového materiálu zvažte i různé způsoby montáže. Výhody pokládky dlažby na terče na suché kladení dlažby - Buzon rektifikační terče pod dlažbu. Rychlá, snadná a přesná pokládka dlažby , nastavení spádu, vyrovnání výškových rozdílů.


POKLÁDKA PLOŠNÉ DLAŽBY NA TERČE POKLÁDKA PLOŠNÉ DLAŽBY NA TERČE Vymezovací terče TT slouží pro suchou pokládku plošné dlažby na zaizolované střešní konstrukce, terasy, balkony a lodžie, za účelem jejich dalšího provozního využití - pro letní zahrádk y, kavárny , chodníky apod. Varianta pokládky, kdy je dlaždice podložena šesti terči, umožňuje jak pravidelné položení dlažby vedle sebe ( na střih), tak také na vazbu, kdy jednotlivé kusy jsou proti sobě posunuty, přičemž se jedná o posun pravidelný o polovinu délky. Jsou vyrobeny z velmi odolného. Na pripravené štrkové podložie sa najprv rozprestrie univerzálna textília proti burine.


Na ňu sa položia betónové platne ako základ pre rektifikačné terče. Medzery sa riadia podľa formátu terasovej dlažby.

Klaďte betónové dosky do jedného zákrytu. Ak by ste terasové dlaždice pokladali s krížovými škárami, budete v. Rozšíření je o cca m(celkem pokládka ks dlaždic 40x40) je potřeba provést výkop, betonování základové desky, uložení obrubníků a usazení dlaždic na terče. Dlažbu a terče mám, obrubníky, pokud se nepodaří zachránit stávající, bude třeba dakoupit. Nabízíme široké spektrum produktů a doplňků pro budování teras.


Podložky pod dlažbu, terče pod dlažbu, terasové stavitelné podložky, terče s úchytem pro rošty terasových podlah z dřevoplastových desek WPC a exotického dřeva.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky