pondělí 23. ledna 2017

Jablečný sirup za studena

Jablečný sirup se skořicí a meduňkou. Levandulový med ( sirup ) Mátový sirup do sodovky. Med ( sirup ) z divizny.


Tématické fráze: jablečný sirup domácí jablečný sirup recept jablečný sirup recept domácí jablečný sirup recept na jablečný mošt jablečný mošt recept jablecna stava z mostu recept na jablečný sirup jablečný sirup domácí jablečny sirup za studena jablečná šťáva z moštu recept sterilování jablečného moštu v. Sirupy lenivej gazdinej.

Privedieme do varu spolu s cukrom a so škoricou. Odstránime škoricu, pridáme konzervačný prípravok a sirup za horúca plníme do sterilných fliaš. Po otvorení skladujeme v chladničke. Výborný sirup bez tepelného zpracování. Recept je vhodný nejen na jahody, ale i na jiné ovoce například maliny, třešně, rybíz, meruňky apod.


Právě včera jsem dělala léta vyzkoušený bezinkový sirup za studena. Vydržel celý rok a je vynikající. Rybízový sirup za studena recepty, které budete milovat.

Vylisovanou šťávu necháme několik hodin ustát a pak nejraději hadičkou opatrně stáhneme, ale pozor na usazený kal na dně. Odměříme, zahřejeme zhruba na 7°C a přidáme cukr a kyselinu citrónovou. Vařím v hrnci se širokým dnem, po menších dávkách.


Rychleji má požadovanou teplotu, rychle do sklenic a zavíčkovat. Za studena dělám také, ale říkáme tomu: Rakytníková medicína, tam nedávám kyselinu citronovou. Takto pripravený sirup sterilizujeme pri teplote 1°C asi minút.


Potom fľaše necháme vychladnúť v hrnci, v ktorom sme ich sterilizovali, chladné vyberieme a dobre poutierame. Chcete-li vyrobit bylinný sirup , je výhodnější rostlinu nevařit, ale sirup vyrábět za studena. Platí to třeba u pampeliškového, sedmikráskového, smrkového či jitrocelového sirupu. Tématické fráze: nepečený jablečný koláč s pudinkem jablečný dort za studena jablečný dort s pudinkem nepečený jablečný dort nepečený jablečný dort s pudinkem nepečený dort jablečný puding jablecny dort jablecný nepečený dort nepečený jablečný koláč nepečený dort s jablky jablečný koláč s pudinkem.


Příprava sirupu studenou cestou je zdlouhavější a vyžaduje větší množství lístků rýmovníku. Během výroby i skladování je nutné sirup neustále hlídat, zda se neobjevila plíseň. Jitrocelový sirup je možné připravit několika způsoby.


Nám se nejvíc líbila nevařená varianta, protože zahřívání na 1°C musí zákonitě zničit část vitaminů a minerálů, a tak snižuje účinnost bylinek. Na sirup je také potřeba nějaké sladidlo. Použijte med nebo třtinový cukr.


Pokud tedy netrváte na dlouhodobém uskladnění a sirup spotřebujete za jedinou sezonu, zkuste si například z citrusových plodů a čerstvě vyrašených bylinek vytvořit skvělý léčivý sirup metodou za studena.

Překvapí vás jeho jednoduchá výroba i skvělá chuť. Tímto způsobem si vyrobíte i sirupy určené například pro. Když je sezóna rybízu v plném proudu a vy už jste přejedení rybízových koláčů, máte hotovou marmeládu a jiné zavařeniny, určitě stojí za zkoušku připravit si rybízový sirup za studena.


Je to jednoduchý a rychlý recept, na který navíc můžeme použít všechny druhy rybízu od bílého až po černý. Tak na Anginovník si budeme muset počkat až na jaro, ale vámi zaslaný recept na sirup z rýmovníku ihned vyzkoušíme protože ten pěstujeme již několik roků, ale teprve letos se o něm začalo publikovat. Děkujeme a jsme s pozdravem manželé Kornasovi. Ještě teplý sirup ihned naplňte do skleniček, pevně uzavřete a otočte dnem vzhůru. Poté ho uchovávejte na chladném místě.


Výroba za studena se hodí zejména v případě, že má váš rýmovník větší množství listů, které může postrádat. Vlastníte-li tedy víceletou a dobře rozrostlou pokojovku. Předm inulý víkend byl ve znamení chalupy. Už jsem tu zmínila lásku, kterou můj manžel chová ke stromům, jež vysadili jeho před kové.


O tyhle stromy pečuje s něžným dojetím, seká okolo nich trávu, prořezává je a následnou bohatou úrodu se snaží využít do poslední šťopičky či jadýrka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky