úterý 24. ledna 2017

Čínský porcelán

Porcelán patří od nepaměti do života lidí ve formě nádobí, váz, dekorací, uměleckých děl, nábytku, šperků a obrazů. Porcelán a keramika patří podle Feng Šuej do kategorie prvku Země. Glazované povrchy váz jsou více jang a vodí energii Čchi rychle. Jsou pozitivním prvkem interiéru. Opojná vůně vás zanese daleko za obzory, ale pokud jste tímto zážitkem fascinováni, není nemožné jej realizovat.


Vydejme se do daleké země, kde tato křehká krása má svůj původ a hlavně nepřekonatelnou originalitu. Zde se poučíme, že tento obřad přípravy a pití. Pravý porcelán se v Číně vyrábí asi až od 7. Název kaolín vnikl od názvu kopce Gao-ling, kde těžili porcelánovou hlínu.


Porcelánové zboží s celadonovou glazurou bylo určeno jen pro císaře a jeho dvůr. Cesta porcelánu z Asie do Evropy byla otevřena v 15. Starožitný porcelán a keramika je mezi starožitníky poměrně hojný sortiment. Mezi oblíbené porcelánové starožitnosti uveďme alespoň.


Porcelán je pro kulturu a kvalitu stolování nejvhodnější materiál. Výroba porcelánu má v Čechách dlouhou tradici, kterou stojí za to rozvíjet a podporovat. Stejným způsobem se snažíme přistupovat k nabídce českého skla. Nabízíme český křišťál a české sklo, které naši zemi proslavilo po celém světě a jehož tradice sahá ještě hlouběji do historie než.


Ráda bych věděla, zda má porcelán , který předkládám k posouzení nějakou větší hodnotu. Zajímavostí je negativ na dně šálků. Je to dědictví po mém dědečkovi, který byl podplukovníkem.


Čínský porcelán

Míšeňský porcelán byl vypalován podobně jako v Číně, čímž bylo dosahováno extrémní odolnosti proti teplotním šokům. To dokazuje svědectví návštěvníků Míšeňské. Poskytol som len odkazy, ktoré mi k hodnoteniu pripojili experti z aukčnej siene, kde som poslal foto niekoľkých kusov porcelánu. Aj Vám krásny, prajem príjemné prežitie Vianoc.


Porcelán (zastarale též porculán) je keramická hmota, vzniká vypálením keramického těsta tvořeného směsí kaolinu, ostřiva a taviva. Používá se pro výrobu nádobí, sanitární keramiky, elektrických izolátorů, dlaždic, ozdobných předmětů, v dentální keramice a mnoha dalších předmětů (hlavičky panenek aj.). Porcelán , tuto krásnou a nejušlechtilejší keramickou hmotu, vynalezli Číňané. Měli totiž ke keramice zcela výjimečný vztah. Věnovali jí tolik pozornosti, úvah a citového zaujetí, jako Evropané věnují malířství nebo sochařství.


Čínský porcelán

To není čínský porcelán , ale japonský porcelán z 1. Značka je snadno k nalezení na googlu. Z Vašich fotografií nepoznám, jak je zachovalý. Predám čínský kávový servis - rýžový porcelán - pre osob. Dobrý den,mám doma starý čínský porcelán a moje mamka mi nedávno řekla,že uz tenkrát ji za ten set nabízel určitý pán celkem slušnou cenu,tak bych rákdyby mi někdo dokázal určit alespoň přibližnou cenu.


Osobní odběr ve skladu ve Valašském Meziříčí je opět aktivní - je možno platit pouze bezkontaktně platebními kartami. Zásilkovny jsou aktivní - pouze v omezeném množství poboček. Nabídka kusového porcelánu pro domácí užití obsahující mělké talíře, hluboké talíře, dezertní talíře, hrnky, šálky, mísy a misky, porcelánové konvice a další doplňky včetně růžového porcelánu.


Čínský porcelán

Vyberte si porcelán přesně v počtech, který vám vyhovuje.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky