pátek 17. března 2017

Provzdušňovač trávníku

Over Years Of Experience In The Flue Industry. Call For Technical Advice! Complete kit to run tests. Tone your mid-section and reveal flatter abs with these exercise tips.


From tape and foam pads to glue guns with sticks, we have the adhesives to bring. Vertikutace(provzdušnění) trávníku pomocí stroje, který se nazývá vertikutátor, neboli provzdušňovač , je nezbytnou podmínkou pro dosažení dokonalého vzhledu pěstěného trávníku.

Jen výkonný vertikutátor( provzdušňovač ) efektivně odstraní mech, plsť, starou a odumřelou trávu. V opačném případě nemají travní. Při sečení trávy se usazují u kořínků drobné části trávy, které spolu s dalším biologickým materiálem, například mechem, vytváří nepropustnou vrstvu, která trávníku vůbec neprospívá.


Ježděním se do půdy při provzdušňování trávníku vyvrtají větrací průduchy. Zatěžováním se totiž půda pod rostlinami neustále stlačuje. A i když se po trávníku nechodí tak často, postupem času se zhutní jeho podloží a do půdy se může dostávat pouze velmi malé množství kyslíku. Připojuje se na zadní závěs zahradního traktoru.


Rozluštěte tajemství krásného trávníku.

Pro provzdušňovače se používá i název vertikutátory, což pochází z anglického názvu vertical cutting, tedy vertikální řezač. Tajemství jeho práce spočívá ve vyhrabávání travní plsti, mechu a ostatních nečistot z koberce takovým způsobem, aby ke kořenům mohla znovu. Jak vybrat správný provzdušňovač. Pro výběr pohonu a konstrukce provzdušňovačů platí podobná pravidla jako pro vertikutátory. Vzhledem k tomu, že se jedná o jednoúčelový stroj, vyplatí se samostatný provzdušňovač tehdy, pokud se o váš trávník staráte pečlivě a pravidelně.


Kypřič trávníku pro zelenější a zdravější trávník Pro dosažení zdravého trávníku by měla být pomocí kypřiče trávníku jednou nebo dvakrát ročně odstraněna zapletená tráva a mech. Nože z pozinkované oceli se zaříznou do trávníku a vytáhnou plevel a mech. Vertikutace pomůže trávníku pro lepší přístup živin, světla, vody, vzduchu a zároveň Vám pomůže v boji chorobám a jiným škodlivým činitelům. Nechte svůj trávník nadechnout!


Používá se i pro samotný výsev trávníku , kdy zapravuje osivo. Základní a velmi důležitý úkon při údržbě trávníku je provzdušňování. Provzdušněním se totiž naruší neprodyšný povrch, který brání přístupu vzduchu, vody a živin.


Aby však mohl trávník dobře růst, je nutné zajistit i přístup vzduchu a vlhkosti k jeho kořenům. V průběhu celého roku se v trávníku hromadí různé nečistoty, zbytky po sečení, které postupně vytvářejí neprostupnou krustu. Zvyšuje přívod vody, dodá kořenům více kyslíku a trávník mnohem lépe dýchá. Zlepšuje vstřebávání živin a odstraní mech i zb. Elektrické vertikutátory Ekonomicky a také ekologicky více než přijatelné řešení nabízí elektrický provzdušňovač.


Je vhodný na středně velké trávníky, které jsou v dosahu zdroje elektrické energie.

Kladem těchto zahradních pomocníků je kromě velmi dobrého výkonu především nízká hmotnost a hlučnost. Jsou dodávány s integrovaným sběrným košem, do. Trávník tak nabere sílu a zdravý vzhled a bude ozdobou a chloubou Vaší zahrady. Provzdušňování trávníku je velmi důležitý úkon v péči o zelenou plochu.


Prodám nový elektrický provzdušňovač trávníku GD3BlackDecker. Trhání a hrabání nežádoucí suché trávy a mechů. Vhodný pro středně velké zahrady.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky