pondělí 13. března 2017

Kokosova muka vyroba

Ako variť s kokosovou múkou? Kokosovú múku je možno použiť v sladkých, slaných i pikantných receptoch. Je bez sladkej chuti a má jemnú kokosovú arómu, avšak v kombinácii s ostatnými ingredienciami receptu sa jej chuť a aróma spojí s chuťou ostatných prísad.


Ako ju správne využiť pri varení a pečení? A nakoniec, ako vybrať. Zachovává si velmi jemnou kokosovou příchuť, ale navzdory představám mnoha lidí, vůbec není sladká.

Hľadala som recept na rýchly chlieb - podmienka bola bezlepkový, bez droždia, bez kvásku. Našla som nejaký keto chlieb z mandľovej múky, tak som vyskúšala vlastnú verziu. Obsahuje vlákninu, bielkoviny a zdravé tuky a má nízky obsah cukru a glykemický index, preto ju obľubujú najmä celiatici, diabetici, ľudia alergickí na orechy a tí, ktorí radi skúšajú nové veci ako ja. When the coconut is completely dry we will pour it into our blender and mix it for few minutes until it is completely soft. Kokosové mlieko sa vyrába z dužiny kokosového orecha a vody.


Kokosový orech je vlastne ovocie s tvrdou škrupinou a je jedným z najväčších semien na svete. Počas zrenia kokosového orecha postupne zaniká vonkajší zelený mäkký obal škrupiny. Vo vnútri škrupiny sa znižuje podiel kokosovej vody (táto voda ale nie je kokosové mlieko) a zvyšuje sa podiel bielej dužiny.


Kokosovou moukou lze klasickou pšeničnou mouku v některých receptech zcela nahradit - muffiny, zákusky a palačinky.

A jaké jsou výhody mandlové mouky? Je samozřejmě bezlepková, ale navíc má relativně nízký obsah sacharidů – v porovnání s moukou klasickou je to třikrát méně. Ostropestřecová mouka 2g Ostropestřec mariánský má unikátní nutriční a léčivé vlastnosti. Pozornost by mu měli věnovat zejména ti, kdo chtějí očistit svůj organismus od toxických látek.


Využijete ju na varenie aj pečenie a navyše má aj niekoľko pozitívnych účinkov pre zdravie. Má málo kalórií a nízky obsah cukru. Kokosová múka je skvelou zdravou alternatívou klasickej múky. Pekárenská výroba, torty, zákusky na narodeniny, oslavy, výročia svadby. Svadobné torty druhov.


Aranžovanie slávnostných miestností na svadby, oslavy. Mojou vášňou, záľubou a neoddeliteľnou súčasťou je varenie. Rada objavujem nové recepty, kombinácie a chutné nové suroviny. A mám obrovskú radosť, keď tým poteším svojich blízkych a ľudí okolo seba.


Včera som vám tu písala, a. Skvelá ovocná torta bez múky, cukru a vajíčok. Toto bolo asi moje najväčšie prekvapenie čo sa zdravších dezertov týka. Máte vo svojom okolí mliečny automat, PD družstvo alebo gazdu, ktorý ponúka čerstvo nadojené mlieko? Ak áno stačí si už len zabezpečiť trošku syridla od bačov alebo zo špecializovaných predajní a Vaša syrárska kariéra doma v kychyni sa môže začať.


Chrumkavé rožteky, mäkučký chlieb, nadýchané knedle a dobre vykysnuté koláče.

Spájali sa jej s detstvom a ani v tridsiatke si ich nevedela odoprieť. Gaštanová bezlepková múka Všestranné použitie, vhodné ako pre pečenie chleba, tak na sladké pečenie a koláče (obzvlášť pre palacinky a vafle). Možno použiť aj do omáčok.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky