Stacionární teplovzdušná sušárna Sušárny patří mezi nezbytné vybavení v mnoha provozech, ať už jde o zpracování ovoce a zeleniny, výrobu těstovin, sušení bylinek, čajů, hub a dalších potravin atd. Je dobré si vždy nechat nějakou rezervu, s ubývající vodou totiž v průběhu sušení logicky dochází ke zmenšování objemu upravovaných potravin. Některé typy ovoce je ještě dobré předem namočit – například švestky a broskve. Usušit můžete v tomto přístroji i domácí těstoviny připravené speciálním strojkem.
Ovoce a zelenina se z pravidla suší při teplotě kolem °C až °C. Abyste si připravili domácí jerky, je potřeba sušit maso na cca °C. Naopak bylinky nepotřebují tak vysokou teplotu. Sušárna ovoce v Ráji je součástí rodinné farmy Markových ve Všeni v Mokrém, okres Semily, kraj Liberecký, km jižně od Turnova.
Sušárny ovoce sloužily k sušení švestek, jablek i hrušek. Stávaly v zahradě zemědělské usedlosti nebo v ovocném sadu. Stavby sušáren byly dřevěné nebo zděné konstrukce, kryté doškovou, šindelovou nebo pálenou střešní krytinou.
Kousky ovoce pak nechte chvíli okapat a můžete rovnou sušit. Ovoce ošetřené tímto roztokem zůstane v průběhu sušení. R, cukr, želírující látky (pektin), na 100g výrobku bylo použito 80g ovoce.
Výrobce: Domácí dobroty s. Představte si, že chcete sušit větší množství meruněk a později i dalšího ovoce. Tahle situace má jediné řešení. Nechte sluníčko, ať usuší meruňky samo.
Dáme vám tip na jednoduché zařízení, které zvládne každý kutil. Slovácko – Zájem o sušení ovoce v posledních letech příliš nepolevuje, potvrzují to ti, kteří se touto činností zabývají. Přesto, že sušáren z minulosti ubylo a lidé si přebytky ovoce mohou usušit v elektrických sušičkách doma, stále je dost těch, kteří ovoce raději zavezou do velké sušárny. Zatímco dřív bývala tato zařízení skoro v každé vesnici. Zjednodušte si sušení pomocí využití účelových sušiček a sušáren ovoce , zeleniny a bylinek s termostatem a časovacím mechanismem, které zajistí Vhodné zacházení pro různé typy produktů.
Pro více informací o sušení ovoce , zeleniny a bylinek si prostudujte Ako si vyrobiť sušené ovocie, zeleninu a bylinky. Rozmanité druhy sušeného ovoce si dnes kdykoli koupíme v obchodě, případně si pár kousků usušíme v elektrické domácí sušičce. Potíž nastává ve chvíli, kdy potřebujeme najednou usušit větší množství plodů.
Dokáží efektivně usušit ovoce , zeleninu, houby, nebo dokonce bylinky a maso. Technologie sušení se navíc postará o to, aby nebyly potraviny ochuzeny o vitamíny a důležité živiny. Pokud nad takovým spotřebičem uvažujete, připravili jsme pro vás test sušiček ovoce , mezi nimiž jsme vybrali nejlepší v poměru cena a výkon. Pokud to myslíte se sušením celého ovoce opravdu vážně a máte dobré zdroje, zajeďte se inspirovat do skanzenu. Také by šly použít staré sušárny na chmel.
Jen by takovýto výrobek asi dnes neskousla. Sušírny ovoce na Valašsku bývaly evropským centrem této úpravy sezonního ovoce a dnes je tu především mladí lidé znovu křísí k životu. Hostětínské centrum Veronica dokonce minulý víkend uspořádalo workshop, jak rozpadající se sušírny zrekonstruovat či jak kompletně postavit novou.
Horizontální struktura a nucená cirkulace vzduchu zajišťuje, že je sušení konstantní a rychlé bez pohybu mřížek. Topné těleso 480W s plynule nastavitelným termostatem. Směsi ovoce , Kubovy mlsy a další dobroty ze sušené ho ovoce pod stromeček a na vánoční stůl. I my jsme na ně připraveni a naše mixy ovoce a oříšků máme dozdobeny vánočním přáním.
Jsou to pěkné jedlé dárky pro Vás a Vaše. Přes 1let stará valašská sušírna na ovoce , bělokarpatské louky a naše kamenité, na kopci rozeseté políčka pro byliny a jedlé květy. To je ten náš milovaný kousek krajiny, kde všechno od nás vzniká a vlastně i my dva.
Vitajte na našich stránkách! Poslední možnost výroby domácí zmrzliny bez drahého vybavení skrývá můj dnešní recept. Princip přípravy spočívá v tom, že zmražené kousky ovoce rozsekáte mixérem s nezbytným minimem tekutiny, což velmi rychle vede ke krému s konzistencí zmrzliny. Obohatíte si i svou domácí zelenou lékárnu.
Ovoce si totiž po správném pozvolném usušení zachovává většinu původních vitamínů. Jistě, ubude zrovna oblíbeného vitamínu C, kterému teplo nesvědčí, ostatní ale zůstávají zachovány v původní koncentrace. Mimochodem, zrovna sušené švestky se řadí mezi velmi účinné přírodní „rozbíječe“ zácpy.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.