středa 7. listopadu 2018

Babovka z kokosovej muky

Neutrálna chuť, púdrová konzistencia a jemná kokosová vôňa. To sú moje prvé dojmy z kokosovej múky. Pri pečení a varení má kokosová múka jednu špecifickú vlastnosť – absorbuje vodu (vďaka vysokému obsahu vlákniny), preto je vhodné kombinovať ju s inými druhmi múky alebo s vajíčkami. Z masla,zltkov,praskoveho cukru vymiesame cesto,pridame kokos,hladku muku,vyslahany sneh z bielkov,pol prasku do peciva a mlieko.


Vznikne masa polotuhej konzistencie,ktoru vylejeme do vymastenej a mukou vysypanej babovkovej formy.

Niektoré tradičné recepty by mohli byť po jej použití suchšie a drobivejšie. Palacinky z kokosovej múky sú krásne jemné a nadýchané. Bábovka z hladkej múky - dôkladná príprava receptu na ľahučkú bábovku z hladkej múky krok za krokom.


Tento recept patrí medzi najjednoduchšie a preto sa netreba báť. Celý postup prípravy nájdete online v našom recepte. Ak sa nám cesto zdá príliš husté, prilejeme viac vody.


Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh, ktorý jemne vmiešame do cesta. Do druhej polovice vmiešame kakao a tiež ho vlejeme do formy.

Cesto môžeme jemne premiešať, aby sme. Ako ju správne využiť pri varení a pečení? A nakoniec, ako vybrať. Zľahka vidličkou špirálovito vmiešame.


Recept - tvarohová bábovka bez múky. Jednoduchý recept s videopostupom, ktorý zvládne každý. Tvaroh, bábovka, domáca bábovka.


Vynikajúca bábovka ku káve, keďže je zo špaldovej múky, zasýti na velmi dlho. Jahodové taštičky z kokosovej múky a tvarohu - Aj vy ste tzv. Milujem cestoviny, palacinky, lokše. Cestoviny :) Mama a starká ma naučili robiť dobré slíže.


Napríklad s makom a slivkovým lekvárom, s orechmi či strúhankou a poliate maslom. Alebo slíže do polievky, domáce. Posledné roky kvôli zdraviu, osvete a vôbec „trvalej.


Polovicu nalejeme do vopred vymastenej a vysypanej formy, odporúčam aj vystrihnúť kruh z papiera na pečenie a vystlať ním formu, aby sa nám bábovka neprilepila a išla dobre vyklopiť. Do polovice cesta, ktoré nám ostalo, zamiešame kakao spolu s hrozienkami alebo nakrájanými sušenými slivkami.

Vylejeme na biele cesto do formy. Táto zdravá bublanina z kokosovej múky s čerešňami sa rozhodne zaradila medzi mojich obľúbencov. Je úplne jednoduchá na prípravu a chutí neskutočne dobre.


Som si istá, že už po prvom súste budete premýšľať nad tým, kedy si ju pripravíte znova. Popri spracovávaní bezlepkových zmesí som si spomenula na moje vymýšľania vo varení spred desať rokov. Pečieme z gaštanovej múky. Kúpili sme gaštanovú múku - veď sa to k jeseni hodí - a pustili sa do toho. Gaštanová múka je pre nás teraz niečo úplne nové, ale naši predkovia z nej varili veľa.


Koláč je robený na veľký plech, vyjde ks. Tento Jablkový chlebík z kokosovej múky chutí ako bábovka. Mandľovo-ovsená bábovka s kokosovou polevou. Znizila som mnozstvo cukru a muky v prospech kokosu.


Z tohto receptu vám výjde muffiniek, takže ak by ste z nich chceli upiecť plnú dávku ks, stačí zdvojnásobiť množstvo surovín. Muffiny z kokosovej múky si môžete nakoniec ozdobiť fit proteínovou penou, ktorú si pripravíme z nálevu z cíceru (aqafaba) a proteínového prášku. Chutí ako masrhmallow pena a jej príchuť. Pri pojme sladké raňajky si asi väčšina z nás predstaví klasickú ovsenú kašu. Ak máš však chuť na zmenu, tento recept je presne pre teba.


Pripravíme si veľmi chutné lievance z kokosovej múky. Už určite vieš, že kokosová múka obsahuje kopec vlákniny a menej sacharidov ako obyčajná. Jej najväčším prínosom je výmena informácií medzi užívateľmi. Kokosové palacinky sú skvelé pre ľudí, ktorí si strážia množstvo sacharidov v strave.


Kokosová múka totiž obsahuje len málo sacharidov, vďaka čomu má aj nízky glykemický index. Okrem toho je úžasne bohatá na vlákninu a neobsahuje lepok. Ak teda hľadáte recept na zdravé bezlepkové.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky