čtvrtek 29. listopadu 2018

Odlitky ze sádry pro děti

Dnes přinášíme tip na jednu netradiční a celkem efektní výtvarnou aktivitu pro děti různého věku. Vyrobte jim (nebo s nimi) SÁDROVÉ ODLITKY. K výrobě budete potřebovat pytlík sádry , vodu a silikonové formičky. Sádrové odlitky ze silikonových formiček.


Postup výroby je naprosto jednoduchý.

Totum Jednorožci sádrové odlitky. Jednorožec se stal námětem pro kreativní sadu, s pomocí které si děti mohou jednorožce odlévat ze sádry. Po smíchání sádry s vodou se odleje vzniklá hmota do formy a nechá se zatvrdnout po hodiny.


Po vyklopení z formy mohou děti jednorožce vyzdobit připravenými barvami. Odlitky ze sádry obecně jsou velmi pěkným a lehce zhotovitelným dárečkem. Vzhledem k jejich křehkosti je dobré, abychom je darovali v něčem, co je ochrání. K tomuto účelu mně výborně posloužila kovová barevná víčka od marmelády a nebo bílá kovová víčka od jiných produktů ke konzumaci.


Například jsme je užili.

Sádrových odlitků je možno využít nejen v medicíně, ale také při vlastním kreativním tvoření. Ze sádry můžeme vyrobit nejrůznější dekorace, masky, či také například odlitky nožiček a ručiček našich děťátek. Začneme pracovat s drátem, který si naohýbáme v ruce do přibližného tvaru budoucí sochy.


Ze sádry pak snadno můžete vyrobit i ozdoby k zavěšení – na stěnu, nebo třeba i na vánoční stromek. Pokud máte doma vykrajovátka na těsto, položte je na podložku, vložte do nich provázek svázaný do podoby ouška k zavěšení a vylijte sádrou. Po ztuhnutí stačí sádrový odlitek lehce protlačit, a můžete věšet. Sádra je levný materiál, dají se z ní vyrobit technikou odlévání do silikonových forem různé ozdoby, nejen na Vánoce, ale i na zdobení rámů, zrcadel. Dřevěné hračky pro kluky, hračky pro holky, hračky pro nejmenší.


Akční ceny, rychlá doprava. E-MAILOVÁ POHLEDNICE E-MAILOVÁ POHLEDNICE Storno Zavřít. Zdobíme odlitky ze sádry. S pomocí sádry si třeba hravě zvládnete vyrobit nové dekorace do bytu.


Zvěčněte první okamžiky jeho života v naší půvabné knížce či albu. Děti se učí trpělivosti – musí si na výsledek své práce počkat. Tím však zábava nekončí, hotovou figurky je ještě zapotřebí oživit barvami, aby dílo bylo dokonalé.


Při práci se sádrou se děti naučí správnému.

Kreativní set odlévání ze sádry s tématikou vesmíru. Děti si kosmonauty a rakety odlijí ze sádry a po ztvrdnutí si je přiloženými barvami vybarví. Sada je vhodná pro děti od let. Balení obsahuje odlévací formičky, sádrový prášek, barvy, štětec a další součásti, pomocí kterých si můžete vyrobit.


Webová stránka Kam s dětmi nabízí přehledný seznam rozmanitých aktivit pro mladší i starší děti , ze kterých je možné vybírat podle mnoha parametrů. Najděte vhodnou zábavu pro vás a vaše děti. Je také možné do odlitků osazovat připravené magnetky a následně si je vystavit na lednici či na magnetické tabuli.


Výrobek ze sádry Zvířátka. Děti si roboty odlijí ze sádry a po ztvrdnutí si je přiloženými barvami vybarví. Originální výtvory z balonků vzniknou pomocí nálepek a ilustrovaných lepenkových doplňků. No a následuje příprava sádry a nalévání do formiček z modelíny.


Teď už jen vybarvit temperovými barvami. Odlitky můžete použít i jako dekoraci na adventních či jiných věncich.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky