čtvrtek 15. listopadu 2018

Kondenzační sušička co to je

Odvětrávací sušička musí být napojená na ventilační systém, protože horký vzduch je odváděn pryč ze spotřebiče. V případě sušičky kondenzační pára kondenzuje na vodu v nádobě pod sušičkou (vodu pak můžete buď vylévat, používat do napařovací žehličky, u některých modelů pak hadice odvádí vodu přímo do odpadního potrubí). Co se týká výsledku sušení, tam rozdíl příliš nepoznáte, ale odlišnost je v tom, jakým způsobem je odváděn horký vzduch, rychlosti sušení a spotřebě elektrické energie.


Pokud jde o ventilační sušičky, nejsou u nás nijak zvlášť rozšířené, oproti tomu kondenzační jsou běžné v téměř každé domácnosti. Kondenzovanou vodu můžete využít také například do napařovací žehličky, je to totiž voda destilovaná.

Kondenzační sušičky jsou na našem trhu daleko oblíbenější a existují v mnoha variantách. Jedním z důvodů je právě složité odvádění vody s párou ven potrubím. To je navíc potřeba pravidelně čistit od usazených vláken a prachu, jinak hrozí dokonce i vznik požáru. Oblíbenější variantou jsou kondenzační sušičky, ty se dále dělí na modely s topným tělesem, tepelným čerpadlem a. Kromě úspory času, kdy není nutné prádlo věšet a často ani žehlit, dokáže z oblečení odstranit prach, jemné chloupky i nepříjemný zápach. Jak kondenzační sušička funguje, jaké má výhody a co potřebujete vědět při jejím výběru?


Jednak ne každý má prostor, na kterém by mohl vyprané prádlo sušit, a pak také ne každý má čas zdržovat se jeho věšením na šňůru nebo rozkládáním sušáků. V naší nabídce najdete už jen kondenzační sušičky, které na rozdíl od ventilačních nevyžadují stavební úpravy pro odvod kondenzátu ven.

Berme to tak – sušička má záruku pět let, to je zhruba průměr a minimálně tuto dobu by vám měla sloužit. To je jistě znatelný rozdíl, nicméně pojďme dál. Teď je potřeba si spočítat náklady na pětiletý provoz. AEG s typem AbsoluteCare T8DEE68SC je úsporná kondenzační sušička s tepelným čerpadlem. Kapacita vnitřně osvětleného bubnu je osm kilogramů prádla a sušička má také možnost odvodu kondenzátu nejen do kondenzační nádoby, ale také rovnou do odpadu.


Součástí balení je i sada na odvod kondenzátu, nemusíte se tak obtěžovat s vyléváním nádržky, pokud máte možnost vodu odvést do odpadu. AEG sušičky disponují filtračním systémem ÖKOFlow, spojující více filtrů (u průměrných sušiček) v jeden. Tím je možnost napojit sušičku na hadici. Oproti ventilační sušičce vám stoupnou pořizovací a provozní náklady, ovšem kondenzační sušička nabízí až o pětinu vyšší výkon. Obecně nelze říci, že by ventilační, či kondenzační sušičky byly lepší volbou.


Sušička pak kondenzát sama odvede do odpadu. Vlhkost z něj zkondenzuje a následně je odvedena do vestavěného zásobníku nebo hadicí do odpadu. Vzhledem k tomu, že kondenzační sušičky prádlo suší teplejším vzduchem než sušička odvětrávací, má kondenzační sušička vyšší spotřebu elektrické energie.


S využitím nočního proudu a důsledným čištěním. Velkou předností kondenzačních sušiček je , že nevyžadují žádné stavební úpravy, takže se hodí i do panelákových bytů. Dokonce k ní nepotřebujete ani připojení na odpadní potrubí.

Možnost napojení na odpad u této sušičky existuje, ale pokud ji nevyužijete, voda z prádla se bude jednoduše. Přesvědčte se o jejích přednostech ve videorecenzi od týmu Okay! Každá funkce, kterou sušička obsahuje navíc, vám nějakým způsobem ulehčí život. Kapacita nádoby na kondenzát: l Objem nádoby na vodu této sušičky je přes l, tedy zcela dostačující. Co znamená kondenzační sušička ? Všeobecná online poradna - auto moto - dům a byt - zahrada - vaření - zdraví - sport - PC - kutilství - společnost - móda - zvířata.


Ta se buď ukládá do zásobníku, odkud ji jednoduše vylijete (chytré hospodyňky ji pak používají místo destilované vody do žehliček), nebo lze vodu odvádět přímo do odpadu - nemusíte doma tedy nic bourat ani přestavovat. Nejenže usuší, ale zbaví vás i žehlení, zlikviduje alergeny a šetří čas. Poté je prudce ochlazen, vlhkost z prádla kondenzuje a kapalina je.


Vybírat můžete z programů, včetně Sport, Xpress či BabyProtect, který je šetrný k citlivé dětské pokožce. Výsledkem je vždy suché prádlo, ale rozdíl je v tom, jak která sušička zachází s horkým vzduchem. Wh, Inteligentní systém, el. LED displej, senzorové snímání teploty a vlhkosti, zvuková signalizace, dětský zámek, ukazatel zbytkového času, hlučnost 6dB, délka sušení 16min. Vše se tedy odehrává přímo v sušičce.


Je ovšem nutné vyprazdňovat nádrž s kondenzátem (pokud není napojena na odpad) a dodržet vhodné umístění (víc než půl metru od zařízení jako pračka, sprcha apod.). Společnost Electrolux je odhodlána být důvěryhodným a spolehlivým partnerem pro všechny své vážené zákazníky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky