čtvrtek 31. října 2019

Jablkovy sirup domaci

Free Shipping Available. Fill Your Cart With Color today! Lowest Prices on Top Items. Save Money with eBay Deals. Million Shoppers Want to Buy. Start Making Money Today.


Dobrý den,příště vyzkoušejte, po vylisování si dát přes cedník silonovou punčochu a uvidíte kolik zachytíte kalu. Shop Everything you Need on eBay! Po zahřátí sbírám znovu s punčochou,je to sice zdlouhavější ale sirup je krásně čistý. Ty silonky používám již 5let. Takto pripravený sirup sterilizujeme pri teplote 1°C asi minút.


Potom fľaše necháme vychladnúť v hrnci, v ktorom sme ich sterilizovali, chladné vyberieme a dobre poutierame. Postup přípravy receptu. Jablka dobře umyjeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na čtvrtiny a vložíme do studené vody, aby nezhnědla.


Tentokrát vás naladíme na nadcházející podzim, při výrobě sirupů sáhneme po tradičním českém podzimním ovoci – švestkách a jablcích. Třetici receptů nám doplní velmi osvěžující, ale současně i léčivý sirup – využili jsme přebytků z bylinné zahrádky a připravili sirup z máty a meduňky. Zatiaľ očistíme a nastrúhame najemno zázvor, dáme do hrnca s cukrom a vodou a uvaríme sirup. Ak ho chceme mať jemný, uvarený sirup precedíme. Vychladnutý koláč prelejeme sirupom a podávame.


Spravte si vlastný jablkový mušt plný antioxidantov, v BIO kvalite. Je to jednoduchšie, ako si myslíte — základom úspechu sú vhodné jablká, dobré technické vybavenie a dodržanie správneho postupu. Jednou z prírodných látok so silným antibakteriálnym účinkom je cesnak. Sirup 10x účinnejší ako penicilín. Dnes vám prezradíme recept na sirup , ktorý má na baktérie až krát lepší účinok než bežne používané antibiotiká, ako sú napríklad penicilín, ampicilín, tetracyklín a ďalšie.


Do získanej jablkovej šťavy pridáme cukor a šťavu z dvoch citrónov - na liter šťavy je potrebné asi pol kilogramu cukru. Zmes niekoľko minút povaríme, ak sa na povrchu vytvorí pena, tú odoberieme. Horúci sirup nalejeme do čistých fliaš, uzavrieme a sterilizujeme pri teplote sto stupňov približne desať minút. Jablečný sirup dělám už léta.


Ale bojím se plnit při nižší teplotě než 75st. Naliju do předehřátých láhví,zavíčkuji a položím do vychladnutí,pak skladuji normálně,nastojato. Zpracovávám větší množství jablek a tak pro změnu chuti do části sirupu přidávám ananasové aroma.


Letos zkusím i citronové a. Jablka nastrouhám(krouhačka na řepu) a pak je lisuji na malém lisu. Nechám ustát několik hodin aby se usadil kal a pak stáčím do litrových lahvy od vína(je to praktické) po sterilizaci lahve zazátkuji takto mi vydrží i dva roky. Jablkový sirup byl jeden z prvních, které jsem vyráběl. Je to dané tím, že na zahradě máme tři stromy jablek. Chuť je jemná, nijak výrazná.


Pro vylepšení jsem přidával víc kyseliny citrónové. Vlejeme do sklenených fliaš (používam menšie sklenené fľaše od štiav od sunárky a podobne). Fľaše zavrieme a vložíme do hrnca s vodou tak, aby voda siahala si do polovice výšky fliaš. Hrniec prikryjeme a necháme prevariť asi – minúty.


Potom vypneme a necháme vo vode vychladnúť. Ovocný sirup Korunný cukor na prípravu sirupu z bobuľového a kôstkového ovocia je výborným pomocníkom pri príprave rozličných ovocných sirupov. Zabezpečí, že sirup bude mať bohatú a plnú chuť bez použitia konzervačných látok, farbív alebo aróm. Vďaka šetrnému spôsobu varenia si výsledný produkt zachováva. Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče.


Celý národ sleduje od 4. Jeho účinky znali naši předci už po staletí. Vzhledem k tomu, že je jeho výroba až překvapivě snadná, můžete ho mít k dispozici pořád. Na koniec pridajte škoricu s medom a miešajte dovtedy, kým sa nevytvorí homogénny sirup. Užívajte čajovú lyžičku denne, najlepšie pred jedlom alebo pred cvičením. Vzhledem k přebytku jahod - mám navařenou marmeládu, jahodové knedlíky, zamražené jahody, rozdané - jsem se rozhodla pro sirup.


Dělala jsem ze 1 jahodové šťávy, kterou jsme na lisu na bobule odšťavnili a výsledek NEMÁ CHYBU!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky