úterý 22. října 2019

Jak utěsnit dveře

Jak utěsnit okna a dveře - lišty, pěny a tmely. Dodatečným utěsněním oken, vstupních a balkonových dveří můžeme ve velké míře nežádoucí úniky tepla odstranit. Váš prohlížeč neakceptuje Cookies. Pro optimální funkci a zobrazení obsahu povolte v nastavení prohlížeče používání Cookies a spusťte stránku znovu.


Pokud jsou dveře , ať už dřevěné či plastové, prezentované jako vchodové, respektive nechráněné vstupní dveře do domu, musí mít těsnění ve dvou úrovních. U dřevěných dveří typu Euro i plastových dveří se tedy používají dvě řady těsnění, a to buď dvoje těsnění na dveřích či jedno na dveřích a druhé.

Samozřejmě hodně záleží i na tom, jak vaše dveře vypadají. Například ve starších domech, kde se nedají použít továrně vyráběné protihlukové dveře , to může být trochu problém. Nicméně existují způsoby, jak utěsnit i staré dveře tak, abyste doma mohli klidně spát. Poněkud složitější situace nastává u starých dřevěných oken a dveří, které se bohužel mnohem více opotřebují a jsou tak náchylnější na tepelné ztráty. Jejich izolační vlastnosti můžete vylepšit nalepením pěnového nebo pryžového těsnění na vnitřní hranu křídla.


Investice do kvalitnějších oken, lepšího kotle anebo střechy jsou běžným postupem při snaze ušetřit za energie. Přitom ani netušíme, kolik peněz nám profoukne nekvalitními dveřmi. Když se vzpomíná renovace domu nebo bytu, většinou přijde slovo i na výměnu oken.

Je to však vůbec potřeba? Nedají se původní okna upravit na standard nízkoenergetického bydlení? Bohužel, odpověď je - ne.


Neztrácejte však hlavu, ani taková oprava není k zahození, alespoň na určitý čas. Jak vybrat vchodové dveře ? Jak natřít vchodové dřevěné dveře ? Výměna oken, nový úsporný kotel nebo zateplení střechy či stěn, to jsou všechno známé a často doporučované triky, jak ušetřit peníze za vytápění. Na co se ale zapomíná, jsou vstupní nebo i vnitřní dveře v domech a bytech. Ahojky, bydlíme ve starém domě, kde máme dvoukřídlé velké dřevěné dveře.


I když si nemůžete dovolit vyměnit stará okna a dveře za nové, věnujte zvýšenou péči těm stávajícím. Stačí vám k tomu jediná drobnost – vhodné těsnění. Dveře je vhodné utěsnit dvojmo – profil v rohu profilu dveří a druhý na vnitřní přítlačné rovině.


Zdvojená okna (sešroubované rámy) se těsní jak ve styku s rámem. Po určité době se i původně bezproblémové vstupní dveře mohou stát. Montáž nebo změna výšky prahu, který utěsní mezeru mezi dveřmi a. Vnitřní dveře - prahy s dorazem se většinou nepoužívají (výjimkou jsou uvedené zvláštní požadavky), protože jsou vnímány jako rušivý prvek při procházení dveřmi (hrozí zakopnutí o ně, nepohodlně se čistí), vzhledem k ústředně vytápěné místnosti ztratily svůj význam a neuspokojují ani z estetického hlediska. Pokud jsou škvíry, které chceme pěnovým polyetylénem utěsnit , z větší části jen kolem jednoho milimetru tlusté, je vhodné netěsnit celé okno (či dveře ) najednou, ale postupně, každý den či týden další úsek, abychom se vyhnuli tomu, že celé těsnění těžko stlačíme.


Tam kde není po týdnu zavření.

Zdravím vás, potřeboval bych poradi jak utěsnit vstupní dveře do bytu. Když se na chodbě svítí, tak je to docela vidět, jak to prosvítá. Poradí mi někdo jak toto utěsnit ? Jaké možnosti existují?


Pomocí izolace a těsnění tesa moll pro dveře můžete spolehlivě ochránit váš domov před průvanem, prachem a hlukem. Jen pár malých mezer, škvír či netěsností může výrazně snížit komfort bydlení. Kartáče pod dveře a samolepicí gumová těsnění umožňují snadnou izolaci a chlad tak zůstane tam, kde má být.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky