středa 15. června 2016

Indukce nebo elektrika

Plyn, elektrika nebo indukce ? Víte, na čem je lepší vařit a proč? Vybíráte sporák do kuchyně? Mrkněte na srovnání výhod a nevýhod elektriky, plynu a indukce. A zjistěte, který typ spor.


Elektrika mi víc zrala energii, trvalo než se to nahřálo, pak zas než to vychladlo, s malým dítětem v kuchyni to bylo o nervy aby na to nesah atd.

Co se týče těch technických parametrů moc neporadím, ale pokud jistič utáhne elektrický vařič měl by utáhnout i indukci. Kuchaři profesionálové nedají dopustit na plynový sporák, indukční deska zase vodu na kávu uvaří nejrychleji. Jaký sporák je nejúspornější? Základní motivací výběru tak může být vlastní zkušenost a zvyk na konkrétní styl vaření. Pořizovací cena plynového sporáku se pohybuje na zhruba stejné úrovni jako sporáku elektrického s. Oběd nebo večeři vám uvaří ze všech desek nejrychleji.


Hrnec se vám ohřeje skoro hne a navíc přesně ve výkonu, který navolíte. Indukce vytváří teplo přímo ve varné nádobě a varná zóna přitom zůstává téměř nezahřátá. Proto se rozlitá jídla nikde nepřipečou a desku lze pak velmi snadno čistit.

Zohledněte i počet plotýnek a spotřebu jednotlivých desek. A pak už je to jenom na vás. Indukce je nezdrava,mikrovlnka je nezdrava,jidlo je nezdrave,vzduch dychame nezdravy.


Už tisíce let vaří člověk na ohni. Teprve před sto lety vstoupila do kuchyní elektřina. A od té doby svádějí souboj o přízeň všech kuchařů a kuchařek. Někteří na oheň (dnes reprezentovaný převážně plynem) nedají dopustit, v poslední době se však objevují stále sofistikovanější technologie, které hrají fanouškům elektřiny do karet. Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je možné zjistit rozdíl v úspoře elektrické energie mezi indukční a sklokeramickou deskou?


Zařizujeme byt, který nemá plynovou přípojku a tudíž všechny spotřebiče musí být na elektriku. Rozhodujeme se z důvodu úspory financí i elektrické energie, který způsob bude lepší - sklokeramická deska nebo indukční deska. Re: Nová varná deska - indukce nebo elektrika ? U nás to nakonec vyhrála sklokeramika, ovšem v ceně drahé indukce , jsem spokojená, neměnila bych. Pro sklokeramiku byl pomalý způsob vaření, který většinou používáme. Indukce , nebo sklokeramika aneb Jakou varnou desku vybrat Vzhledově stejné varné desky se od sebe liší hlavně způsobem zahřívání hrnců a pánví.


Sklokeramická varná deska funguje stejně jako elektrická plotýnka, která se rozehřeje, a její sálavé teplo pak nádoby na ní položené přijímají a díky tomu vaří, pečou, dusí či jen ohřívají. Jsou velmi účinné, bezpečné a úsporné. A jsou to sprinteři – jsou až o 1 rychlejší než ohřev na sklokeramické plotýnce nebo na plynu a dokážou dokonce porazit i rychlovarnou konvici.


Jsou také schopné okamžitě regulovat výkon.

Indukce totiž vytváří teplo přímo ve varné nádobě s minimálními teplenými. Plynové hořáky, litinové plotýnky, sklokeramická deska nebo indukce ? Vařit můžeme na různých typech desek a sporáků, které se od sebe liší intenzitou, spotřebou energie a účinností. Jejich příkon je často enormní, proto asi každého napadlo, zdali by se nedalo na vaření ušetřit.


Jak to tedy je a která varianta je. Ano, jak píše Alca, to magnetické pole nepřesahuje nad desku, a i na ní je jen tam kam se položí hrnec. Jelikož se ohřívá jen dno hrnce, neohřívá hrnec celý ani nic v okolí. Rozsáhlá diskuzní fóra pro rodiče. Těhotenství, poro miminka a batolata.


Diskuze podle narození i regionu. Zdravim vsechny, v novostavbe RD resim umisteni cidla s mikroprocesore m na fasade pro mereni venkovni teploty pro rekuperacni jednotku. Bohuzel umisteni mi vychazi pomerne blizko svodu hromosvodu, takze mam obavu z uplneho zniceni tohoto cidla vlivem elektromagneti cke indukce pri pruchodu blesku svodem (repsketive i vlastni elektroniky v rekuperacni jednotce).


Trouba ma stejne moznosti, na dve nebo jednu fazi. Pro začátek je třeba říct, že na otázku, jestli je levnější vytápět elektřinou nebo plynem, neexistuje pouze jedna správná odpověď. Záleží totiž na celé řadě okolností. Když vybíráte vhodný typ vytápění, musíte zohlednit rozdílné pořizovací náklady technologií a návratnost investice. Jak jste si zapojovali indukci?


Zajimalo by me proc jste zvolili jaky typ zapojeni. Líbí se mi to Odpovězte více. Indukční vařič - Dochází k rovnoměrnému nahřátí kovového nádobí pomocí vysokofrekvenčních vln tzv. Vařič pak udržuje velmi přesně nastavenou teplotu nebo výkon, stejně dobře jako plyn.


Sundáte hrnec a vařič má téměř.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky