středa 29. června 2016

V čem péct husu

Po dvanácti hodinách odstraňte alobal (víko), husu velkou jehlicí propíchejte, lehce polijte výpekem a zvyšte teplotu na 1stupňů. Husu nechte v troubě zezlátnout, trvá to zhruba hodinu. Poté naběračkou odeberte vyškvařený tuk, drůbež naporcujte a podávejte lehce přelité zbylým výpekem.


Kůrka je krásně křupavá a. V průběhu pečení pekáč neotevírejte!

Nemusíte se bát, nepřipálí se, protože pustí opravdu dost tuku. Až zhruba po pěti hodinách můžete husu zkontrolovat a přelít výpekem. Poté víko odklopte, opět husu přelijte výpekem a teplotu zvyšte na 200°C. Dopékejte asi minut, aby byla kůže pěkně.


Na dno pekáčku si dáme kousek pečící fólie a husu položíme prsama dolů. Jakmile se nám opeče jedna strana, tak husu obrátíme a pečeme stále odkrytou. Já to dělám takhle: Den předem husu řádně osolím a okmínuji vně i uvnitř.

Potom odklopím vrchní pekáč a na. Ovšem zase odpadá starost se zapařováním – pokud pečete v jakékoli uzavřené nádobě s víkem, dosáhete dostatku páry aniž byste laborovali s přidanou vodou. Pokud topíte celé dny nehledě na to, jestli se chystáte péct či ne, klidně si pořiďte kámen – pak vás nemusí trápit, že se vyhřívá dlouho. Maso krásně zkřehne a provoní se kmínem (přidáte-li suché lístky pelyňku, podpoří se trávení tučnějšího husího masa). Najdete v něm kousky, které používám i tipy na to, co si pořídit domů.


Muffiny můžete péct rovnou v papírových košíčcích, pokud nemáte takové ty extra pevné, musíte počítat s tím, že se vám trochu rozlezou a muffiny budou poněkud placaté. Husu můžete konfitovat, což znamená, že ji zalijete sádlem a necháte ji při teplotě asi sto dvacet stupňů péct pět hodin. Pokud kachnu či husu čas od času připravujete, můžete si jejich tuk postupně nastřádat.


My v restauraci většinou na začátku sezony koupíme dvě plechovky čistého sádla, ve kterém upečeme první várku, a pak už tenhle základ víceméně jen nastavujeme tukem z dalšího a dalšího pečení,“ popisuje šéfkuchař. Stejně jako se někteří lidé chovají jinak, než mluví, tak i trouba může péct docela jinak, než tvrdí. Skutečná teplota uvnitř. První, v čem se trouba často rozchází se skutečností, je vnitřní teplota. Jak péct husu Chtěli byste rodinu a své blízké překvapit speciálním nedělním obědem?


Zkuste upéct husu , není to tak složité, jak to vypadá. V tomto článku si ukážeme, jak na to. Pokud v kuchyni bojujeme s místem a nemáme dostatek úložných prostor, můžeme vyzkoušet formu silikonovou – jednoduše ji srolujeme a uschováme třeba v nízké zásuvce.

Jestliže nám záleží na tom, jak forma vypadá a rádi bychom ji použili i při servírování na stole, vybírejme raději z keramiky, která působí velice. Pekáč přiklopíme a dáme do trouby péct na 1°C do změknutí. To samé uděláme s kroupami, vaříme do změknutí. Upečenou husu vyndáme z pekáče a sádlo z vrchu výpeku opatrně přelijeme do rendlíku a necháme na mírném plameni.


I tady ale platí, že na husu musíte pomalu. Nezapomeňte, že pokud nechcete, aby maso zažilo teplotní šok, nesmíte ji nikdy dát do trouby a začít péct rovnou z lednice. Klidně ji už ale můžete podlít vínem a dopřát jí lázeň.


BBQ peletovém grilu traeger ironwood 8- Duration: 14:23. Třeba tenhle ořechový je náš remoskový evergreen. Minimální námaha, primitivní postup, prosté ingredience a dokonale měkký, šťavnatý a pro milovníky kůrčičky i křupavý výsledek. Tomu se říká absolutně dokonalý recept, o který se se čtenáři Kuchařky pro dceru podělila Jana Florentýna Zatloukalová.


Jako nevěřící Tomášové jsme ho vyzkoušeli a fakt nemá chybu. Nyní odlejte přebytečný tuk, otočte husu prsy dolů a potřete medem rozředěným v teplé vodě 1:1. Pečte minut na 2°C. Poté husu otočte prsy nahorů, znovu potřete medem s vodou a pečte dalších - minut.


V tuto chvíli by měla mít kůže zlatohnědou barvu a křupavou konzistenci, zatímco maso uvnitř by mělo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky