středa 15. června 2016

Toustový chléb ve vajíčku

Tématické fráze: topinky ve vajíčku recepty z chleba chleba ve vajicku se syrem topinka ve vajíčku chleba ve vajčku toustový chléb ve vajíčku obalovaný chleba ve vajíčku chleba chlieb vo vajicku chleba s vajíčkem toustový chleba ve vajíčku veka ve vajičku smažené topinky ve vajíčku jidlo z chleba obalovaný chléb ve. Hotové chleby necháme okapat na ubrousku. Poklademe kousky zeleniny:cibulí, okurkou, rajčetem, paprikou.


U nás doma máma připravovala běžný český chléb ve vajíčku poměrně pravidelně. Chleba potřeme hořčicí, nebo kečupem. Ale já to nemusel a nemusím dodnes. Ta nakyslá příchuť tradičního kváskového chleba mi v té kombinaci prostě nesedí.


Bílý toustový jen tak v našlehaných vejcích je už jiná liga. Ovšem dva plátky s náplní, to je teprve to vono. Vyšleháme vajíčko se solí a pepřem. Můžeme si na pánvi také opéct šunku, kterou položíme na chleba ve vajíčku. Tématické fráze: chleba ve vajicku chleba ve vajíčku se syrem chleba ve vajíčku v troubě chleb ve vajíčku v troubě chléb ve vajíčku obalovaný chleba ve vajíčku se šunkou a sýrem chleba ve vajíčku jinak chleba ve vajicku recept recept na chleba ve vajicku chleba obalovaný chleba ve vajíčku chleba ve vajčku recepty z. Taky dělám chleby ve vajíčku , navrch potíráme malinko hořčici, děti někdy dávají i trochu kečupu.


Veky ve vajíčku se sýrem dělám taky, nejhorší, že je to dobré s tatarkou a rajčetem. Ta kombinace je prostě bezva, jen ty kalorie. Jednou u příbuzenstva po oslavě kulatých narozenin zbylo spousta.


Chléb ve vajíčku plněný nivou. Toustový chléb rozřízneme na trojúhelníčky a obalíme v rozkvedlaných, osolených vejcích. Osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Na hotový chléb namažeme kečup, dáme šunku a naskládáme zeleninu. Kam se hrabou nějaké gastronomické speciality na starý dobrý chleba ve vajíčku.


Tuto pochoutku mám navždy spojenou s pardubickými snídaněmi v mé rodné hroudě, kdy jsme doma neměli nic jiného, nežli pár vajec, starý chleba, kečup, hořčici, nakládané okurky, cibuli a někdy dokonce i rajče. Oblíbenou svačinkou v naší školce býval chleba ve vajíčku. V takové velice levné verzi.


Ale když si s trochu pohrajete, vznikne vám moc dobrá svačinka. A když to nepřeženete s olejem, na kterém smažíte a použijete celozrnné pečivo, tak půjde snad o. Toastový chléb - recepty na každý den. Obliba toastového chleba v Česku vzrůstá.


Skvělý je nejen na zapečené toasty, ale i pro přípravu sendvičů. Tomu čerstvému domácímu se ale žádný z těch kupovaných nevyrovná. Pokud vlastníte domácí pekárnu, upečte si v ní třeba klasický bílý toustový chléb. Nedávno jsem na internetu viděla netradiční recept, jak připravit chlebíček ve vajíčko se zakysanou smetanou, sýrem a šunkou.


Když jsem doma řekla, že jdu připravit chlebíček ve vajíčku se zakysanou smetanou, nevědeli si představit jak to budu připravovat. Rychlá snídaně, svačina, chutný obě ale i večeře. Tím vším mohou být tousty. Jsou země, kde se bez nich neobejde jediná porada.


U nás máme spíše v oblibě topinky nebo chlebíčky, ale vězte, že i klasický toust má co nabídnout. Do misky roztloukneme dvě vejce, přidáme parmazán, utřený česnek se solí, zasypeme petrželkou a vše řádně promícháme. Nakrájený chléb namáčíme z obou stran ve vajíčku a smažíme dozlatova.


Knedlík ve vajíčku trochu jinak. Plátky toustového chleba rozložíme a každý namažeme jednou lžící majonézy. Ukrojíme si dva krajíce chleba. Ty mírně pokapeme mlékem a následně obalíme v rozšlehaném vajíčku. Na rozpáleném oleji osmažíme obalené krajíce.


Keď je doma starší chlebík, vždy siahnem po nich. Přidat vlastn í Další foto (14) Obložený chléb ve vajíčku. Recept na zpracování staršího chleba.


Asi je toho hodně co se starým pečivem dělám. Jsou to jak topinky, obalovaný chléb ve vajíčku , strouhanku, krutony, ale i třeba bramborák ze starého chleba, rozpékané rohlíky pomazané máslem trochou sardelové pasty a plátek sýra. Pokud se na povrchu moc připaluje, zakryjte jej alobalem. Finální délku pečení je potřeba vychytat vzhledem k velikosti a vlastnostem použité formy.


Upečený chléb nechte chvíli vychladnout. Okraje opatrně uvolněte.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky