pondělí 3. října 2016

Sous vide teploty a časy

Sous - vide tabulky vaření – teploty a časy. V následujících tabulkách najdete cílové teploty vaření pro požadovaný stupeň propečení mas a doporučenou dobu vaření pro jednotlivé druhy potravin. Sous-vide - teploty a časy varenia. Mäkké mäso Pri varení mäkkých mias stačí, aby sa mäso zohrialo v strede na požadovanú teplotu, a ak sa pasterizuje, aby sa tam udržala určitý čas.


Skoro všetci sa zamilovali do varenia sous vide – neexistuje lepší spôsob, ako zvýrazniť chuť a arómu pokrmov, ako je dlho ho variť na nízkej teplote.

Níže uvedené podmínky přípravy jsou určeny pro stupeň propečení medium, pokud není uvedeno jinak. Sous vide vaření — teploty a časy RSS. Teploty a časy při vaření metodou SOUS - VIDE. Stejným způsobem si můžete připravit či předpřipravit filet z ryby, kuřecí či kachní prso, tužší části hovězího masa, ale i maso vepřové. Jelikož ho lidé ještě moc neznají, tak se ptají na nejrůznější souvislosti.


Pokud se o sous vide chcete více dozvědět i vy, některé odpovědi na svoje otázky můžete najít o pár řádků níž. Rovnakým spôsobom si môžete pripraviť či predpripraviť filet z ryby, kuracích či kačacích pŕs, taktiež časti hovädzieho mäsa, ale aj bravčového mäsa. Téměř všichni se zamilovali do vaření sous vide – neexistuje lepší způsob, jak zvýraznit chuť a aroma pokrmů, než je dlouho vařit při nízké teplotě.

Stačí ale trocha nedbalosti, a snadno hostům přivodíte otravu. V době, kdy do ČR tato technika vtrhla a někteří kuchaři se do ní pustili po hlavě bez znalosti principů, dodržování hygienických zásad a způsobů chlazení, nebyly takové excesy. Jestliže chcete jiný stupeň propečení, o několik stupňů snižte nebo zvyšte teplotu vodní lázně. Příprava ústřic v sous vide setu je tak jednoduchá, že ji zvládne i člověk, který obvykle nevaří. V tomto receptu se dozvíte, jak sous vide ústřice připravit jen v několika jednoduchých krocích.


Na webu je velké množství informací ohledně časů přípravy pokrmů metodou sous vide. Na následujícím obrázku je pěkná tabulka od PolyScience: Zajímavé informace ohledně přípravy steaků jsem našel na webu firmy SanSaire. Také na webu firmy Anova je dost informací. Ponornuý vařič pracuje na stejném principu jen můžete použít svou vlastní nádobu o dostatečné hloubce, do které vařič ponoříte. Restaurace by se dneska bez tohohle udělátka ani neuprdly.


Sous Vide recepty vám přináší Sous Vide kuchařky. Je velmi praktické, když si můžete po jednotlivých porcích zavakuovat čerstvé maso nebo zeleninu, navíc to jedním dvěma chvaty rovnou v pytlíku dochutit a pak. Pre každý druh mäsa existujú tabuľky, obsahujúce obidva časy pri danej teplote a hrúbke mäsa. Je nutné ale dbať na rýchle a dôkladné schladenie (vo vode s ľadom v pomere 1:1) pred uložením do chladničky. Na stupeň přesné nastavení teploty a táhlá úprava bez kontaktu s vodou vám umožní servírovat delikatesy, o kterých se bude hostům ještě dlouho zdát.


Berte je jako inspiraci – časy a teploty úpravy jednotlivých surovin se odvíjejí od stylu další úpravy i od velikosti porcí. Sous ‑ vide se používá pro úpravu masa, ryb, ovoce a zeleniny.

Platí: čím vyšší teplota, tím kratší doba přípravy, a naopak. Připravili jsme pro Vás profesionální recepty. Podělili jste se s námi o Vaše recepty.


Disponuje časovačom, ktorý umožňuje varenie až po dobu hodín. Jednoduché ovládanie pomocou. CHCETE ÚSPĚŠNĚ VAŘIT METODOU SOUS VIDE - POUŽÍVEJTE LÁZNĚ CLIFTON FOOD RANGE.


Anglický výrobce Nickel-Electro , světový lídr ve výrobě laboratorních zařízení a přistrojů pro vědu a výzkum přizpůsobil svou řadu vodních lázní primárně určených pro vědecké účely k používání v gastronomii.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky