pátek 7. října 2016

Jak funguje magnetron

Jak funguje magnetron

Magnetron je speciální elektronka, sloužící jako generátor mikrovlnného záření, konstruovaná s důrazem na výkon a účinnost. V mikrovlnné troubě je to energetický zdroj, pomocí něhož jsou generovány elektromagnetické vlny, zahřívající potraviny. Magnetron je zařízení konstruované poprvé ve čtyřicátých letech dvacátého století pro vojenské účely v radiotechnice. Jedná se o elektronku, která je schopna generovat elektromagnetické vlnění v oblasti mikrovln, které má v případě mikrovlnné trouby vlnovou délku přibližně cm. This feature is not available right now.


Please try again later. Vypněte magnetron , jehož principem je produkovat mikrovlnné vlny, nemůže, pokud jsou narušena pravidla provozu. Pokud je v peci, například v kovové misce, jednoduše vypne celé zařízení. Vlny z mikrovlnné trouby mohou vyjít víc než pět metrů.


Proto v době, kdy to funguje , je lepší zůstat daleko. DIY Brick Rocket Stove - Cooking Without Power - Duration: 24:08. Mikrovlnná trouba je náš každodenní přítel.


Ohříváme v ní jak tekutiny, tak jídlo. S používáním mikrovlnné trouby se pojí několik přísných zákazů, o nichž většina z nás dobře ví. V tomto článku se podíváme, jak vlastně mikrovlnka funguje a proč dbát na bezpečnostní pokyny. Crossed electron and magnetic fields are used in the magnetron to produce the high-power output required in radar equipment. Troubu hned vypneme (aby balónek neprasknul) a balónek se začne zmenšovat, jak pára v něm kapalní.


Pokus lze provádět opakovaně. Srdcem mikrovlnné trouby, které vytváří mikrovlny, je takzvaný magnetron (podrobnosti o konstrukci a funkci magnetronu). Elektromagnetické mikrovlny vytvořené magnetronem jsou potom plechovým. Je třeba si uvědomit, že samozřejmě tak jako všude jinde se teplo ze zahřívaných látek šíří sáláním do okolí a tak se stane, že při delším vaření se zahřeje i hrneček ve kterém ohříváme mléko a podobně.


Jak funguje magnetron

Jak funguje mikrovlnná trouba: její odrůdy. Provoz mikrovlnné trouby je velmi jednoduchý, je založen na mikrovlnném záření. Srdcem každé mikrovlnné trouby je prvek, jako je magnetron.


V střídavého napětí mění napětí cívkami tak, jak mají výrobci nejlépe spočteno pro danou konfiguraci. Tento zdroj zásobuje magnetron katodu žhavícím napětím kolem 3V, bohužel na schématu není uvedeno. Důležitou funkci přitom zastává otočný talíř a odraz mikrovln od stěn přístroje, které zajišťují ohřev. Vynálezca si spojil ohriatu čokoládu s pôsobením mikrovĺn a jeho objav podmienil vznik prvej mikrovlnnej rúry. Vtedy vážila 4kilogramov, takže na kuchynskú linku by sme ju rozhodne.


How do microwaves heat up your coffee? Adjust the frequency and amplitude of microwaves. Watch water molecules rotating and bouncing around. View the microwave field as a wave, a single line of vectors, or the entire field.


Tepelná úprava pokrmu je v mikrovlnné troubě prováděna za pomoci elektromagnetického záření obvykle s frekvencí GHz tj. Toto mikrovlnné záření je v pokrmu schopno rozkmitat částice, zejména molekuly vody, stejně jako při „klasických“ způsobech šíření tepla. Bohužel přestala najednou hřát.


Zkoušeli jsme ji zapnout na jiný program (gril) a chvilku to šlo. Podle rady jsem ji vypnula ze zásuvky. Poprvé šla ale to bylo naposledy. Manžel se přiznal,že mikrovlnku otíral(asi důkladně),takže jsme si mysleli ,jestli se tam nemohla pod displej dostat voda. Je to už několik dní a nic.


Normálně funguje ale nehřeje.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky