pondělí 17. října 2016

Sklokeramická deska nebo plyn

Jaké výhody má indukce? Proč byste měli zůstat u plynu? Přečtete si plusy a mínusy jednotlivých typů varných desek a zvolte si tu, která vám bude vyhovovat nejvíce. Elegantní sklokeramika Plusy: Díky hladkému povrchu ji budete snadno čistit.


Funguje jako klasická elektrická.

Nejmodernějším zástupcem ve světě vaření je sklokeramická deska s indukčním ohřevem. Položením kovové nádoby na keramickou desku se vytvoří silné magnetické pole, jehož proudy procházejí skrz dno kovové nádoby, a tak ho. Díky pokročilým funkcím, jako je například elektrické zapalování, pojistka hořáku, dětská pojistka nebo časovač, nezaostává za moderními elektrospotřebiči.


Deska je sklokeramická , což výrazně usnadňuje údržbu a čištění. Bohužel zpracování tohoto modelu není příliš kvalitní a obáváme se, že například při pádu hrnce nebo těžšího předmětu na desku by mohlo dojít k jejímu prasknutí. Deska není během vaření horká, takže nedochází v případě úniku vody nebo potravin z hrnce k napálení na varné plochy a zároveň jejich čištění je mnohem snadnější, protože lze vše ihned setřít bez rizika popálení.


Nejnovější desky nabízejí také funkci Booster pro dosažení maximálního výkonu za krátký čas. Pro zastánce vaření na plynu to má obrovskou výhodu: italské výrobky obvykle nesou pečeť místní designérské tradice a nad mnohou devadesát centimetrů širokou varnou deskou osazenou pěti nebo šesti hořáky zaplesá srdce kuchaře.

Plyn je hlavně praktický. Můžete okamžitě podle potřeby redukovat intenzitu a teplotu. Aby se varná plynová deska v kuchyni vyjímala. Sklokeramický povrch se dobře udržuje a hodí se do téměř každého interiéru. Indukce, nebo sklokeramika aneb Jakou varnou desku vybrat.


Vzhledově stejné varné desky se od sebe liší hlavně způsobem zahřívání hrnců a pánví. Hitem posledních let ve světě vaření je sklokeramická deska s indukčním ohřevem. Indukční desky jsou oproti běžným elektrickým vysoce účinné, bezpečné, úsporné a schopné okamžitě regulovat svůj výkon, snadno se udržují a čistí. Hlavní výhodou ohřevu pomocí indukce je snížení tepelných ztrát, protože se. Plotna se zahřívá pomalu, tepelné ztráty jsou velké.


Jedná se o dnes už zastaralý způsob vaření. Teplota se navíc špatně reguluje. Ke všemu hrozí nebezpečí, že se spálíte o dlouho rozpálenou plotýnku. Z toho vychází, že sklokeramická deska se hodí spíše pro občasné vaření, když.


Už dávno však neplatí, že např. Takže, plynová, sklokeramická , nebo indukční varná deska ?

Oceňují zejména rychlou regulaci teploty – podle potřeby lze okamžitě upravit sílu. To, ke kterému řešení se přikloníte, nezáleží jen na vašich osobních preferencích, ale také na tom, jaké přípojky v kuchyni máte. Po vypnutí zůstává svítit kontrolka konkrétní plotýnky do okamžiku bezpečného zchladnutí, což minimalizuje riziko popálenin. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.


Tuto téměř hamletovskou otázku vyřešila už před několika lety třetí varianta: indukční deska. Ani kuchaři z michelinských restaurací se už za ni „nestydí“ a pořizují si ji do profesionálních kuchyní. Sporák - sklokeramická deska nebo klasické plotýnky? Ahoj, prosím máte někdo zkušenost s oběma typy sporáku a můžete mi napsat srovnání co je lepší a proč? Zařizujeme novou kuchyň a já bych chtěla radši osvědčenou klasiku (=plotýnky) a manžel chce sklokeramiku, tak nevím, pro co se teda rozhodnout.


S ohledem k úspoře energie při vaření by byly nejvýhodnější indukční sporáky, avšak díky vysoké pořizovací ceně může být návratnost této investice více než deset let.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky