pondělí 17. října 2016

Kvalitní portské víno

Takže jak poznat pravé portské víno ? Sáhněte pouze po láhvi, která má přes korkový uzávěr papírovou etiketu zvanou Selo de Garantia, anglicky Guarantee Label a po našem jí říkejme třeba kolek. Tuhle garanci vydává Institut pro portské víno IVDP a smí ji použít pouze jím schválený výrobce portského. Portské — perla Portugalska, patří k nejoblíbenějším digestivům na světě. Místní vinaři zde sklízejí přes různých hroznových odrů většina z nich se pěstuje pouze v Portugalsku.


Kvalitní portské víno s donáškou.

Mezi portskými se neztratilo ani české fortifikované víno , dnes už známý Šaler z Vinařství rodiny Špalkovy. Pokud máte návštěvu za dveřmi a víno v ledničce, servírujte portské ve sklenicích na bílé víno nebo sherry. Nejlepší portské víno se dělí do dvou kategorií - členění podle Institutu vín z oblasti Douro a Porto: 1. Běžná portská vína Úplně nejzákladnější čl Pro nejlepší portské již nemusíte jezdit za hranice Portugalska - Můžete ho mít již zítra! Portská vína jsou vína fortifikovaná a jejich výroba podléhá pravidlům, která jsou průběžně upravována. Sladká a jemná vína s decentním množstvím alkoholu.


Portské víno pochází ze severního Portugalska, z údolí řeky Douro. Madeira, pocházející ze stejnojmenného portugalského ostrova.

Právě tato vína jsou tou správnou lahůdkou k oslavám i svátečním hostinám. Některé prameny tvrdí, že víno dostalo své jméno díky tomu, že se vína převážela přes moře na lodích z přístavu do přístavu (Port = přístav). Běžné portské víno by se mělo podávat při teplotě kolem stupňů Celsia. Výjimku tvoří bílé porto, které se servíruje vychlazené na teplotu mezi až stupni. Vzhledem k tomu, že se jedné o fortifikovanou variantu, vydrží po otevření déle, než vína klasická.


Díky jedinečné krajině vinic připomínající schody vedoucí dolů k řece. Pro příjemný pocit při chůzi a vytvoření vašeho útulného a pohodového bydlení dodáváme kvalitní vícevrstvé i masivní dřevěné podlahy a parkety od předních výrobců. Pravé portské víno , chráněné známkou „Porto“, představuje fortifikované, dolihované vínoz hroznů sklizených na svazích řeky Douro na severu Portugalska. Charakteristické jsou rudá barva, specifické aroma, intenzivní chuť, vyšší podíl cukru, a především dobře známý, přesto mnohé stále překvapující vyšší obsah alkoholu, pohybující se mezi až. Zakoupit si tu můžete ale i moravský unikát: dezertní dolihované víno Šaler, anebo pravou madeiru nebo sherry.


V této kategorii najdete také originální, vysoce kvalitní ovocné destiláty a likéry Koláček , legendární gruzínské koňaky HE-RY a širokou nabídku ochucených a klasických medovin. V rámci Evropské unie je označení PORTO ochrannou známkou původu pro vína pouze portugalské produkce. Vybíráme pro vás kvalitní vína, která stojí za to ochutnat! Velmi kvalitní a oblíbené víno , které je na trhu po celém světě, je portské víno.


Tento druh vína se vyrábí z hroznů, které jsou pěstovány v oblasti Douro Valley. Znalci moc době vědí, že se z hroznů musí nejdříve vylisovat a vyfiltrovat mošt. Tento mošt se pak musí nechat kvasit v kvalitně uzavřených nádržích.

Kromě toho, že je portské víno ideální jako aperitiv, či jako víno k pokrmům, můžete jej také použít například při výrobě domácích paštik. Do diskuze (diskutujícího) se naposledy zapojil uživatel milanerfurt a poslední změna proběhla 7. Miragent Dobrý večer, nemáte někdo referenci. Obsah alkoholu v těchto vínech se pohybuje kolem (může to být však více, ale i méně). V nabídce máme jak bílá vína, červená vína, tak růžová vína špičkové kvality od vybraných vinařů z Jižní Moravy - Vinařství J. Procházka, Vinařství T. Krist, Vinařství Volařík, Vinařství Čech, Vinařství Baloun, Vinařství Ra Vinařství M. Po fermentaci je uloženo v nádržích vyrobených z betonu nebo nerezové oceli, aby se zabránilo oxidačnímu zrání a zachovala se jeho sytě červená barva.


Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online, v případě technického výpadku pak nejpozději do hodin.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky