úterý 25. října 2016

Výroba hašiše z listů

Doma si můžete hašiš vyrobit několika základními metodami. Jelikož ne každý má přístup k legálnímu - lékařskému konopí tak existuje pro většinu ostatních lidí možnost výroby CBD hašiše z technického konopí, které je plně legální a téměř bez THC. Máte-li po sklizni přebývající materiál, je výroba hašiše skvělým způsobem, jak vše využít.


Technika, kterou vám zde představím, je velmi populární mezi znalci ze Severní Karolíny. Proces začneme nasekáním listů , které jsme po sklizni zmrazili. I zde se ale najdou odpůrci kteří tvrdí, že metoda ”charas” neboli výroba hašiše z pryskyřice usazené na pěstitelových rukou existovala již před písemnou dokumentací a byla velmi populární mnoho let předtím.

Díky brzkého průzkumu Afrického kontinentu se hašiš v západním světě objevil na přelomu 19. Ukážeme si jak vyrobit kvalitní hašiš ze zbytků rostlinek pomocí ledu. Celkem vzato je užívání hašiše při léčebném použití totiž daleko zdravější, nežli kouření klasického konopí. Tento extrakt se nejčastěji vyrábí prosetím suchých květů a listů přes síto, které má jemná oka.


Prášek, který propadne dolu je ve skutečnosti pryskyřice (trichomy) z květů. Aby jste správně určili kvalitu hašiše , je potřeba znát původ a druh jelikož různé druhy mají různé vlastnosti. Jak na domácí výrobu hašiše Hašiš představuje jeden z nejúčinnějších a nejšetrnějších konopných produktů, který může člověk vyzkoušet. Pokroky v technologii získávání trichomů a pryskyřice umožňují dosáhnout vysoké kvality (rozuměj obsahu hlavních kanabinoidů), což ovšem nemusí být pravda u hašiše kupovaného od pouličních dealerů na černém.


Hašiš je droga, která se získává z květenství samičích rostlin konopí (Cannabis).

Nejdostupnější a asi i nejčistší způsob je oddělit pryskyřici přes jemné síto (průměr oka cca - mm). Takto vzniklý prášek se nazývá kief (nebo kif) a dále se za pomoci tepla stlačuje do výsledných bloků hašiše. This feature is not available right now.


Please try again later. Tím se dostáváme k dalšímu důvodu, proč hašiš. V té době probíhalo šlechtění jakýchkoliv rostlin velmi primitivním způsobem a původní divoké variace konopí, pocházející z čínského vnitrozemí, neobsahovaly příliš účinných látek.


Vhled: jedna z nich je hnědé barvy, je hodně lepkavá a je vyrobena z kvetoucích a plodnatých konců větví, druhá je pak tmavě hnědá nebo tmavě zelená látka podobná té jihoafrické, třetí typ je zelený, složený hlavně z listů. Výroba hašiše přes síto za sucha. Nebudeme tedy démonizovat hašiš , ale ukážeme si jak jej vyrobit třeba ze zbytků za použití ledu. Vodu z hrnce přelijeme přes obyčejný trychtýř do PET láhve, kterou po přelití necháme nejméně tři hodiny v klidu.


Vlhkost z hašiše je zapotřebí odstranit bez ztráty jedinečných, ale prchlivých esenciálních olejů a terpenů. Použijte vařečku, abyste rozbili vlhké kusy hašiše a rozprostřete vše pravidelně po papyru nebo kartonové desce pro sušení. Sušení by mělo probíhat v místnosti s teplotou mezi 4°C and 20°C. Domácí droždí z hroznů révy vinné Hrozny, spolu s mnoha dalšími druhy ovoce, jako jsou například jablka, pomeranče a grapefruity, obsahují ve své slupce přirozené kvasinkové spóry.


U hroznů je důležité je nemýt, protože to vymyje kvasinky, které se pokoušíte pěstovat. Sirup z květů sloužil jako účinný lék na kašel, čerstvé listy a květy pak jako obklady na špatně se hojící rány. Ten si koneckonců můžete uvařit také.


A pokud se k jednoduchému tvoření nepřidáte, pak si z nastříhaných přírodnin uvažte alespoň kytku do vázy. Bez impulzů z krásné přírody, se nedá existovat.

Můžeme si uvařit vynikající koláčky, bábovku, konopné máslo, čokoládu nebo si před spaním uvařit čaj z konopných listů , který je vhodný pro klidný spánek. Na spousty nemocí a chorob pomáhá přijímat konopí potravou a škála kulinářských pochoutek je opravdu široká.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky