středa 19. října 2016

Indukční ohřev vody

Ukážeme, že při ohřevu vody na indukčním vařiči není nutné, aby byl hrnec v přímém kontaktu s plotnou - ta se během experimentu navíc vůbec nezahřívá. Princip indukčního ohřevu je jednoduchý. K ohřevu přispívají i hysterezní ztráty.


Umíme nabídnout vysokofrekvenční ohřevy až 1kW. Tyto generátory poskytují řadu následujících výhod. Markantní úspora elektrické energie, pohybující se kolem !

Mobilní ohřev pomocí indukce. Indukční ohřev zahřívá železný válec do běla. Hlavní výhody jsou úspory energie, protože se materiál ohřívá přímo, možnost provádět ohřev v ochranné atmosféře nebo ve vakuu a čistý provoz. I když indukční varné desky vypadají stejně jako ty elektrické, fungují trochu jinak.


U elektrických varných desek se zahřívá topnice vně varné desky, která předává teplo skrze plotnu a dno nádoby potravinám. P – průměrný příkon z wattmetru, E – energie spotřebovaná při ohřevu za min. Q – teplo potřebné k ohřevu.


Nabízíme také indukční pájení na zakázku.

V této kategorii naleznete nabídku zdrojů pro indukčních ohřev. Je vhodný zejména na šroubové spoje, pouzdra ložisek, nábojů apod. Paralelně s cívkou je zapojena rezonanční kapacita, která kompenzuje její indukční charakter.


Bezpečný a rychlý způsob lokálního ohřevu je indukční ohřev. Sada s příslušenstvím poskytuje širokou škálu použití. Použitelné na povolení šroubů, ložisek, ozubených kol, lepených a zkorodovaných spojů.


TAVÍCÍ PECE – INDUKČNÍ OHŘEV. Vyrábíme a servisujeme středofrekvenční indukční ohřevy, nejčastěji tavící pece a technologické ohřevy pro energetiku. Proto přinášíme několik tipů na šetrné zacházení s vodou, které možná ještě neznáte. Místní povrchový ohřev způsobuje tvorbu austenitu, následované rychlým ochlazením na martenzit.


Je používán v hutnictví a zpracování kovů a teploty procesu oceli předat plasticity. Tak víte, že rychlý ohřev vody vám celé vaření usnadní. Kratší ohřev znamená úsporu energie.


V čem jsou indukční hrnce speciální? Na indukční plotnu ale nemůžete použít každé hrnce. Hrnec na indukci potřebuje feromagnetické dno, které v kontaktu s indukční deskou nastartuje ohřev ve dnu hrnce.


Jak již bylo zmíněno v úvodu, rychlost ohřevu má indukční plotýnka velice velkou a to až takovou, že při ohřevu vody dokáže být rychlejší než rychlovarná konvice. Proto je možné koupit konvici na indukci, která je přímo dělaná na tento typ vařiče.

Využijte naše kalkulačky, které vám vypočítají nejen objem bojleru, ale i další důležité parametry. KTP - zařízení pro indukční ohřev s. Na začátku byla úspěšná spolupráce tří inženýrů ze zkušenostmi z oblasti. Varné konvice slouží převážně k ohřevu teplé vody na plotýnce, nebo k přípravě horkých nápojů. Podívejte se na indukční sporáky s dlouholetou tradicí. Můžete si vybrat z vestavných trub, indukčních, sklokeramických či plynových varných desek, v nabídce jsou také chladničky, myčky, odsavače par a mikrovlnné trouby v krásném designu a plné nových praktických funkcí a dokonalých technologií.


MORA nabízí široký sortiment vestavných spotřebičů pro vaši kuchyni.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky