úterý 8. listopadu 2016

Jak funguje bezdrátová rychlovarná konvice

Kdysi byly rychlovarné konvice napevno vybaveny přívodním kabelem. Do prvních rychlovarných konvic vedly dráty podobně, jako dneska třeba do rádia. Nespornou výhodou varné konvice je také to, že ji nemusíme hlídat a po uvaření vody se vypne sama.


Ale jak pozná, kdy se má vypnout, když v ní vaříme pokaždé jiné množství vody? Jak rychlovarná konvice funguje. Základem varné konvice je spirála. Uvnitř je vodič, kterým prochází elektrický prou a tak se zahřívá.


Rychlovarné konvice mají své nezastupitelné místo v našich domácnostech. Pryč jsou doby, kdy jste na přípravu čaje a kávy čekali dlouhé minuty. Dnes vám rychlovarná konvice uvaří vodu během chvilky, proto se hodí i během vaření.


Zajímavostí této konvice je, že je bezdrátová. Tato konvice má hezký retro design, který se ve vaší kuchyni rozhodne neztratí. Její hmotnost je kg.


Bezdrátová rychlovarná konvice (Melissa) Rozbila se nám rychlovarná konvice , tak vařím zatím vodu v hrnci, ale po výplatě bych ráda nějakou levnější pořídila. Cordless konvice mají podstavec, do kterého vede napájecí kabel. Samotná konvice se pak dá z podstavce vyjmout - prostě normální vlastnost, kterou má myslím tak všech výrobků na trhu.


Nejedná se o žádnou variantu fungování bez napájení ze sítě, jak by nevhodný český překlad naznačoval. Proč je topné těleso ve varné konvici umístěno u dna konvice a ne nahoře u hladiny? A jak konvice pozná, že se má vypnout? Rychlovarná konvice v posledním dvacetiletí zcela vytlačila vaření vody na čaj či kávu v hrncích.


Nahradila také varnou spirálu, která se vkládala do nádoby s vodou a pak se teprve zapojovala do. Elegantní a stylová rychlovarná konvice je nezbytným doplňkem do každé moderní kuchyně. Princip i ovládání jsou dětsky jednoduché a chuť naprosto uspokojivá. Váháte, jestli si konvičku na espresso koupit?


Podívejte se nejdřív, jak funguje. Káva z moka konvice není úplně stejná, jako pravé espresso, ale chuťově je mu blízko, rozhodně blíž, než. Jak funguje rychlovarná konvice. Stejně tak zabalením konvice do deky snížíme úniky tepla do okolí, ale úplně jsme jim nezamezili. Svou roli bude také hrát nepřesné určení tepelné kapacity konvice.


Při měření jsme předpokládali, že teplota vody a konvice se vyrovná jen tím, že varná konvice předá teplo vodě a ta se ohřeje. Během ohřevu musí být konvice na podstavci, s nímž je bezpečným způsobem elektricky propojena, ale jinak je možné ji snadno sejmout. To umožňuje s konvicí libovolně manipulovat, aniž by byl uživatel. Má velkorysý objem l, rychle uvaří vodu a minimalizuje hromadění vodního kamene. Prémiová kvalita, kombinace nerezové oceli, dřeva a elegantní soft-touch povrchové úpravy představují odolný a snadno omyvatelný doplněk do Vaší kuchyně.


Hodnocení produktu: (Velmi dobrý) recenzí. Klarstein Aquavita Chalet je šarmantní rychlovarná konvice na přípravu teplých nápojů, čaje, kávy apod.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky