čtvrtek 10. září 2015

Pokusy s magnetronem

Magnetron - měření směrovosti a další pokusy Tento pokus se snaží změřit směrovost magnetronu Daewoo 2M2z mikrovlnky. Jeho parametry jsou: žhavení 3V 10A, anodové napětí 4kV, doporučený anodový proud 300mA, max. Ahoj všichni, v tomto videu si ukážeme pár pokusů, které se dají dělat s magnety. Pokus s tonerem Budete potřebovat: Toner, skleničku nebo nějakou nádobu, olej.


Motivační demonstrační pokusy s magnety k novému tématu Magnetické vlastnosti látek. Dělal pokusy s magnetronem , součástí radarového zařízení. Po jeho spuštění zaregistroval na kůži zvláštní pocit. Zároveň zjistil, že se mu roztekla čokoládová tyčinka, kterou měl v kapse.


Byl ale prvním, kdo měl zároveň na svém kontě 1patentů a zkušenosti s vývojem nových technologií. Taková malá fyzikální kratochvíle, založená na znalosti tvaru magnetického pole magnetů. Výroba vodíku z práškového zinku a koncentrované kyseliny chlorovodíkové. Vzniklý plyn jímáme do zkumavky a poté do plechovky.


Dokážeme přítomnost vodíku ve zkumavce při reakci s. Experimenty s magnetronem na plný výkon - dává na něj žárovku, zářivku a zkouší, co se stane, když ucpe vlnovod (hodně to jiskří). V tomto videu autor předvádí své přenosné mikrovlnné dělo (pravděpodobně plný výkon). Rozsvěcuje s ním dlouhou zářivku. Chemikářka byla pyromanka, ráda blbla s draslíkem, naučila nás jak rozhodně nezacházet s termitem a jak vyrobit ty nejlegračnější fulmináty , fyzikářka byla zase zodpovědná za zničení naší mikrovlnky, protože jsem se snažil opakovat její pokus o vytvoření plasmy pomocí magnetronu.


Pokusy pro děti Vám poskytnou spoustu zábavy, najdete zde mnoho návodů na pokusy s nejjednoduššími pomůckami a domácími chemikáliemi. Najdete zde i návody na výrobky nejen pro Maminky,babičky a tety. CO-JAK-PROČ pokus Tlak vzduchu NakladatelstviFraus.


Unsubscribe from NakladatelstviFraus? Pokusy nás baví - Povrchové napětí vody (HD) - Duration: 7:25. Pokusy a experimenty, Tvoríme s deťmi Autor: Danka 5. Nepoznám domácnosť, v ktorej by na chladničke neboli nejaké magnetky.


Väčšinou sú to magnetky zo všetkých miest, ktoré sme navštívili. S mikrovlnami uvnitř trouby lze provést celou řadu pokusů, mezi ty nejefektnější patří experiment s plamenem. Magnetron je speciální elektronka, sloužící jako generátor mikrovlnného záření, konstruovaná s důrazem na výkon a účinnost. V mikrovlnné troubě je to energetický zdroj, pomocí něhož jsou generovány elektromagnetické vlny, zahřívající potraviny.


Od druhé světové války je magnetron používán u některých druhů. Mikrovlnná trouba byla objevena náhodně při experimentech s radary. Každou středu v 16:spustíme živé vysílání plné zábavy a pokusů. Když nemůžete přijít vy do VIDA!


Buďte u toho s námi a můžete soutěžit o zajímavé ceny! A když si budete chtít odpočinout tak i zajímavé hry. Myslíte, že je možné propíchnout pytlík s vodou ostrou tužkou, aniž by voda vytekla?


Co se stane, když hořící svíčku, která leží ve vodě, překryjeme sklenicí? To už někdo udělal viděl jsem to na internetu ale nebyla to žádná sranda.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky