úterý 22. září 2015

Moka konvice na kávu

V Itálii, zemi, kde si umějí kávu vychutnat, je doma v domácností. V Česku začínají být „trendy“ teprve v posledních několika letech. Hliníkové moka konvice jsou o něco levnější a mají delší tradici, hliníku se v dnešní době již bát nemusíte.


Naopak nerezové moka konvice vyjdou o něco dráž, ale fungují na indukčních plotýnkách. Dále berte v potaz velikost konvičky, do velké lze dát o něco méně vody (nikoliv však méně jak polovinu).

Po něm poté pojmenovali celou firmu. Samotný proces vaření se odlišuje jak od přípravy klasické kávy, tak od přípravy espressa připravovaného ve speciálních strojích využívajících vysoký tlak. Skvělá italská káva za pár minut.


V nabídce Bialetti moka konvice s dlouholetou tradicí a zaručenou kvalitou. Moka konvička je nástroj pro přípravu domácího espressa. Hliníková moka konvice nebo nerezová konvice dle vašeho výběru.


Jak uvařit kávu v moka konvičce?

Nádobu na vodu naplňte studenou vodou po vzduchový ventil. Najemno pomletou kávu nasypte do sítka na kávu. Celou konvici postavte na zapnutou plotýnku. Ve chvíli, kdy káva vystoupá do nádobky na kávu , mokka. Vybrat si můžete s klasických nerezových moka konvic na indukci Bialetti Venus, které jsou silně magnetické a budou Vám na indukci fungovat naprosto perfektně.


Pokud byste přeci jen spojili benefit hliníku a indukční desky, určitě se blíže mrkněte na moka konvičku na indukci Bialetti Moka Induction. Na trhu jsou k dostání modely pro běžný elektrický a plynový sporák, indukci, sklokeramiku i elektrické varianty do zásuvky. Zamerajte sa na praktické french pressy a mokka kanvice. Ako uvariť kávu v moka kanvici?


Na jemno zomletú kávu nasypte do sitka na kávu. Celú kanvicu postavte na zapnutú platničku. Sada těsnění a sítka Bialetti na hliníkové moka konvice - na 3-šálky Sada tří náhradních gumových těsnění k hliníkovým moka konvicím Bialetti v sadě s náhradním sítkem. Určeno pro moka konvice o velikosti na či šálk. Připravuje se tak, že do konvice nasypete čerstvě namletou kávu , zalijete horkou vodou, necháte minut vylouhovat a sítkem stlačíte kávu na dno, aby se nedostala do šálku.


Na první pohled může tento způsob přípravy připomínat klasického českého turka. Zásadní rozdíl je v tom, že zatímco u turka se lógr usadí na.

Hoci moka kávovary nevytvoria na povrchu hustú krémovú penu, ale nepochybne pohladia vaše chuťové poháriky. Na výber máte rôzne štýly, typy a veľkosti. Nezabúdajte však, že ak pripravujete kávu v moka kávovare, mali by ste presne dodržiavať zásady správneho používania.


Takto vám poslúži ešte pri mnohých a mnohých. Stojany na víno, Otvíráky na víno, Dekantační karafa, Zátky na víno a sekt, Filtrační konvice. Elektrické moka konvice jsou většinou nejdražší. V Itálii vlastní rodin jeden či více kávovarů Bialetti. To potvrzuje tradice, která se promítá do budoucnosti s jasným cílem.


PEDRINI - Steel Moka Elite, na šálky V nerezové moka konvičce Steel Moka od italské firmy PEDRINI připravíte svoji oblíbenou kávu i na indukční plotýnce. Konvice TEO byla navržena po vzoru French press – jednoduchého. Vše pro jednoduchou přípravu vynikající kávy u vás doma.


Oblíbený french press nebo moka konvice na espresso vykouzlí šálek kvalitní kávy bez složitých a drahých přístrojů. Tu pravou velikost a design konvice na kávu vybírejte na FAVI.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky