pondělí 21. září 2015

Síto na sušení hub

Z té doby však existuje spousta houbařských vychytávek a kutilských nápadů na sušení hub a bylinek. V současné době už si s tímto nemusíte lámat hlavu. Vynikající alternativou je síto na sušení hub.


Síto na sušení hub je nejlepší. Díky sítu na sušení hub si můžete velmi pohodlně naskládat jednotlivé kousky na jeho povrch a nechat je proschnout. Nemusíte nakupovat originální síto na sušení hub.

Postačí vám i starší síť na okna proti hmyzu. Siete na sušenie sú praktickým pomocníkom pri sušení húb alebo byliniek. Siete sú jednoducho rozkladateľné a dajú sa ľahko premiestňovať. Vďaka veľkej sušiacej ploche jednoducho usušíte aj väčšie množstvá hríbov.


Je to velice jednoduché. Koupíš si v obchodě okenní síť proti hmyzu a tu přitlučeš do rámu z latí. Máš tak vytvořené síto na sušení hub.


Vzdušný materiál zajišťuje přirozené a rovnoměrné sušení hub , hřibů a bylinek, díky čemuž zůstává zachována maximální výživová hodnota potravin. Sítě rovněž dají použít jako sušička ovoce.

Ve srovnání s elektrickými sušičkami na houby ušetříte na elektřině a po složení síť velmi snadno uskladníte. Dejte houby na vybrané místo, kde je chcete sušit. Při tomto způsobu sušení je zavěste na suché, nejlépe slunné místo na asi 1-dny. Několikrát denně kontrolujte, jak sušení postupuje.


Zvažte dokončení hub v troubě, pokud po dvou dnech stále ještě nebudou usušené. Přečtěte si návod na první způsob, abyste se. Plátky hub také můžete pomocí jehly navléknout na režnou nit jako korálky. A takto navlečené houby zavěsit do průvanu na suché místo.


Sušení hub za pomoci trouby. K sušení hub můžete využít i troubu. Očištěné houby nakrájejte na plátky a vyskládejte v jedné vrstvě na plech. Plech vyložte alespoň pečicím. Díky příkonu 5W bude vše zpracováno velmi rychle.


Pokud nechcete neustále kontrolovat čas, kdy je potřeba sušičku vypnout, zvolte požadovanou délku. Houby před sušením neomývejte, stačí je očistit nožem, popřípadě otřít vlhkým hadříkem, odkrojte červivé části a zdravé houby pak nakrájejte na stejné plátky zhruba mm silné. Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu. Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah.


Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech. Při sušení hub v troubě nechte dvířka mírně pootevřená, aby vzniklá pára měla kam unikat.

Pro správné usušení je také nutné houby pravidelně obracet. Pokud chcete při sušení hub vsadit spíše na přírodní postupy, využijte některé z tradičnějších variant. Zručný kutil si může vyrobit vlastní síto na sušení , dá se použít nejenom na sušení hub , ale také ovoce. Pamatuju na dědu, který si vyrobil sít hned několik – stloukl dřevěný rám, do kterého natáhnul pevnou síť.


Děda sušil na větrané půdě, síta. Praktická štvorcová rozkladacia sie ť na sušenie húb alebo byliniek s rozmermi 70x70cm. Najväčšou výhodou siete je veľká úspora priestoru (siete môžete naskladať na seba) a jednoduchá manipulácia.


Už viac nemusíte ma huby alebo bylinky rozloženené po celej miestnosti. Chcete dosáhnout při sušení hub nebo bylinek jedinečné chuti a vůně? Sušte přirozeně na vzduchu. Výsledkem je nahořklá chuť sušených plodů a nevýrazná, mdlá vůně. Během sušení stojí rošty na sobě, po použití jsou dokonale skladné.


Vhodné do elektrické a horkovzdušné trouby, nepoužívejte v plynové troubě. Vyrobeno z prvotřídního odolného plastu, lze mýt v. Není nic příjemnějšího než vyrazit do lesa v momentu, kdy to opravdu roste. Skvělá úroda hub je rozhodně vel. Sušička ovoce s tichým provozem vhodná na sušení ovoce, zeleniny, hub , bylinek a dalších druhů potravin. Celá plocha sušičky je rozdělena na stejně velkých sušící ploch - sušička je tak vhodná i pro sušení silnějších plátků.


Nechybí teplená pojistka proti přehřátí či podsvětlený spínač pro snažší. Zaměřujeme se na prodej kvalitního vybavení pro houbaře, turisty a pro každého, kdo se rád toulá přírodou. Najdete u nás sítě na sušení hub , kvalitní houbařské nože, batohy, proutěné košíky na houby, nádobí do přírody, kompasy, buzoly, knihy o houbách.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky