pátek 5. května 2017

Čím nahradit gulášové koření

Bez koření se v kuchyni neobejdeme, to ví jistě každý. Jak to ale bylo kdysi, v dobách našich (pra)babiček? Napadá mě doplnit silným vývarem a zredukovat, koření paprika, chilly, majoranka, smes bylinek… Já dělám guláš s pivem, má pak dobrou chuť, můžeš také zkusit prilit a dvacet min povarit… Ale možná někdo bude mít lepší nápad. Na druhou stranu je třeba počítat se specifickou chutí provensálského koření pro přípa že bychom jím chtěli nahradit jiné koření pro pokrm typickými.


Nelze dát například do bramborové , gulášové nebo drštkové polévky provensálské koření místo majoránky, aniž by to výrazně nezměnilo konečnou chuť pokrmu. Je jedno, jaké použijeme maso.

Tradiční jehněčí můžeme nahradit vepřovým nebo kuřecím masem. Marinádu na potírání připravíme z adžiky, oleje a soli. Maso nabodneme na jehlu, dáme na gril a při pečení potíráme marinádou. Další oblíbený recept Karla Javůrka ladí chuť guláše pivem.


Kostky masa a cibule opeču na sádle, podleju černým pivem a dusím v tlustostěnném kastrolu v troubě. Pivo nesmí být vychlazené, protože by maso mohlo ztvrdnout. Nepoužívám gulášové koření , vždy ochucuji sladkou i pálivou paprikou a černým pepřem.


Když je osmahlé, tak přidáme mletou papriku a gulášové koření. Zamícháme a zalijeme trochou vody, aby se to nepřipalovalo.

Přidáme pokrájené brambory, zamícháme a dolejeme zbytkem vody (asi 5l). Haafo cibule (na váhu stejně s masem - já dávam o něco méně) Jinak do guláše dávám jen ml. Jednou jsem ho dělala v papiňáku a není to ono.


Chce to prostě dlouho vařit, aby to bylo co nejlepší. Dodržuji to od mé návštěvy Maďarska v r. Mletá paprika, i když maďarská, nemůže ty pasty nahradit ! A správný a pravý guláš, tedy gulyás z Maďarska, je vždy řidší konzistence. Komu se to nelíbí, ať mi umyje hlavu, ale jsem Uher. Patří mezi základní kořenící směsi a setkáte se s ní prakticky v jakémkoliv jídle. Můžete jí tedy používat všude tam, kde.


Všechno hodíme do mixéru, nemusí to být úplně do hladka, jen ať to má nějakou texturu. A nebo místo mixéru to přihoďte do hmoždíře ke koření a rozdrťte. Bohatá směs koření do gulášů a omáček s uzenou paprikou.


Gulášům přidá intenzivní barvu, plnou chuť a skvělé aroma. Skvěle se hodí i do polévek jako gulášová, zelňačka nebo boršč. Směsí můžeme dochutit i mleté maso nebo masové směsi. Infografika: způsobů, jak při vaření nahradit vejde.


Dá se při pečení mazance v dom.

Autor tam mohl ještě dopsat to nejpodstatnější a tím je koření — tak to sem doplním Já a to koření je Himalajská sůl namak ale pozor stačí kořenit málo je to hodně silné aroma – Síry v této soli věrně napodobuje chut vajec v nichž je také síra obsažená ! To co psal autor je dobré. Tip : Masovou chuť můžete zvýraznit také přidáním masové kostky. Po přidání mleté papriky si ale dejte pozor na to, aby se v horkém oleji jenom tak lehce „oválela“ a zavoněla, nesmí tam být dlouho, aby se nepřipálila. Klasické perníkové koření si můžete připravit doma. Doma připravené koření je vždy čerstvé a nádherně voňavé.


Ingredience: g fenyklu, g nového koření , g hřebíčku, g anýzu, bio citron, g skořice, g badyánu, vanilkový lusk. Postup: Navážíme si všechno koření. Na této stránce naleznete veškeré odpovědi na dotaz na téma: Čím nahradit rajský protlak. Dále zde naleznete další zajímavá související témata.


Jak si v dietním jídelníčku nahradit sacharidové přílohy a pořád mít spokojeně plné břicho a uspokojené všechny smysly? M NAHRADIT NEJOBLÍBENĚJŠÍ KALORICKÁ JÍDLA. Dobrý den, máme dobrý recept na rizoto s červenou řepou. Máme k dispozici jen vaničkový tvaroh.


Je možné nějakou úpravou tohoto tvarohu vyrobit něco podobného ricottě?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky