pátek 19. května 2017

Čištění trouby octem

Jednoduše si vyrobte čisticí prostředek smícháním jedlé sody a citrónové šťávy a vytvořte pastu, která se vám bude snadno roztírat. Hadříkem nebo starým kartáčkem na zuby ji potom naneste na plochy trouby a čistěte, dejte jen pozor na topná tělesa. Po vyčištění troubu 12. Umýt okna, vytřít šuplíky, vydrhnout podlahu.


To vše se dá přežít, ale nejhorší je (podle nás) čištění špinavé trouby.

Vyzkoušeli jsme, jak si povede při úklidu ocet a zda bude stejně účinný jako běžný čistící přípravek. Pro důkladnější vyčištění trouby či přímo její „znovuzrození“ je třeba, aby byla vypnutá a vychladlá. Vyjměte mřížky a namočte je do horké vody s přidáním tekutého mycího prostředku nebo prášku do myčky. Podobný efekt bude mít i prací prášek. Nechte odmočit klidně přes noc.


A kdyby na vás ani ráno. Ráno postříkejte vnitřek trouby octem (nalejeme do rozprašovače). Soda s octem reaguje, vytvoří pěnu, kterou pak stíráme tak dlouho, než je trouba čistá.

V tomto případě budete muset trošku přitlačit, ale výsledek skutečně může stt za to. Efektivní je čistění trouby čpavkem. Pasta z jedlé sody vám poslouží jako skvělý čisticí prostředek, který funguje na staré připečeniny na stěnách a na dvířka pokrytá mastnotou. Připravit ji je přitom úplně snadné.


Odhlásit se můžete kdykoliv. Jak na to: Čištění trouby. Přihlášením k newsletteru beru na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů.


Soda je skvělý pomocník na čištění mastnoty a nečistot na povrchu pracovních ploch a všech ostatních plochách v kuchyni. Samotná poslouží jako abrazivní čisticí prostředek na plochy, jako je třeba mramor a další desky. Smíchaná s octem je dokonalá. Jde o přírodní dezinfekční prostředek na skvrny i bakterie. Každá hospodyňka někdy stála před problémem, jak z trouby dostat připečené zbytky jídla a skvrny od omastku.


Není to totiž jednoduchý úkol, zvlášť proto, že většina volně dostupných přípravků na čištění trouby stojí sice balík, ale tak úplně nefunguje. Mikrovlnku snadno vyčistíte, když do ní na minut dáte povařit šálek naplněný do čtvrtiny octem a dolitý vodou. Když tekutina vychladne, namočte do ní houbičku a vnitřek trouby vytřete.


Nakonec plochy utřete do sucha.

Ledničku i mrazničku po odmražení důkladně vymyjte octovou vodou. Zbavíte se všech bakterií i. Po konci vaření a pečení stačí zmáčknout tlačítko, uvnitř trouby se teplota vyšplhá až k pěti stům stupňů a veškeré nečistoty se rozpadnou na prach. Ten z trouby jednoduše vymetete. Tímto způsobem se dají vyčistit také pekáče, pánve, rošty a další smaltované součásti. Stačí je nechat uvnitř trouby.


Pára dokonale troubu odmastí a připálená místa půjdou snadněji umýt. Stane se, že se k čištění dostanete až za delší dobu a mastnota a připáleniny jsou řádně usazené. Houbičkou ji naneste na stěny i dno trouby a poté postříkejte octem. Vytvoří se pěna, která. Do mikrovlnky dávám misku s vodou a octem nebo nakrájeným citronem tak na minut na střední stupeň a pak jen otřu hadříkem.


Troubu dělám stejně, píše čtenářka Barbora S. To, co platí u trouby , je u mikrovlnky ještě přísnější, v žádném případě nepoužívat drátěnky a písek. Máte nějaké otázky ohledně čištění pečicí trouby octem ? Na vyčištění pračky si připravte ocet, může být bílý bez přidaných barviv, který lze nahradit bělidlem. K tomu si vezměte sáček prací sody, starý zubní kartáček a utěrku z mikrovlákna.


Nejdříve vyperte naprázdno. Do přihrádky na prací prášek nasypejte půl hrnku sody a do máchání. Octem vyčistíte pračku a můžete jej použít také místo aviváže. Zdroj: thinkstockphotos. Poradíme vám, jak vyčistit troubu od mastnoty a připálených kousků jídla, aniž byste na ní „nechali ruce”.


Hledáte způsob, jak vyčistit troubu snadno a bez chemie? Klidně postup zopakujte, pokud po prvním protečení není ještě přístroj plně pročištěný. Po překapávání vodou s octem nechte v přístroji alespoň krát překapat čistou vodu. Pořádně jej prolijte, ať vám nová káva chutná. Water system je speciální program na čištění trouby.


Pomocí této funkce se trouba sporáku MORA čistí velmi snadno, bez velké námahy a téměř sama. Teplotu na termostatu nastavte asi na 50–°C na dobu minut. Jde o to mít dostatek informací o tom, jak si tuto práci výrazně ulehčit.


Každá situace si vyžaduje speciální řešení a jiný přístup. Mnoho přípravků se dá nahradit i starými osvědčenými recepty a babskými radami.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky