úterý 30. května 2017

Domácí plněné těstoviny

Na plněné domácí těstoviny se nejčastěji používají různě široké nudle, těstoviny typu tortellini, cappelleti nebo canelloni. Oblíbené jsou i gnocchi a lasagne. Náplně mohou být z různých surovin, velmi často se používají náplně z různých druhů masa, sýra a zeleniny – například špenátu. Dnešní recept jistě potěší milovníky italské kuchyně, přesněji čerstvých těstovin.


Dnes pro vás totiž šéfkuchař pražské restaurace Aloha Stanislav Hošek připravil domácí tortellini plněné mozzarellou a sušenými rajčaty s rajčatovou omáčkou. Příprava domácích těstovin sice zabere trochu více času a vyžaduje i dávku trpělivosti, ale výsledný pokrm vás odmění lahodnou chutí.

Podle následujícího receptu si připravíte těstoviny plněné ricottou. Pro přípravu domácích těstovin je důležité důkladně vypracovat těsto. Jak připravit domácí těstoviny. Jakmile se rozhodnete připravit si domácí těstoviny , bude vám stačit asi tak hodina času a jen pár základních surovin jako je mouka a vejce. Necelých minut trvá zpracovat těsto, které potom necháme asi minut odpočívat.


Zbytek času už trvá těsto nakrájet do požadovaného tvaru. Výborné recepty na těstoviny nejen zapékané nebo zapečené. Najdete zde recepty na těstoviny s tuňákem, s uzeným, se špenátem i sýrovou omáčkou a další.


Když se řekne domácí těstoviny , spousta lidí si zaklepe na čelo.

Proč by se měli pachtit s těstem, když obchody jsou plné nejrůznějších druhů a jsou vždy po ruce. To je sice pravda, ale těm čerstvým domácím nesahají ani po kotníky! Milujete plněné těstoviny jako ravioly nebo anolini?


Není na tom vůbec nic těžkého a chuť čerstvých domácích těstovin se s těmi kupovanými vůbec nedá porovnávat. A pokud se vám náhodou podaří udělat moc velkou várku, jednoduše je strčte do mrazáku. Těstoviny jsou italského původu a existují ve vaječné a bezvaječné variantě. Liší se typem použité mouky a také tvary, které jsou vhodné podle typu jídla.


Specifickým druhem těstovin jsou tortellini, které jsou plněné masovou, zeleninovou nebo sýrovou náplní. Tématické fráze: plnene testoviny domácí plněné těstoviny plněné těstoviny recepty těstoviny plněné plněné těstoviny recept recept na plnene testoviny recept na plněné italské těstoviny domaci plnene testoviny recept napln do pelmenu plněné těstoviny se zeleninou plnene italske testoviny plněná těstovina tncz nova. Těstoviny se v našich končinách nejčastěji odbudou kupovanými špagetami a za vrchol domácí kuchyně jsou považovány domácí nudle do polévky. Přitom domácí těstoviny se s těmi z obchodu nemůžou rovnat. Věřte, že na tom není nic složitého a když se do toho pustíte, máte za chvilko hotový luxusní oběd.


Chtěla jsem vyzkoušet domácí cannelloni, ale nevěděla jsem, jak to jinak udělat, než že plát těsta stočím jako palačinku, tak jsem to nazvala prostě „ plněné těstoviny “, ale můžete totéž udělat s kupovanými cannelloni. Domácí tortelliny plněné mletým masem a parmazánem top. Domácí ravioly plněné špenátem těstoviny recepty, které budete milovat.


Vyberte si ze stovek receptů na Domácí tortelliny plněné mletým masem a parmazánem top. Doma vyrobené těstoviny mají nesrovnatelně lepší chuť a nutriční vlastnosti něž těstoviny kupované. Domácí těstoviny se samozřejmě dají kombinovat s mnoha.

Nejprve jsem vyzkoušela vyrobit domácí bezlepkové těstoviny „pobabičkovsku“, jak jsem to měla odkoukáno z dětství. Plněné těstoviny tuňákovým krémem - recept: Okapaného tuňáka smícháme s tvarohem a osolíme a opepříme. Na rovinu říkám, že jsem se docela natrápila a rozhodně mi to nešlo tak od ruky, jako naší babi.


Jednak mi chyběl ten správný „grif“ na rozvalování těsta, resp.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky